Hovedbillede
Billede
7f9722e652a7f68a7aa912183b8096b7b11e84e7
Titel

Guide til Cph. Jazz Festival: De "rigtige" jazzklubber

Dato
Intro

JazzDanmark har sammensat et par guides til dette års Copenhagen Jazz Festival, som lægger nogle tværsnit hen over hele festivalen. Den anden guide handler om de "rigtige" jazzklubber, hvor jazzen lever hele året rundt.

Waves
Indhold

Copenhagen Jazz Festival har omkring 1200 koncerter på 10 dage på over 100 steder. Det er vanvittigt mange koncerter på ret kort tid. Derfor kan det også virke ret uoverskuelig for den almene jazzturist, københavner eller sågår jazzentusiast. Nu har JazzDanmark sammensat et par guides til dette års Copenhagen Jazz Festival, som lægger nogle tværsnit hen over hele festivalen.

Den anden guide handler om ”De rigtige jazzklubber”. Titlen giver lidt sig selv, der er nemlig tale om de steder, hvor man hele året rundt har livejazz på programmet, og som derfor er med til at holde den danske jazz scene kørende efter festivalen er ovre.

Jazzhouse

I Niels Hemmingsens Gade ligger nok et af Danmarks mest kendte jazzspillesteder, nemlig Jazzhouse. Efter en renovering tilbage i 2011, på grund af oversvømmelserne i København, fremstår Jazzhouse i dag som et moderne spillested, hvor der både er plads til små og store koncerter, henholdsvis på Lille Scene i caféen og i den store koncertsal. Profilen rummer både jazzens store navne og up-coming artister, avantgarde, klassikere og nye strømninger på tværs af genrer og kunstarter. Oplev bl.a. Fred Frith/Lotte Anker, Thurston Moore/Mats Gustafsson, Christian McBride Trio og Josephine Foster feat. Michael Zerang.

Se programmer HER.

Charlie Scott’s

Baren Charlie Scott’s blev sidste år kåret som årets jazzspillested i forbindelse med DMA Jazz 2013.  Lokalerne i Indre By giver under festivalen plads til Fringe Jazz Fest, der byder på koncerter hele dagen, fra eftermiddag og ud på de sene nattetimer. Charlie Scott’s er stedet man går hen, hvis man er til swingende toner og festlig stemning. På programmet er der fortrinsvist unge musikere, der spiller alt fra New Orleans funk, oldschool swing, traditionel jazz og blues. Kom og hør bl.a. Brassflavour feat. Matt Perine, Johan Bylling Lang Organ Quintet, Midnight Brass Band, Oilley Wallace Guitar Quartet og mange flere.

Se programmet HER.

Jazzcup

Til daglig er Jazzcup en kombineret pladebutik, café og spillested, hvor der hver fredag og lørdag eftermiddag er livejazz. Under festivalen skruer den lille ”klub” i Gothersgade op for programmet og byder på koncerter hver eftermiddag under hele festivalen. I Jazzcup kan man opleve et bredt udsnit af jazzen, og under festivalen er det blandt andet muligt at opleve Banks/Dinesen Duo, Hans Ulrik/Lars Jansson Trio, Jesper Thilo Kvartet, Kristian Jørgensen/Bjarke Fahlgren ”violin summit” og mange flere.

Se programmet HER.


Jazzhus Montmartre

Jazzhus Montmartre åbnede for første gang tilbage i 1959 og har siden hen været en vigtig del af den danske jazzscene. Tilbage i 2010 genåbnede Jazzhus Montmartre på sin originale adresse i Store Regnegade, og nu kan man igen året rundt opleve både danske og internationale topnavne inden for jazzen. Hør bl.a. Carsten Dahl, Le Pearson, Alex Riel, Abel Marcel og Danny Grissett.

Se programmet HER

La Fontaine

Mangler man et sted at høre jazz og drikke en øl, kan man med sikkerhed altid få begge dele på La Fontaine. Jazzklubben, der ligger i Indre By, er et af Københavns ældste jazzspillesteder og kendt for sine natlige jamsessions og intime stemning. Et must for især jazz-natteravne med hang til jam og uformelle rammer!  Oplev Astro Buddha Agogo, Malene Kjærgaard, Snorre Kirk, Mads Mathias og selvfølgelig jam hver aften.

