Hovedbillede
Billede
Kajen
Titel

Guide til Cph. Jazz Festival: Special Venues

Dato
Intro

Copenhagen Jazz Festival har omkring 1200 koncerter på 10 dage på over 100 steder. Det er vanvittigt mange koncerter på ret kort tid. Derfor kan det også virke ret uoverskuelig for den almene jazzturist. Nu har JazzDanmark sammensat et par guides til dette års Copenhagen Jazz Festival, som lægger nogle tværsnit hen over hele festivalen. Den første guide handler om det, man kan kalde ”Special Venues”.

Waves
Indhold

Copenhagen Jazz Festival har omkring 1200 koncerter på 10 dage på over 100 steder. Det er vanvittigt mange koncerter på ret kort tid. Derfor kan det også virke ret uoverskuelig for den almene jazzturist, københavner eller sågår jazzentusiast. Nu har JazzDanmark sammensat et par guides til dette års Copenhagen Jazz Festival, som lægger nogle tværsnit hen over hele festivalen.

Den første guide handler om det, man kan kalde ”Special Venues”: Steder der ikke normalt ikke har særlig meget live jazz på programmet, men som bliver forvandlet til spillesteder under festivalen. Disse steder er med til at bringe nye og spændende scener og stemninger til koncerterne og giver publikum mulighed for at udforske jazzen i nye rammer.

PB43

På Prags Boulevard på Amager ligger et kreativt fællesskab, der til dagligt huser møbelsnedkerer, billedkunstnere og motorcykelentusiaster. Under koncerttemaet Future Sound of Jazz, vil der i år blive præsenteret alternative bud på jazzmusik i al dens bredde. De rå fabriksagtige rammer i den gamle lakfabrik passer godt til profilen, der i år er kurateret af koncertforeningen PROTON, der normalt holder til på Jazzhouse. Hør bl.a. Snöleoparden, Anders Holst, Juju og Jordash, UnionGroup med flere

Se Programmet HER

Sølyst

Hvis man er til delikat vokaljazz i luksuriøse omgivelser med havudsigt er Sølyst i Klampenborg et rigtig godt bud. Den Kongelige Skydebanes landsted danner rammerne for en koncertrække med navne som Poul Dissing, Veronica Mortensen og Sinne Eeg på plakaten. Hør også en eksklusiv koncert med sangerinden Stacey Kent, der regnes for at være en af de bedste jazzsangerinder i England.

Se Programmet HER. 

MS Congo

På Halmtorvet på Vesterbro åbner Husets Teater op for musik en scene, der normalt er forbeholdt skuespillere. Omringet af tunge, røde gardiner kan man høre både hip hop, ska  og klezmer, men mest af alt jazz. MS Congo har eksisteret i et par år under jazzfestivalen, og præsenterer 2-3 koncerter hver dag. Især de sene koncerter har det med at trække folk til scenen. I år har foreningen bl.a. booket en række dygtige pianister som Søren Møller, Snorre Kirk, Søren Gemmer og ikke mindst Aaron Parks.

Se programmet HER.

Betty Nansen Teatret

Det smukke og historiske Betty Nansen teater er en af 2 hovedscener for sub-festivalen Summer Jazz, der er iværksat af den altid flittige Benjamin Koppel. Teatrets mørke og den flotte sal giver et naturligt fokus på de udøvende artister. Da det er Benjamin Koppel der arrangerer festivalen, kan man som publikum også godt regne med at høre ham spille til en del af de mange koncerter.  Hør bl.a. Brian Blade, John Patitucci, Palle Mikkelborg, Jean Michel Pilc m.fl.        

Se programmet HER.

Sort/Hvid:

Cafeteatret har skiftet navn til Sort/Hvid. Det ændrer dog ikke på, at cafeen, der ligger et stenkast fra Rundetårn, er et af de bedste bud på interessante late night jams. Det er pianisten Nikolaj Hess, der står for programmet, og vanen tro slutter trioen Spacelab alle dage af med en midnatsjamsession, der altid byder på overraskelser. Du kan også høre bassisten AC´s trio med pianisten Aaron Parks, Gustaf Ljungren, Marc Mommaas og et Hess Is More marathon med 5 koncerter på en dag.         

