Hovedbillede
Billede
DSCF6804
Titel

Alternative venues i Edinburgh fyldes med jazz

Dato
Intro

Danske musikere indtager nedlagt togtunnel, et dissektionslokale og en gotisk kirke i Edinburgh, når JazzDanmark deltager i et nyt samarbejde, som på sigt skal bringe jazztalenter rundt i Europa på festivaler for demokratisering af byrum.

Waves
Indhold

Danske musikere indtager nedlagt togtunnel, et dissektionslokale og en gotisk kirke i Edinburgh, når JazzDanmark deltager i et nyt samarbejde, som på sigt skal bringe jazztalenter rundt i Europa på festivaler for demokratisering af byrum.

Improvisationsmusikken har netop sin berettigelse på de alternative venues med deres forskelligartede udformninger. Både samspillet med de akustiske dimensioner i de særlige rum, samt en spejling af den historie, der knytter sig til stederne vil blive reflekteret under musikernes koncerter.

 

Festivalen City Link, som er organiseret af den danske organisation for kreativ byudvikling GivRum, foregår i år i Edinburgh, men rejser hvert år til en ny Europæisk storby for at udforske byens tomme bygninger og gøre dem tilgængelige for den brede befolkning.

 

Qarin Wikström og Maria Faust er det danske jazz-bidrag på festivalen i år, og de spiller i alt tre koncerter i Edinburgh. Derudover spiller de koncert i Aberdeen efter invitation fra Den Danske Vicekonsul, som ønsker at bringe flere danske kunstnere til Skotland i fremtiden.

 

Festivalen har udover koncerterne et program bestående af et symposium omkring demokratisk fornyelse, diverse talks samt udstillinger af danske og skotske kunstnere, som har arbejdet med kulturudvekslingen i en længere periode. 

 

Tid: 24. – 27. september

Mere info: www.city-link.org

Maria Faust er anerkendt for sit fremsynede og stærkt personlige udtryk og vandt i 2014 to Danish Music Awards for sin udgivelse ”Sacrum Facere”. En udgivelse, som både indeholder elementer af kompositionsmusik og frie improvisationer. Hendes nyeste projekt er en undersøgelse af solo saxofonen, hvor hun udnytter teknikker, der involverer instrumentets naturlige lyde sammen med organiske elementer såsom vand og den menneskelige stemme.  

Qarin Wikström fokuserer lige nu på sit soloprojekt ”Q”, hvilket indeholder et miks af lydteksturer, nedskrevne kompositioner og improvisation. Hun jagter ekkoer, nonsens og abstrakte realiteter i sit forsøg på at sætte spørgsmålstegn ved den måde, vi lever på. Med brug af sin stemme, keyboard, beats og effekter tager hun sit publikum med på en uforudsigelige rejse gennem lyrik og lyd.

Video URL