Se programmet HER.

The Standard

Tre restauranter, hvoraf en med én Michelin stjerne, er hvad jazzklubben The Standard deler lokaler med i den gamle toldbod på Havnegade. Så niveauet er højt hele vejen rundt, og det afspejler sig også i ambitionerne for The Standard. Årets rundt præsenteres der kunstnere på højt internationalt niveau, og under festivalen gøres der ingen undtagelse, hvor man kan høre Doky/Coleman/Watts, Joey Alexander Trio, Jakob Dinesen & Darin Pantoomkomol m.fl

Se programmet HER.

Café Blågårds Apotek

I hjertet af Nørrebro, på Blågards Plads, finder man Café Blågårds Apotek. Her kan man hver fredag og lørdag, hele året rundt, opleve livemusik i form af jazz, blues og rock. Apoteket er også kendt for sin mandags jamsession.  Den hyggelig café er ikke kun et besøg værd for musikken, men også for den gode stemning og udvalg af øl. Under festivalen spiller blandt andre Nikolaj Hess Kvartet, Jacob Fischer/Francesco Cali/Kasper Tagel og Kjeld Lauritsen Trio m.fl.

Se programmet HER

Huset-KBH

Med langt over 100 koncert fordelt på fire forskellige scener, er Danmarks første kulturhus, Huset-KBH, er oplagt sted at gå hen for at få sig en god musikalske oplevelse. Gårdscenen i den hyggelige gård, byder på en masse unge jazztalenter. Haut, der til dagligt huser teater, åbner op for det mere eksperimenterende. Musikcaféen har året rundt alt fra rock, punk og folk, har et mere world-orienteret program, mens der i caféen i stuetagen (Relation) vil være mere intime koncerter med spændende navne. Udenfor festivalperioden afvikles omkring 1000 arrangementer årligt i Huset-KBH, der til dagligt også huser jazzklubben Paradise Jazz.

Se programmet Gårdscenen HER.

Se programmet for Haut HER.

Se programmet for Musikcaféen HER.

Se programmet for Relation HER.

Amagerbro Jazzklub

I kvarterhuset på Amagerbro holder Amagerbro Jazzklub til. Klubben, der startede med at præsentere jazz til beboerne på Amagerbro tilbage i 2013, har siden udviklet sig til en fast del af Kvarterhuset. Klubben præsenterer ca. tre månedlige koncerter i Kvarterhusets glassal. Under dette års festival vil Amagerbro Jazz ikke kun afholde koncerter i Kvarterhuset, men også på deres friluftsscene på Jemtelandsgade, på Amagerbro Torv og i Amager Centret. Hør blandt andet Aron Parks Trio, Søren Møller/Ari Hoenig/Dick Oatts, Jeppe Zeeberg Trio og børnejazz med Årets Børnejazznavn ved DMA Jazz 2013, Six City Stompers.

Se programmet HER.

Sofie Kælderen

Ved kanalen på Christians Havn ligger den hygge café Sofie Kælderen. Hver søndag i løbet foråret og efteråret åbner caféen op for livemusik. Med sin beliggenhed ud mod kanalen er Sofie Kælderen om sommeren også et oplagt sted at nyde de idylliske omgivelser, når der åbnes op for udeserveringen. Under festivalen kan man høre kunstnere som George Garzone, Niclas Campagnol, Sophisticated Ladies, Jan Kaspersen m.fl.

Se programmet HER.

Christiania Jazzclub

Christiania Jazzclub holder til ude i Børneteateret på Christiania. Især deres sene jamsessions har skaffet klubben ry som et sted, der er værd at besøg, både under og uden for festivalperioden. Det simple, men hyggelige rum skaber den perfekte ramme for den intime stemning man kan opleve i Christiania Jazzclub. Nogen vil endda mene, at de bedste og mest uforudseige jam session foregår her. Under festivalen spiller blandt andet Kresten Osgood Og Hvad Er Klokken, Andreas Fryland, George Garzone Quartet m.fl.

Se programmet HER.

Du kan finde det samlede program for hele Copenhagen Jazz Festival på www.jazz.dk eller www.livejazz.dk

Der er desuden 2 forskellige apps, der kan guide dig rundt i festivalen: Søg efter CPHJAZZ eller Live Jazz Danmark i App Store eller Google Play.