Hovedbillede
Billede
Charlotte-Ammundsens-Plads
Titel

Basketbane indtages af trancejazz og etnovinyler under Distortion

Dato
Intro

JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival præsenterer en stærk eftermiddag på Distortion dedikeret til pulserende dansk trancejazz og støvede vinyler fra Nordafrika. Der er Jazz Meets the Street, når basketbanen på Charlotte Ammundsens Plads ved Nansensgade danner rammen om to særlige koncertoplevelser på gadeplan med hhv. trommeduoen To\To og guitarbandet Cirklen. Derudover er der en særlig etnojazz orienteret omgang Jazz Remixed lagt i sikre hænder på Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole. Det er den 3. juni fra 16-22 og der er fri entré hele dagen.

Waves
Indhold

JazzDanmark  og Copenhagen Jazz Festival præsenterer en stærk eftermiddag på Distortion dedikeret til pulserende dansk trancejazz og støvede vinyler fra Nordafrika.

Der er Jazz Meets the Street, når basketbanen på Charlotte Ammundsens Plads ved Nansensgade danner rammen om to særlige koncertoplevelser på gadeplan med hhv. trommeduoen To\To og guitarbandet Cirklen. Derudover er der en særlig etnojazz orienteret omgang Jazz Remixed lagt i sikre hænder på Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole. Der er fri entré hele dagen.

CIRKLEN er en totaloplevelse, hvor publikum er sat i centrum omringet af seks guitarister, der spiller ind mod publikum og hinanden. Fela Kuti, Talking Heads og de portugisiske elektroniske kuduro dance ikoner: Buraka Som Sistema er nogle af inspirationskilderne til Cirklens højenergiske, pulserende og dansevenlige musik – udelukkende spillet på guitarer. De blodige beats presser de seks guitaristers stamina ud i ekstreme roller som både percussionister og tonemagere. Cirklen ledes af komponist og musiker Niels Bjerg (WE GO) og består desuden af Manoj Ramdas (Sort Sol, Roxy Jules), Samuel Hällkvist (Liberty Balance, Variety of Loud), Anders Holst (Morning Side Rec.), Yann Coppier (Whourkr, Ren Optur) og Emil Palme (Boujoloud).

To\To er en trommeduo med rødder i miljøet omkring Mayhem og Sejerø Festival. På gulvet med publikum omkring sig i en cirkel trommer Tobias Kirstein og Toke Tietze Mortensen folk ind i en trancelignende tilstand. Her lever musikken som en hypnotiserende organisme og bringer det berusede publikum til ekstrem dans i eksotiske mønstre.

Simon Dokkedal (Den Sorte Skole) spiller et live dj-set i forlængelse af temaet Jazz Remixed, hvor danske vinyl-dj’s viser deres kærlighed til og fortolker jazzikoner som Herbie Hancock, Billie Holiday, John Coltrane osv. Jazz Remixed foregår i nye koncertrum, fx. på DGI-Byens Røde Tag og Frederiksberg Brandstation, og under Distortion rykker Jazz Remixed ind på basketbanen på Charlotte Ammundsens Plads, hvor Dokkedal denne gang tager udgangspunkt i vinyler med etnojazz og trancemusik fra Nordafrika.

Live:
Cirklen
To\To
Jazz Remixed feat. Simon Dokkedal

Tid: Onsdag den 3. juni, kl. 16.00-22.00
Sted: Charlotte Ammundsens Plads (v. Nansensgade)
Pris: Fri entré

Jazz Meets the Street + Jazz Remixed præsenteres af Copenhagen Jazz Festival og JazzDanmark i samarbejde med Distortion og Byens Børn Records.