marts 2012

Det digitale musikforbrug er i fremgang, albumformatet er langt fra dødt, og danskerne foretrækker i stigende grad hjemlige kunstnere, når de køber musik. Det er nogle af de konklusioner, man kan udlede af IFPI’s årsrapport ”Musikselskaber 2011”.
Keep an Eye Summer Jazz Workshop 2012 søger deltagere til deres kommende workshop. Workshoppen, der løber fra den 25. til den 29. juni, er en oplagt mulighed for at komme i kontakt med andre musikere, udvide sin musikalske horisont og blive undervist af en række kompetente undervisere.
Efter fire fantastiske kvartfinaler er deltagerne, til dette års semifinaler i Ung Jazz 2012, nu fundet. Andromeda og Basfemi gik videre fra de sidste to kvartfinaler.
Huset i Magstræde deler ud af sin kulturelle mangfoldighed, når Huset den 17. marts inviterer til både musik, film, teater, mad og stand-up. Og alt sammen kun for 60 kr.
Hvis du udgiver din musik på et indielabel, har du nu mulighed for at deltage i et "label exchange" initiativ, hvor mindre danske labels kan komme i kontakt med tilsvarende tyske labels - og omvendt.
Fredag den 18. maj 2012 kl.15 præsenterer Jazz Lab et foredrag med Tony Scherr. Den dygtige musiker og sangskriver kommer til København i forbindelse med en række jobs på Huset, og gæster JazzDanmarks lokaler inden koncerterne.
Står du og dit orkester og mangler et gennemarbejdet pressekit, med en skarp vinklet pressemeddelelse og dertilhørende pressebillede, til at promovere jeres musik? JazzDanmark tilbyder i løbet af foråret 3 udvalgte orkestre, at få deres pressemateriale optimeret i samarbejde med en række professionelle fagfolk.
Så er et af årets hovednavne til Summer Session på Vallekilde Højskole i august booket: Det drejer sig om ingen ringere end Joe Lovano! Dette kraftcenter af en musiker vil gæste Summer Session i en uge sammen med hans kone Judi Silvano og undervise, spille og hænge ud.
Göteborg Arts Festival, eller i folkemunde GAS, præsenterer i år en række kvindelige danske jazzmusikere, der alle har specialiseret sig i slagtøj, percussion og trommer. Der vil både være koncerter med Marilyn Mazur, Michala Østergaard Nielsen og Lisbeth Diers. Sidstnævnte er blevet udvalgt til kunstnerisk leder af et international ensemble i projektet "Relay meeting 2012"
Jan Kaspersen, en af dansk jazz måske mest originale musikere, modtager i morgen den 28. marts, årets Ben Webster Pris. Prisoverrækkelsen sker i Montmartre kl.20, hvor også Jan Kaspersen Sextet spiller koncert.
Det nye projekt Meutiviti skal skabe fremdrift og synliggøre det nordjysk jazzmiljø. Bag projektet står fire unge og engagerede musikere.