Hovedbillede
Billede
Kutimangoes
Titel

Danish Delight drager til Holland og Belgien

Dato
Intro

Musikfremstødet Danish Delight løber endnu en gang af stablen. Det sker fra den 2. til den 7. september, hvor 10 fremtrædende danske jazzorkestre skal spille i fem forskellige byer i Holland og Belgien.

Waves
Indhold

Musikfremstødet Danish Delight fortsætter. Denne gang skal 10 fremtrædende danske jazzorkestre spille 30 koncerter i Holland og Belgien. Startskuddet lyder den 2. september og turneen varer til og med den 7. september. Blandt deltagerne er forventningerne til koncerterne høje.

Først var det Polen, nu er turen kommet til Holland og Belgien. Eksportfremstødet Danish Delight vil fra den 2. til den 7. september sende over 40 danske musikere til Holland og Belgien for at spille 30 koncerter. Danish Delight kommer til at kunne opleves på nogle af de bedste spillesteder i Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht og Bruxelles.

Store forventninger

Som med sidste Danish Delight turné er formålet med turneen at gøde nye markeder, således at dansk jazz får en platform i de pågældende lande. De 10 bands er nøje udvalgt i samarbejde med den lokale branche, og listen tæller blandt andet Marilyn Mazur Group, Jacob Anderskov ’Strings, Percussion & Piano’, Kira Skov, The KutiMangoes og Sinne Eeg, der spiller med en helt ny besætning som er: Jacob Christoffersen, Kasper Vadsholt og Lee Pearson.  

Sinne Eeg spiller koncerter i Utrecht, Amsterdam og Bruxelles, og siger om de forestående koncerter:

”Jeg glæder mig helt vildt til at spille i Bimhuis i Amsterdam. Jeg har aldrig spillet i Holland før, og jeg har altid drømt om at spille der, og især i Bimhuis. Jeg har store forventninger til det hollandske publikum, for jeg tror de har god smag. I Belgien, hvor jeg tidligere har spillet, var der et helt fantastisk publikum. Så jeg tror det er godt match, og håber der kommer rigtig mange mennesker til koncerterne, så vi kan få folk gjort opmærksomme på os og dansk jazz.”

 

Om det danske ”besøg” udtaler den kunstneriske direktør i Bimhuis, Huub van Riel:

"Den danske jazzscene er én af de stærkeste i Europa, og vi ser frem til at præsentere et bredt udsnit af den på vores spillested."

 

At opbygge et netværk

For Danish Delight deltagerne handler det primært om at opbygge et netværk, som på sigt kan gøre det nemmere at trænge igennem på det hollandske og belgiske marked. Således er der et tæt samarbejde med medie- og booking-bureauet New Arts International, der har hjemme i Holland, for at sikre fremstødet den bedst mulige eksponering i forhold til lokale medier og jazz-interessenter i Benelux. Adskillige interviews og features er allerede på plads, ligesom Jacob Anderskovs og Marilyn Mazur's koncerter i Amsterdam optages til landsdækkense radio.

Danish Delight er et samarbejde mellem JazzDanmark og en række danske pladeselskaber, herunder Stunt Records, ILK og Barefoot Records.

Læs mere på www.danishdelight.dk