Hovedbillede
Billede
hugo jelved
Titel

Hugo Rasmussen modtager DMF's hæderspris

Dato
Intro

Den karismatiske, vidtfavnende og velspillende jazz-godfather Hugo Rasmussen modtog onsdag den 24. juni Dansk Musiker Forbunds hæderspris på 50.000 kr. Kulturminister Marianne Jelved overrakte prisen ved en surpriseevent på Skt Hans Torv.

Waves
Indhold

Den karismatiske, vidtfavnende og velspillende jazz-godfather Hugo Rasmussen modtog i dag onsdag den 24. juni kl 14.15 Dansk Musiker Forbunds hæderspris på 50.000 kr. Kulturminister Marianne Jelved overrakte prisen ved en surpriseevent på Skt Hans Torv.

Kollegernes pris

”Når Dansk Musiker Forbund giver sin hæderspris til bassisten Hugo Rasmussen, så tør jeg sige, at det er hele Danmark, der hylder Hugo som kæmpe og imponerende musikambassadør.”

Ordene er Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursens, men de er sagt på vegne af alle musikere, som med hædersprisen – også kaldet ”kollegernes pris” - hylder en dansk musiker med en bemærkelsesværdig karriere bag sig. Hugo Rasmussens rolle som mentor og medspiller for unge musikere har haft stor betydning for flere generationer af unge jazzmusikere, som han i tidens løb har taget under sine vinger, spillet med og ladet sig inspirere af.

Hjertet i musikken

”Hugo Rasmussen er den stensikre mand i rytmegruppen i utallige sammenhænge, hvor en kontrabas er selve hjertet i musikken, og Hugo er forsikringen om, at beatet er på ret køl. Både i jazz, i folkemusik og i mange andre sammenhænge. Faglig dygtighed, musikalitet, humor, opfindsomhed, bred musikalsk erfaring og et særligt drive er Hugos særlige kvaliteter,”

siger Anders Laursen om DMF’s valg af Hugo Rasmussen som modtager af årets hæderspris. En kamp for musikken Hædersprisen går til en musiker, med et unikt drive, og et helt særligt menneske.

Og netop Hugo Rasmussen er en mand, som har kæmpet sig frem til en karriere som musiker på trods af manglende forståelse hjemmefra i en tid og et samfund, hvor det ikke var nemt at bryde med den sociale rolle, man var blevet tildelt fra barnsben.

Musiker og entertainer

Kontrabassen blev Hugo Rasmussens ét og alt efter et møde med bassisten Ole ”Bas” Christiansen. Og siden har han spillet i alle mulige og umulige sammenhænge, vejledt unge musikere og spillet og medvirket i børneudsendelser og andre tv-produktioner til glæde for hele landet:

”Hæderen går til en musiker og personlighed - og oven i købet lidt af en entertainer - der om nogen er nuets mand, der fanger sit publikum og sine medspillere bedre end nogen anden,"

udtaler formand for DMF Anders Laursen.

Om Dansk Musiker Forbunds hæderspris: Dansk Musiker Forbunds Hæderspris tildeles hvert år en udøvende musiker eller et orkester, der har spillet en stor rolle i det danske musikliv. Det være sig musikalsk, politisk, uddannelsesmæssigt, kollegialt, internationalt eller lokalt - musikere, der på den ene eller anden måde har forbedret mulighederne for eller inspireret andre musikere. Derfor bliver prisen også kaldt kollegernes pris.