Hovedbillede
Billede
Pressefoto Argue
Titel

Darcy James Argue bliver Artist in Residence - få workshopforløb i bigbandkomposition

Dato
Intro

Et af de mest spændende navne på bigbandscenen i dag, Darcy James Argue, gæster i efteråret 2014 Danmark som Artist In Residence. Du har mulighed for at ansøge om deltagelse i et workshopforløb med individuel coaching.

Waves
Indhold

Komponister har i efteråret 2014 mulighed for at deltage i et workshopforløb med den nyskabende komponist og bigbandleder Darcy James Argue, der vil gæste Danmark som Artist In Residence.

Darcy James Argue, et af de mest spændende navne på bigbandscenen i dag, gæster i efteråret 2014 Danmark som Artist In Residence. Det er bigbandet The Orchestra, der i samarbejde med JazzDanmark har inviteret den canadisk fødte komponist og bandleader til landet, og det danske bigband vil også selv samarbejde og spille koncert med Argue i perioden.

Komposium - et workshopforløb med individuel coaching

Over en periode på 5 uger får 8 danske komponister mulighed for at deltage i et kompositorisk forløb med Darcy James Argue. Man behøver ikke i forvejen have erfaring med bigbandkomposition, men skal i dette forløb have lyst til at arbejde med en bigbandkomposition, som til slut fremføres af The Orchestra ved en koncert.

Forløbet vil bestå af:

  • 22. 23. 24. september kl. 10-16
    3 dages samlet workshop for de 8 deltagende komponister. Oplæg og gensidig inspiration under kreativ ledelse af Darcy James Argue
  • 29. 30. sept. + 1. 2. okt. kl. 10-13 og 14-17
    3 timers individuel coaching for hver komponist
  • 13. 14. 15. 16. oktober kl. 10-13 og 14-17
    3 timers individuel coaching for hver komponist
  • 27. 28. 29. oktober kl. 15-19
    3 dages afsluttende workshop for de 8 deltagere. Deltagernes kompositioner/arrangementer finpudses og afprøves i samarbejde med Darcy James Argue og The Orchestra
  • 30. oktober
    Generalprøve med The Orchestra og efterfølgende koncert med deltagernes kompositioner

Der tages forbehold for ændringer. Se ansøgnings-kriterier og ansøgningsskema sidst i artiklen.

Minikoncert og pressemøde

Midt i forløbet vil det danske bigband The Orchestra , som har inviteret Argue til landet, afvikle en minikoncert med Argues egne kompositioner kombineret med et pressemøde. Prøven før koncerten vil være offentlig tilgængelig, så interesserede kan få indblik i den kreative proces mellem komponist og bigband.

  • 6. oktober: Åben prøve med Darcy James Argue og The Orchestra
  • 7. oktober: Pressemøde + minikoncert med Darcy James Argue og The Orchestra

 
Hold øje med opdateringer på www.theorchestra.dk vedrørende tidspunkt og sted.

Øvrige aktiviteter med Darcy James Argue

Argue vil opholde sig i Danmark 21. september – 31. oktober. Har du inden for denne periode ønsker om andet samarbejde med Argue, er du velkommen til at sende en forespørgsel til The Orchestra på theorchestra@mail.dk.

Om Darcy James Argue

Darcy James Argue (1975) er en canadiskfødt, New York-baseret komponist og dirigent, som med sit originale udtryk repræsenterer dagens amerikanske jazz. Han har studeret komposition og arrangement hos den legendariske jazzkomponist Bob Brookmeyer.

Darcy James Argues ’Steampunk-bigband’ og hans ’Secret Society’  har vakt stor opmærksomhed i publikums- og kritikerkredse. Han fik i 2011 en amerikansk grammy nominering for Best Large Jazz Ensemble Album og er i 2013 nomineret til samme pris for det roste album Brooklyn Babylon. Han er i DownBeat to gange kåret som Rising Star Composer. JazzTimes skriver om Argue: "Darcy James Argue gør for jazzen, hvad Radiohead gjorde for rocken."

Video URL

Darcy James Argue's Secret Society: Obsidian Flow, Live på Kennedy Center, januar 2011.

Ansøgning til workshopforløbet Komposium

Workshop-forløbet afvikles i et samarbejde mellem The Orchestra, DJBFA og JazzDanmark.

Seks af de i alt otte pladser på workshopforløbet er reserveret til DJBFA-medlemmer, mens de resterende 2 pladser ikke kræver medlemskab noget sted.
Klik derfor på relevant link herunder, afhængig af om du er DJBFA-medlem eller ej.

Udvælgelse af deltagere sker i et kunstnerisk udvalg nedsat af The Orchestra. Workshopforløbet afvikles i København. Bemærk at transport og ophold under workshop-forløbene ikke dækkes.

Ansøgningsfrist: Torsdag d. 15. maj kl. 24.00

Svar på ansøgning kan forventes senest d. 15. juni

Ansøgning for DJBFA-medlemmer: KLIK HER
Ansøgning for ikke DJBFA-medlemmer: KLIK HER