Hovedbillede
Billede
433446dbd07e77845e99fe966c2be96d00800d32
Titel

En legende hædres og nye stjerner konkurrerer til festaften

Dato
Intro

DPA og DR Big Bandet er fredag 9. januar vært for uddelingen af hele to priser: Hugo Rasmussen får Leo Mathisen Prisen  - og samtidig kåres Året nye jazzstjerne.

Waves
Indhold

DPA og DR Big Bandet er fredag 9. januar vært for uddelingen af hele to priser: Hugo Rasmussen får Leo Mathisen Prisen  - og samtidig kåres Året nye jazzstjerne.

Leo Mathisen Prisen uddeles for sjette gang til en nulevende dansk jazzmusiker, som på smukkeste vis viderefører jazztraditionen fra midten af forrige århundrede - Leo Mathisens tid. I år går prisen til Hugo Rasmussen, der gennem en menneskealder har formidlet, udviklet og spillet en central rolle i jazzmiljøet i Danmark. 
Leo Mathisen Prisen blev indstiftet i 2009, hvor det var 40 år siden swingjazz-pianisten døde. Tidligere er prisen gået til Niels Jørgen Steen, Kresten Osgood, Ib Glindemann, Ray Pitts og Tomas Franck.

Årets nye jazzstjerne

I bedste Leo Mathisen-ånd sætter koncerten også fokus på de kommende stjerner - og er kulminationen på en landsdækkende komponistkonkurrence, der skal finde de mest lovende og talentfulde unge jazzkomponister lige nu.

Bag konkurrence står DPA - foreningen for komponister, sangskrivere og tekstforfattere - i samarbejde med DR Big Bandet. Uden at vide, hvem der står bag værket, har juryen lyttet og bedømt værkerne i den årlige jazzkonkurrence for unge komponister og fundet tre finalister. De tre udvalgte værker bliver uropført af DR Big Bandet ved finalekoncerten i Koncerthuset fredag den 9. januar 2015, hvor præmiesummen på 15.000 kr. også overrækkes vinderen. Ud af en stor og lovende pulje har juryen udvalgt Kasper Lang Eriksen, Mathias Heise og Maria Malmö, der på finaleaftenen får uropført deres værk af DR Big Bandet. Juryen voterer og vinderen kåres på selve aftenen.

Som gæstesolister vil koncerten desuden byde på Mike Andersen og Kira Skov.

Læs mere om de 3 finalister HER.