Hovedbillede
Billede
100933828
Titel

50 år med DR Big Bandet

Dato
Intro

DR Big Bandet fylder 50 i år og inviterer til en række fødselsdagskoncerter i selskab med en række kendte, nye, gamle, udenlandske og danske supermusikere: Dianne Reeves, Darcy James Argue, John Scofield, Curtis Stigers, Eivør, Jim McNeely, Sinne Eeg og mange flere.

Waves
Indhold

DR Big Bandet inviterer hele Danmark til 50 års fødselsdag i selskab med en række kendte, nye, gamle, udenlandske og danske supermusikere: Dianne Reeves, Darcy James Argue, John Scofield, Curtis Stigers, Eivør, Jim McNeely, Sinne Eeg og mange flere.

Hele den kommende sæson vil stå i fødselsdagens tegn og blive markeret med flere albumudgivelser, en bog, turné rundt i Danmark med afstikkere til Sverige og Tyskland, samt en række koncerter, der viser DR Big Bandets musikalske fortid, nutid og fremtid.

Ifølge DR Big Bandets nye leder, Birger Carlsen, skal fødslesdagen både appellere til gamle og nye fans og vise den bredde og spændvidde, der kendetegner orkestret:

"Hele sæsonen får lov at stå i 50-års-fødselsdagens tegn, hvor vi både kigger fremad, tager pulsen på jazzen netop nu, og så tillader vi os også at se tilbage, hvor vi kommer fra med en fødselsdagskoncert, hvor vi får besøg af tre tidligere kapelmestre."

 

Sprællevende jazz

Et af jazzens særkender er, at den til enhver tid udvikler sig, bryder grænser og overrasker - og den kommende sæson byder på to koncerter, der vil give hver sit bud på jazzens fremtid.

I oktober kan man opleve det jazzkompositoriske stortalent Darcy James Argue fra New York - i november er det færøske Eivør, der sammen med DR Big Bandets Peter Jensen har skabt et nyt værk om Sælkvindens forvandling. Endelig fortsætter DR Big Bandet samarbejdet med DPA (Danske Populær Autorer) om at finde året bedste unge jazz-komponister og med Rytmisk Musikkonservatorium, hvor DR Big Bandet 'battler' med de helt unge musikere.

Stor jazz - "with a twist"
En del af sæsonens koncerter har den klassiske, kendte og populære jazz på programmet - 'Merry Christmas, baby' tager igen i år juleklassikerne under kærlig behandling sammen med Sinne Eeg og Mads Mathias.

Og allerede 3. januar kan man fejre det nye år sammen med Curtis Stigers og musikken fra At the Sands, igen med et par overraskelser og skæve vinkler. I februar kommer John Scofield forbi og byder på en omgang eminent guitarspil.

Dianne Reeves & Chico Pinhero
I marts 2015 er det noget af et scoop at kunne præsentere Dianne Reeves - der ellers kun sjældent optræder med big bands. Hun kommer sammen med et mere ubeskrevet blad, Chico Pinhero, der har skabt sig en karriere som komponist, sanger og guitarist i Sao Paolo i Brasilien.

Jazz til hele landet
DR Big Bandet har ganske vist hjemme i DR Koncerthuset, men bandet kommer i den grad rundt i hele landet … også på nogle lidt utraditionelle spillesteder. Allerede i oktober tager de landet rundt med spirituals-koncerten 'In The Need Of Prayer' og i december med 'Merry Christmas, baby'.

Eivør og sagnet om Sælkvinden kan opleves i Vor Frue Kirke i Assens, Aarhus Domkirke og Garnisons Kirke i København - og endelig vil de små spillesteder i Københavnsområdet få besøg af DR Big Bandet "unplugged" i februar 2015.

Endelig kan DR Big Bandet selvfølgelig høres på P8 Jazz - løbende - og især når de sammen med P8 Jazz' lyttere kårer Jazzens Top 50 kulminerende med en koncert i Koncertsalen 27. marts 2015.

Læs mere og køb billet

Se en fuldkommen koncertoversigt og køb billetter på dr.dk/drbb

Følg bandet på Facebook/drbigbandet