Hovedbillede
Billede
Skærmbillede 2014-03-06 kl
Titel

Danish Delight i BeNeLux søger bands

Dato
Intro

I efteråret 2012 blev jazz-fremstødet "Danish Delight" afholdt i Polen. Nu rykker Danish Delight til BeNeLux, hvor 10 danske bands vil spille koncerter i september 2014. Ansøg om deltagelse i fremstødet nu!

Waves
Indhold

I efteråret 2012 blev eksportfremstødet "Danish Delight" afviklet i Polen med knap 40 koncerter, 11 forskellige kunstnere og 7 polske byer. Modellen fra "Danish Delight" gentages i september 2014, hvor JazzDanmark er tovholder på et lignende fremstød, denne gang i BeNeLux, primært Holland.

Fremstødet arrangeres i samarbejde med pladeselskabet Sundance Music og en række lokale hollandske og belgiske samarbejdspartnere.

Vi åbner nu tilmeldingen for alle jazzbands, der har interesse i at komme ind på markedet i BeNeLux.

Samtidig med en intens markedsføring af koncerterne og de deltagende bands turnerer 10 danske jazzbands i Holland, Belgien og Luxemborg og spiller i alt 32 showcase-koncerter i starten af september 2014. De nærmere detaljer er stadig ved at blive fastlagt, men planen er foreløbig at orkestrene rejser i ”hold” af 2 og 2, og hver dag spiller koncert på et af de væsentlige jazz spillesteder i en række forskellige byer. Lige nu er der aftaler på plads i Groningen, Bruxelles og Rotterdam, og der arbejdes på bl.a. Brugge, Utrecht, Amsterdam og Luxemborg.

Det hollandske musikselskab New Arts International er lokalt kontakt-punkt for projektet og forestår bl.a. koordinering og forhandling med venues, kontakt til lokale promotere m.m. Fremstødet retter sig mod orkestre og labels, der har et klart ønske om at komme ind på BeNeLux-markedet, og som også er villige til at investere ressourcer i at få det til at ske. Der vil frem mod afvikling af fremstødet blive arbejdet på at engagere det lokale jazzmiljø så bredt som muligt, og dermed tiltrække både bookere, managere, journalister m.m. til koncerterne. Derudover vil der blive arbejdet på at klæde de deltagende orkestre bedst muligt på til mødet med branchen, så alle involverede kommer hjem med bedst mulige forudsætninger for at arbejde videre med BeNeLux som marked.

Da projektet er initieret af og i høj grad trækker på Sundances netværk er 5 af de 10 pladser reserveret til Sundance-artister. Til de 5 øvrige pladser er det nu muligt at ansøge om deltagelse.

Vilkår:

  • De optrædende orkestre får dækket transport, indlogering og morgenmad.
  • De optrædende får et honorar på 1.000,- kr. pr. musiker pr. showcase-koncert, dog max 5.000,- pr. orkester pr. koncert
  • Hvert band spiller min. 3 koncerter i forbindelse med fremstødet.
  • De deltagende labels og/eller musikere indvilger i en medfinansiering på 7.500,- pr. deltagende orkester, som går ubeskåret til bidrag til fælles promotion i form af promo-brochure, annoncering og anden markedsføring. Det samlede markedsførings-budget er på over 120.000,-
  • Koncerterne vil ligge i perioden d. 1.-10. september 2014, så hvis du søger er det også ensbetydende med, at du har plads i kalenderen i denne periode.

JazzDanmark støtter fremstødet med 160.000,- kr. og er desuden med som projekt-udvikler og –afvikler. Der kan ikke søges tilskud fra JazzDanmark Puljen til medvirken i fremstødet.

Ansøgning:

Ansøgninger skal indeholde en begrundelse for ønsket om deltagelse, en beskrivelse af eventuelle andre aktiviteter i BeNeLux (både før og efter) samt pressekit bestående af engelsk pressemeddelelse, ét pressebillede og 2 mp3-filer.

Ansøgninger sendes – som en SAMLET ZIP-FIL (evt. via Dropbox, YouSendIt ell. lign) – til marga@jazzdanmark.dk senest søndag d. 23. marts. Herefter vil et kunstnerisk udvalg under JazzDanmarks bestyrelse i samarbejde med JazzDanmarks sekretariat og de hollandske samarbejdspartnere udvælge de 5 deltagende orkestre.

Ansøgere vil få besked om tilsagn/afslag senest primo uge 14.

Når de deltagende bands er udvalgt, vil der blive rig mulighed for at komme med inputs, dele kontakter, der kan løfte projektet og på andre måder sammen med de øvrige deltagende parter skabe et så stærkt fremstød som muligt. Mere information herom følger når udvælgelse har fundet sted.