Hovedbillede
Billede
ilovedanish-splash
Titel

Dansk jazz tager på charmetur til Tyskland

Dato
Intro

Årets vigtigste begivenhed for jazzbranchen i Europa, messen "jazzahead!" i Bremen, er lige om hjørnet, og omkring 50 personer med JazzDanmark i spidsen er klar til at tage afsted for at networke og markedsføre dansk jazz. Tusindvis af internationale branchefolk vil blandt andet kunne opleve fire danske topnavne ved eventen "I Love Danish" den 25. april.

Waves
Indhold

Årets vigtigste begivenhed for jazzbranchen i Europa, messen "jazzahead!" i Bremen, er lige om hjørnet. Igen i år vil den danske jazz være massivt til stede og på charmeoffensiv med en række nye tiltag.

Den 23.-26. april i år vil tusindvis af bookere, organisationer, musikere, pladeselskaber og andre jazzfolk strømme til Bremen i Tyskland – også de danske. Trækplasteret er den årlige messe, "jazzahead!", der betragtes som den vigtigste branchebegivenhed for jazz i Europa.

I år vil de danske stande være placeret i et nyt fællesnordisk område, og som endnu et nyt tiltag vil det store internationale publikum få mulighed for at opdyrke deres kærlighed til de danske toner ved et større event med titlen "I Love Danish". Det finder sted lørdag den 25. april på hotellet Marriott Courtyard, hvor en reception kl. 19 efterfølges af koncerter med fire af dansk jazz’ topnavne: Maria Faust Sacrum Facere, Søren Bebe Trio, Jakob Anderskov Strings, Percussion & Piano og Offpiste Gurus.

Eventen og den danske deltagelse på messen arrangeres af JazzDanmark i samarbejde med eksportprojektet Danish Vibes. Projektleder Lars Meiling fra JazzDanmark har store forventninger til Tysklandsturen:

 

” ’jazzahead!’ er spækket med muligheder for eksport, samarbejde og inspiration, og derfor er messen en central platform for dem, der er optagede af at fremme den danske jazz. Vi har oplevet en stigende interesse fra det danske miljø, og det betyder, at vi i år vil være stærkt repræsenteret af et hold på cirka 50 personer,” fortæller han og tilføjer:

”I år forventer vi en øget opmærksomhed fra de andre lande. Det skyldes, at Danmark var i fokus som partnerland på messen i 2014. Vores nye tiltag i år skal derfor også ses som en opfølgning på sidste års succes.”

 

Det er første gang ’Offpiste Gurus’ deltager i jazzahead!, og forsanger Trinelise Væring håber, at indsatsen vil sætte gang i eksporten:

”Vi har sat os for, at vi skal have noget ud af det – især, at vi får skabt nogle gode kontakter til det tyske marked, som vi gerne vil i gang med.”

Hun og de øvrige bandmedlemmer har forberedt sig over flere uger:

 

”Vi har gjort et stort arbejde for at planlægge, hvem vi skal mødes med dernede. Til koncerten den 25. april skal vi også næsten udelukkende spille nye numre fra vores plade, som udkommer til efteråret. Den bliver produceret af Nikolaj Nørlund, og det hænger selvfølgelig sammen med, at vores musik er en hybridform af jazz og indiepop. Det gør, at vi kan skille os ud.”

 

Om  jazzahead! 

  • jazzahead! har eksisteret siden 2006 og finder sted hvert forår i den tyske by Bremen.
  • På de fire messedage i 2014 var der omkring 12.500 besøgende, 2.800 branchefolk fra over 50 lande, 700 udstillere samt 100 koncerter og showcases.
  • Læs mere om årets messe HER.