Hovedbillede
Billede
selvhenter
Titel

Guide til Cph. Jazz Festival: Jazz der kradser

Dato
Intro

JazzDanmark har sammensat et par guides til dette års Copenhagen Jazz Festival, som lægger nogle tværsnit hen over hele festivalen. Den tredje guide handler om de spillesteder, hvor du kan høre jazz, der kradser: Avantgarde, impro, Free, noise, eksperimental, drone, og det der ligner.

Waves
Indhold

Copenhagen Jazz Festival har omkring 1200 koncerter på 10 dage på over 100 steder. Det er vanvittigt mange koncerter på ret kort tid. Derfor kan det også virke ret uoverskuelig for den almene jazzturist, københavner eller sågår jazzentusiast. Nu har JazzDanmark sammensat et par guides til dette års Copenhagen Jazz Festival, som lægger nogle tværsnit hen over hele festivalen.

Den tredje og sidste guide handler om "jazz der kradser" og de steder, hvor du kan høre det. Sært barn har mange navne, og her handler det altså om jazz, hvor man ville sætte ord som avantgarde, free, noise eller eksperimental foran. Danmark og København i særdeleshed har en stærk impro-scene og under CJF er der en masse spændende kollektiver og initiativer, der præsenterer spændende og udfordrende musik. 

ILK på 5E

Musikerkollektivet ILK har i en del år holdt hof i de rå lokaler i den brune kødby på 5E. I år er der dukket en restaurant op i rummet ved siden af det stemningsfyldte koncertrum, så publikum også kan få stillet deres sult efter en god koncert. Der er ml. 2 og 4 koncerter hver dag, hvor du bl.a.kan høre Jakob Anderskov, Klökkeblomst, Firebirds, Kresten Osgood og Hvad Er Klokken, Setien Solo, Lotte Anker m.fl.

Se programmet HER.

Barefoot på Chr. Havns Beboerhus

Siden sin begyndelse i 2006 har Barefoot Records, der består af 10 musikere fra Danmark, Norge og Estland, udgivet et væld af albums og har desuden markeret sig som en solid koncertarrangør på den livlige Københavnske jazz- og improvisationsscene. Under CJF har de i en årrække huseret på Christianshavns Beboerhus, der efterhånden har cementeret sin status, som et vigtigt sted for den alternative scene og impro-miljøet. Hør bl.a. Maria Faust Group, Dødens Garderobe,   Nils Davidsen/Adam Pultz Melbye duo og mange flere. 

Se programmet HER

Koncertkirken

I koncertkirken på Blågårdsplads er gudstjenester erstattet af koncerter og teater. Det er faktisk den første af sin slags i Danmark. Under CJF kan du opleve et væld af koncerter i et program, der virkelig kommer godt rundt omkring i det eksperimenterende jazzmiljø. Hør bl.a. Jesper Zeuthen Trio, Agusti Fernandez/Niels Lyhne Løkkegaard/Bjørn Heebøll, Becker/Toxværd/Haastrup, IKI, Søren Kjærgaard, Herb Robertson/Mark Solborg (US/DK), m. fl.

Se programmet HER.

21st Century Jazz i Skuespilhusets Foyer

Eksperimenterende toner i imponerende rammer synes at være konceptet til denne scene. Skuespilhusets Foyer har højt til loftet, og det kan man mærke i programmet. Her får du lov at høre en perlerække af spændende koncerter med både danske og internationale topnavne fra den legesyge ende af jazzbassinet. Og de fleste af koncerterne er ganske gratis. Hør bl.a. Lotte Anker, Nils Wogram, The Thing, Søren Kjærgaard & Simon Steen-Andersen, m.fl.

Se programmet HER

Loppen på Christiania

Et kollektiv styret spillested på Christiania. I år er der også en udendørsscene, hvor man hver dag kan høre en række forskellige kunstnere. Koncertforeningen Loco holder i år også til her og arrangerer en koncertrække med eksperimenterende jazz og det, der ligner. Hør bl.a. Jagwa Music, SAV, Selvhenter,  Den Magnetiske Ørn og mange andre. 

Se programmet HER

Litteraturhaus

I den gamle kirke i Møllegade på Nørrebro kan du dagligt opleve 3 koncerter under hele festivalen. Programmet er bredt og indeholder både straight jazz og mere krøllet jazz. Hør bl.a. Johanna Borchert/Markus Pesonen Duo, Lotte Anker, Jacob Anderskov, Jeppe Zeeberg, Cph. Art Ensemble, Stork m.fl.

Se programmet HER.

Cph. Trashzz Festival 

På Lygten, et lille spillested lige ved Nørrebro station, har den alternative modfestival Cph. Trashzz Festival holdt til i en årrække. Som navnet antyder er det noise, syre og den tunge ende af den eksperiementerende musik, man her kan høre den 7. og 8. juli. Hør Henrik Pultz Melbye, Boda Boda Duo, Oliver Hoiness, Lars Bech Pilgaard og Boujeloud. 

Se mere HER.

Mayhem: The Nubians of plutonia mini/maxi secession

Som en ganske uofficelt spillested under CJF har Mayhem i Nordvest meldt sig på banen med et fint program. Det er musikeren Kresten Osgood, der har lånt nøglerne til Mayhem og sat en masse koncerter op. Fra den 5.-10 juli kan du således høre 5 koncerter hver aften med musikere som Goran Kajfes, R.J Miller, Peter Friis Nielsen, Maria Laurette Friis, Herb Robertson og selvfølgelig Kresten Osgood + en masse andre.  

Se programmet HER

Du kan finde det samlede program for hele Copenhagen Jazz Festival på www.jazz.dk eller www.livejazz.dk

Der er desuden 2 forskellige apps, der kan guide dig rundt i festivalen: Søg efter CPHJAZZ eller Live Jazz Danmark i App Store eller Google Play.