Hovedbillede
Billede
Rune funch band Foto Per Lange
Titel

Fem danske bands udvalgt til SPOT on Denmark på Tallinn Music Week

Dato
Intro

Fem danske bands udvalgt til SPOT on Denmark på Tallinn Music Week den 26. marts. Heriblandt Rune Funch Picture Music og Emil de Waal + Spejderrobot.

Waves
Indhold

MXD (Music Export Denmark), JazzDanmark, World Music Denmark og ROSA har indgået et nyt samarbejde med musikbranchefestivalen Tallinn Music Week i Estland. Fremstødet sker under ’SPOT on Denmark’-konceptet, hvor fem danske artister er udvalgt til at blive præsenteret på festivalen i marts 2015.

SPOT on Denmark har igennem de seneste syv år været en af MXD’s og ROSA’s vigtigste platform for musikeksport. I forbindelse med den forestående Tallinn Music Week er MXD, JazzDanmark, World Music Denmark og ROSA således gået sammen med festivalen om at præsentere fem udvalgte danske bands som led i SPOT on Denmark. De fem danske bands er udvalgt af Tallinn Music Week i samarbejde med SPOT Festival.

Der er tale om Rune Funch Picture Music, Emil de Waal + Spejderrobot, The Sexican, Lowly og Slowolf. Ud over at de fem danske bands alle sammen skal spille til SPOT on Denmarks arrangement torsdag den 26. marts, vil de også spille yderligere en showcase fredag den 27. eller lørdag den 28. marts.

På Tallinn Music Week er de nævnte organisationer gået sammen om et genrebredt fremstød for dansk musik. Fremstødet vil blive markedsført såvel lokalt som internationalt, og koncerterne vil være særligt målrettet relevante branchefolk for de enkelte udvalgte orkestre. Forud for koncerterne afvikles et netværksarrangement, som har til formål at matche de danske bands og branchefolk med potentielle samarbejdspartnere – musikselskaber og medier.

Tallinn Music Week er en ung musikfestival i stor fremdrift, som tiltrækker prominente selskaber og medier fra hele verden. I 2014 deltog over 800 internationale branchefolk fra alle genrer. Tilslutningen forventes at vokse yderligere i 2015, hvor festivalen finder sted fra den 25.-28. marts. Ud over dens stærke internationale forankring udgør Tallinn Music Week en effektiv indgangsdør til Baltikum og det østeuropæiske marked.

Deltag i ’SPOT on Denmark Networking’ på Tallinn Music Week

Alle danske branchefolk kan deltage i networking ved SPOT on Denmark-arrangementet torsdag den 26. marts. Husk blot at tilmelde dig ’SPOT on Denmark Networking’ ved at kontakte anders@mxd.dk. Du kan i øvrigt allerede nu købe et ’Delegate’s pass’, der gælder til hele Tallinn Music Week og også giver mulighed for at networke fredag og lørdag. Se mere på www.tmw.ee.

Billede
Jazzdanmark sort aflangt transparent-122x40
   
Billede
WMD-logo-350b-x-195h-pixels-300-dpi-97x54
   
Billede
ROSA-logo%20uden%20tekst-124x48
 

 

Billede
mxd-logo-2014-227x85-122x46
   
Billede
SpotOnDenmark hvidbg 1farve-600x176-160x48
   

Billede
Kunstfonden LOGO small JPG-352x22

:::::::::::::::::::

Billede
Rune%20funch-350x197

Rune Funch Picture Music

Guitaristen Rune Funch kommer vidt omkring i det musikalske landskab med sin nyeste gruppe, Picture Music. Det er instrumentalt og gennemkomponeret, men alligevel med plads til improvisation. Musikken er levende malerier, der giver forskellige oplevelser og stemningsindtryk. En fin blanding af jazz, country, elektronisk musik, filmmusik og traditionel jazz. Der er referencer fra Thelonious Monk til Damon Albarn, fra Bill Frisell til Radiohead og fra Elvis til ABBA, alle blandet sammen på ét stort lærred. 

Billede
EmilMichael Per Folkver-351x234
 

Emil de Waal+ Spejderrobot

Trommeslager og komponist Emil de Waal og den elektroniske musiker Spejderrobot (Mikael Elkjær) mødte hinanden første gang på SPOT Festival 2008, hvor de hver især luftede deres respektive solo-projekter. Mødet resulterede i et samarbejde, der siden har kastet flere anmelderroste albumudgivelser og en lang række koncerter i bl.a. Danmark, Sverige, Tyskland, Kina, Japan og Belgien af sig. Med en blanding af Emil de Waals energiske trommespil og beats og Spejderrobots kreative live-mixes udfolder de to musikere deres kærlighed til den elektroniske, akustiske musik.