Hovedbillede
Billede
BenWebster51 0
Titel

Ben Webster prisen til Uffe Steen

Dato
Intro

Det er ikke kun Svend Asmussen, som fejrer fødselsdag i marts. I slutningen af måneden gælder det den store tenorsaxofonist Ben Webster, og traditionen tro er det også en lejlighed for Ben Webster Fonden til at uddele den prestigefyldte Ben Webster Pris.

Waves
Indhold

Det er ikke kun Svend Asmussen, som fejrer fødselsdag i marts. I slutningen af måneden gælder det den store tenorsaxofonist Ben Webster, og traditionen tro er det også en lejlighed for Ben Webster Fonden til at uddele årets prestigefyldte Ben Webster Pris.

Det sker ved en koncert på Krudttønden torsdag den 26. marts. Prismodtager nummer 51 er den 62-årige århusianske guitarist UFFE STEEN. En musiker, som ikke gør meget væsen af sig, men med sit originale insisterende spil alligevel har krydset klinger med kapaciteter som Joey Baron, Jeff Ballard, Marie Bergman, Hal Galper, Tim Hagans, Lars Jansson, David Liebman, Adam Nussbaum, Jimmy Smith, Pretty Purdie og utallige musikere fra den danske elite.

En vigtig skikkelse på den århusianske musikscene bl.a. i diverse parløb med bassisten Jens Jefsen i mere end 30 år. Uffe Steen kan bl.a. høres med egen trio på mange udgivelser på STUNT RECORDS. Han har skrevet flere bøger om guitarspil og underviser i guitar på Det Jyske Musikkonservatorium.

Ærespris til Vincent Nilsson 

Ved koncerten uddeles også en ærespris, og her hyldes den svenske basunist VINCENT NILSSON for sin indsats gennem mere end 40 år i DR BIG BAND som førstebasunist, komponist, arrangør og solist.

Ved koncerten i Krudttønden akkompagneres de to prismodtagere af hver sin mere end kompetente rytmegruppe, ligesom der undervejs vil være en musikalsk overraskelse.

Som sædvanlig er priskoncerterne en unik musikalsk begivenhed. I dette tilfælde med to konstellationer, som ikke kan høres andre steder. RADIO JAZZ optager koncerten og uddrag af begivenheden vil kunne høres på sendefladen i løbet af foråret.

Billetter kan købes via BILLETNET. Det kan anbefales sig at være i god tid, da koncerterne normalt bliver udsolgt.

www.benwebster.dk