Hovedbillede
Billede
six city stompers 3 0
Titel

De nominerede til "Årets Børnejazznavn" ved DMA Jazz 2013 er klar – og nu også med børnejury!

Dato
Intro

Så er de nominerede som "Årets Børnejazznavn" til Danish Music Awards Jazz klar! Og som noget nyt i år vil en jury udelukkende bestående af musikglade børn finde vinderen af årets pris. Den 24. november bliver prisen uddelt foran et hav af glade børn ved et særskilt arrangement. Læs mere om de nominerede og vores børnejury her.

Waves
Indhold

De nominerede til ”Årets Børnejazznavn” er nu fundet, og som noget nyt i år, vil juryen, der kårer den endelige vinder, udelukkende bestå af musikinteresserede børn. Prisen overrækkes ved Danish Music Awards Jazz’ Børnejazz arrangement den 24. november kl. 11 i Børnekulturhus Ama'r.

Jazz for børn eller børnejazz har de senere år gennemgået en fantastisk udvikling, hvor flere og flere professionelle musikere er begyndt at lave jazzrelaterede koncerter for børn og deres forældre. Derfor blev prisen som ”Årets Børnejazznavn” også indstiftet i 2011 for at hylde al den fantastiske musik, der bliver formidlet til børn. Tre spændende navne er nomineret i år, og hvem er bedre til at udpege en vinder af en børnejazz pris, end en jury bestående af børn!

Børnejuryen er på plads!

Som den eneste pris til DMA Jazz er ”Årets Børnejazznavn” ikke baseret på en udgivelse, men på helhedsindtrykket af musikken og musikernes møde med børnene under selve koncerten. Og netop fordi børnenes møde med musikken er i fokus, har indstiftelsen af en børnejury været et vigtigt tiltag i forhold til kåringen af  ”Årets Børnejazznavn”.

Derfor har medlemmer af Børnejazzklubben, henover sommeren, kunnet søge om at blive en del af årets børnejury. Tre ”kritiske”, men meget søde børn, er blevet udtrukket, og er nu klar til at opleve de nominerede live i løbet af efteråret. De heldige tre jurymedlemmer er: Hannah på 6, går til spejder og musik, elsker at bade og en meget flittig teatergæst. Benjamin på 7, som elsker at bygge med Lego, spille trommerytmer og synge. Og til sidst Anton på 10, der udover at spille klaver og iPad, allerede er en erfaren koncertgænger, trods sin unge alder.

De nominerede

Repræsentanter for CJFs Jazz For Kids, BørneJazzKlubben og Levende Musik i Skolen (LMS) har i år nomineret 3 kunstnere/bands til prisen ”Årets Børnejazznavn”. De tre nominerede er: Six City Stompers (BørneJazzKlubben), Astro Buddha Agogo (Jazz For Kids) og  violinist Kristian Jørgensen (LMS). Sidstnævnte siger om nomineringen:

”Jeg spiller jo en del koncerter i skoleregi, og det at præsentere musik for unge mennesker, er for mig et vigtig stykke arbejde. Derfor er jeg også beæret over at blive nomineret. Min far er musiker og min mor lærer, så man kan sige, de må have haft en god indflydelse.

Prisuddeling og koncert

Ligesom sidste år, vil der blive afholdt et særskilt arrangement for overrækkelse af  ”Årets Børnejazznavn”. Derfor inviterer JazzDanmark, Børnekulturhus Ama’r og Børnejazzklubben, i samarbejde med Jazz For Kids og Levende Musik i Skolen, til en gratis formiddag med prisoverrækkelse og koncert med sidste års vinder Benita Haastrup/DrumDrum. Vært for dagen er Tom McEvan. Arrangementet foregår søndag den 24. november kl. 11 i Børnekulturhus Ama’r – og det er som nævnt gratis.

Grundet begrænset antal pladser, skal billetter dog hentes via dette link: http://billetto.dk/aaretsboernejazznavn2013-danishmusicawardsjazz

Hvad: Danish Music Awards Jazz – Årets Børnejazznavn

Hvor: Børnekulturhus Ama’r, Øresundsvej 8b, 2300 København S

Hvornår: 24. November, kl. 11-12

Og om selve arrangementet HER!

Årets børnejury:

BENJAMIN:

 

Billede
Benjamin-108x152

Benjamin er lige fyldt syv år. Han er lige begyndt i første klasse og er vild med at bygge Lego, svømmer og går til spejder. Han kan lide at høre musik, synge, spille trommerytmer med hænderne og har været med til at bygge en udendørs-marimba af nedløbsrør på hans Fritidshjem Skrammellegepladsen. Benjamins far kommer i øvrigt fra Brasilien, deraf de brune øjne og krøllerne.

