Hovedbillede
Billede
tnbb fullsize
Titel

En bus fuld af jazz til Københavns Karneval

Dato
Intro

På dette års Karneval i København lørdag den 23. maj vil man kunne opleve en vaskeægte Mardi Gras Truck, et fænomen der stammer fra samme sted som musikken: New Orleans. Det er Tuesday Night Brass Band der kører gennem København og ender ved siden af Christiansborg til dette års Pinsekarneval.

Waves
Indhold

Hvert år i starten af februar bliver der holdt Mardi Gras i New Orleans, USA. En vigtig del af karnevallet er festen på gaden og de parader, som brager gennem byen hver aften i denne periode. Dette ønsker Mardi Gras Truck at bringe til København.

Mardi Gras Truck er bygget op om bandet Tuesday Night Brass Band, der holder til på spillestedet MOJO den første tirsdag i hver måned: Et vaskeægte mobilt streetbrassband, der spiller 2nd line, funk, jazz, rhythm’n’blues og soul. Bandets består af nogle af landets bedste musikere inden for netop New Orleans jazz og tæller medlemmer fra bl.a.  DR Bigband, Sp-Just-Frost, Wonderbrazz, Thorbjørn Risager Band, Jazz Five, Brassflavour, Six City Stompers og Mads Mathias Quartet. Bandet suppleres på dagen af en DJ og sangeren Michael Carøe.  

Mardi Gras Truck er for alle, men hvis man vil gå all in, så kan der købes VIP armbånd (FRI ØL+DRINK, T-shirt, Beads) i forsalg og på dagen. Mardi Gras Truck Dance Crew er med på ruten og sikrer liv i gaden.

Se link til eventen HER

Om Carnival Trucks 2015

Carnival Trucks 2015 ønsker at tage karnevallet tilbage til gaderne i København. Det er på gaden at festen har sit liv og oprindelse, og det ønsker projektet at dyrke og fejre. Carnival Trucks skal være en del af folkets karneval og foregå i øjenhøjde og i lokalmiljøer rundt omkring i byen. Projektet skal røre folk i hjertet og danseskoene og skabe en medrivende og livsbekræftende stemning på sin vej.

To af verdens største og mest kendte karnevaller foregår New Orleans (USA) og Trinidad og Tobago. Hvert sted har sine kulturtraditioner inden for musik, dans, udklædning etc., men også en lang række fælles træk som den ultimative gadefest bl.a. med udgangspunkt i oppyntede trucks (el. floats) og udadvendt musik. Carnival Trucks ønsker at bringe disse to verdener sammen og skabe en unik synergi af livsglæde og rå festpower.

Hver truck har som udgangspunkt livemusik fra sin oprindelsesby og et follow af dansere og supporters. Undervejs bliver “folket” samlet op og slutter sig til festkaravanen. Stemningen stiger og Carnival Trucks bliver en bevægelig gadefest i konstant ekspandering.

Hver truck kører lørdag d. 23.maj kører fra Vesterbro (Kødbyen) og Nørrebro (Balders Plads/Røde Roses kaffebar) og mødes, hvor karnevallet bliver afholdt. Her mixes musik, kultur og traditioner og kickstarter samtidig karnevallets musikalske program. 

Københavns Karneval foregår den 23.-24 maj Læs mere om Københavns Karneval HER.