Se programmet HER

Papirøen

Papirøen er et spritnyt venue, der til dagligt serverer international street food. Med dets lækre mad og centrale placering ved havnen har det alle muligheder for at blive et godt sted at hænge ud. Programmet byder på afro-groove, elektro-clash og genstridig impro. Hør bl.a. Kalaha, Radio Timbuktu, The Homies og Aske Jacoby.

Se programmet HER

DFDS Pram 19

Det er Frilandsmuseet, der er den lidt usædvanlige afsender af denne koncertrække, der foregår på en pram i Nyhavn. Du kan med fordel slænge benene ud over kajen og høre koncerter med bl.a. Nikolaj Hess, Zirkus og Sailor Sisters Jazzband. Alle koncerterne er gratis.

Se programmet HER

Skuespilhusets Foyer

Eksperimenterende toner i imponerende rammer synes at være konceptet til denne scene. Skuespilhusets Foyer har højt til loftet, og det kan man mærke i programmet. Har får du lov at høre en perlerække af spændende koncerter med både danske og internationale topnavne fra den legesyge ende af jazzbassinet. Og de fleste af koncerterne er ganske gratis. Hør bl.a. Lotte Anker, Nils Wogram, The Thing, Søren Kjærgaard & Simon Steen-Andersen, m.fl.

Se programmet HER

Udendørs scenerne

Med til de steder, der normalt ikke har jazz, hører selvfølgelig alle de udendørs scener, der får hele København til at bumle og vibrere med jazzede toner under festivalen. Her er en kort beskrivelse af dem.

Balders Plads

30 gratis koncerter på en af hyggeligste, og måske hemmeligste, pladser på ydre Nørrebro. Der er lagt op til dans på pladsen mellem Baldersgade og Ægirsgade. Præsenteres i samarbejde med Røde Roses Kaffebar.

Se programmet HER.  

Haveselskabets Have

I den smukke Frederiksberg Have finder du denne scener, der er hjemstedet for koncertrækken ”Something Else”, der dækker over en masse kunstnere, der repræsenterer jazzens fætre og kusiner ud i elektronik, folk og rock.

 Se programmet HER.  

Højbro Plads

Med udsigt til Absalonstatuen og Christiansborg er denne scene traditionel i flere henseender. På denne scene kan du hver dag hele dagen høre fine bud på traditionel jazz i alle dens afskygninger.

Se programmet HER

Kongens Have

Pak en frokostkurv og nyd 4 af jazzens grand old men i grønne omgivelser på denne klassiske scene under festivalen.

Se programmet HER.  

Sankt Hans Torv

Thomas Helmigs Plads er der engang en garvet københavner, der har kaldt Skt Hans Torv pga. de mange tilflyttere fra Jylland, der nyder en cafe latté på en af de hyggelige cafeer. Under jazzfestivalen er scenen på Skt. Hans Torv dog dedikeret til groovende jazz fra hele verden. Hør både klexmer, afro, eksperimenterende folkemusik m.m.

Se programmet HER.

Vandkunsten

Inde i city overfor Huset Kbh finder man denne lille men populære scene ved siden af kvarterets springvand. Hver eftermiddag kl. 16 kan du høre spændende koncerter. Men kom i god tid, hvis du vil have en siddeplads.

Se programmet HER.

Østerfælled Torv

Mellem Fælledparken og Østerbrogade finder du scenen på Østerfælled Torv. 6 dage med 6 koncerter med danske og internationale jazzmusikere er konceptet for denne scene. Alle koncerterne foregår om eftermiddagen.

Se programmet HER

Du kan finde det samlede program for hele Copenhagen Jazz Festival på www.jazz.dk eller www.livejazz.dk

Der er desuden 2 forskellige apps, der kan guide dig rundt i festivalen: Søg efter CPHJAZZ eller Live Jazz Danmark i App Store eller Google Play.