HANNAH: 

Billede
Hannahj2
 
Hannah er 6 år og går på Copenhagen Euro School i 0. klasse og er god til matematik men ikke lige så god til engelsk som hendes klassekammerater (endnu).
Hun går til FDF og musik og for tiden ofte i skoven med sin svenske morfar for at plukke svampe. Hun elsker at være i vandet, uanset hvor koldt det er.
Hun er verdens bedste og mest tålmodige storesøster for tvillingerne Agnes og Esther på to men kunne nogen gange godt tænke sig at have en storebror eller søster selv. Hun går ofte i teatret. Meget ofte

ANTON:

Billede
anton-143x107
  
Jeg hedder Anton og fylder 11 til den 10. november og går i 5.c. på Løjtegårdsskolen i Tårnby. Jeg er lige startet på min 4. sæson til klaver på Tårnby Musikskole, elsker at spille på min iPad og slappe af og spille fodbold og håndbold med mine forældre, selv om jeg ikke går til noget af det. Jeg har været på Roskilde Festival, siden jeg var spæd og har været til børnejazzkoncerter. Jeg har også en lillebror som går i 1.c også på Løjtegårdsskolen, som lige er startet på Musikskolen.
Jeg kommer tit til live koncerter, fordi mine forældre også er meget musik interesserede. Jeg har også to katte som hedder: Nullermand og Tigermis.


De norminerede til ”Årets Børnejazznavn”:

ASTRO BUDDHA AGOGO

Billede
Astro%20Buddha%20Agogo%20live%20m%20titel%20-318x175

Copenhagen Jazz Festival indstiller Astro Buddha Agogo til Årets Børnejazznavn for deres evne til at spille med en smittende energi, på et højt niveau, på tværs af genrer og faktisk og fremmest at tage børnene alvorligt ved ikke at kategorisere deres musik som børnemusik, men som ”god musik” – for alle aldre. Astro Buddha Agogo’s kvaliteter er, at de ved, at musik skal gå i kroppen og kunne mærkes; det rytmiske drive er grundsubstansen, der transcenderer alle alderstrin og gør musikken nem at gå til, uden at den skal pakkes ind i forklarende ord. På den måde bliver en koncert med Astro Buddah Agogo heller aldrig en koncert, der kun appellerer til en bestemt aldersgruppe – men en fælles oplevelse både for børn og deres forældre.

KRISTIAN JØRGENSEN

Billede
 MG 0072-filtered

Kristian er dels en super violinist med en solid jazzbaggrund, og så har han en virkelig dejlig udstråling, når han optræder for børn, så han smitter med sin spilleglæde. Hans erfaring på vores område er lang, og startede allerede i begyndelsen af 90'erne med Tangoorkestret, der spillede en række skolekoncerter og familiekoncerter. De seneste år har det hovedsagelig været med Donau Swing, han har været rundt på en masse skoler. Denne gruppe har også tit været brugt, når der skulle laves en koncert for voksne - til fx. skoleledere - der skulle have en oplevelse af kvaliteten i en skolekoncert.

SIX CITY STOMPERS 

Billede
six city stompers 3-224x227

Six City Stompers er et orkester der er med til at udvide den musikalske horisont hos børnene. Kombinationen af at spille rim og remser som ”alle kender” i avancerede arrangementer, der normalt opleves på den voksne jazzscene, giver en helt unik cocktail, når det er Six City Stompers, der står bag. Det pædagogiske og letfordøjelige er pakket væk. I stedet har vi 6 mand, der gør det, de åbenlyst holder aller mest af: spiller musik lige fra hjertet. Den afsmittende effekt ses med det samme hos børnene. De drages af de avancerede blæserarrangementer, danser til grandvoksne saxofonsoloer, får pulsen op af et humørfuldt rytmisk drive og synger lystigt med på de sange (rim og remser) som de kender, men som her serveres i en jazzet klang. Hørt med de glade børnejazzører er en koncert i selskab med Six City Stompers helt enkelt bare en rigtig god oplevelse.

Tages voksenhatten på, er vores børn blevet klogere på, hvordan musik kan lyde, hvordan musikere kan improvisere, hvordan stemninger kan understøttes med gode arrangementer, og hvad der sker med kroppen og humøret, når musikken svinger.