Hovedbillede
Billede
FullSizeRender
Titel

Idéfabrikken vender tilbage

Dato
Intro

Anden og - i denne omgang - sidste udgave af Idea Factory Jazz fandt i weekenden sted i Aarhus. 50 kvikke hjerner gav alt hvad de havde og dommerne var imponerede!

Waves
Indhold

I søndags var det tid til det andet af de to Idea Factory Jazz arrangementer. 50 tilmeldte var samlet i Teater Katapults sal på Godsbanen og en veloplagt jury samlet i et tilstødende lokale. Og der gik ikke længe før de gode idéer fløj igennem rummet.

Det første Idea Factory Jazz blev afholdt d. 6. september i København. Her var responsen fra juryen blandt andet, at skønt det ikke skortede på gode idéer, ville det være rart med nogle flere bud på, hvordan man skabte mere interesse fra og værdi for dem, som endnu befinder sig "udenfor" jazzen, og dermed udgør et potentielt fremtidigt publikum.

Den note dannede også afsæt for deltagerne ved Idea Factory Jazz i Aarhus, hvor juryen bestående af bl.a Karen Rais-Nordentoft (kunstnerisk leder af Aarhus Filmfestival), Flemming Knudsen (tidligere borgmester og nu formand for Kulturudvalget i Region Midtjylland) og Trine Nielsen (direktør for forretningsudvikling i Berlingske Media samt medlem af JazzDanmarks bestyrelse) hurtigt fik travlt med at vurdere de mange indkomne forslag.

Stor alsidighed

Alsidigheden blandt idéerne var ganske som i København stor. En jazz-dating app, hvor den eneste ene findes gennem fælles præferencer for jazz, jazzmusik som ledsager til produktionen på landets fabrikker, en omrejsende "Jazz & Food" festival og en mentorordning for den nye generation af jazz-arrangører på landets klubber og spillesteder var blot nogle af de bolde, der blev kastet op i luften.

Deltagerne høstede stor ros fra en enig jury, og i sidste ende var det kun ét point der adskilte vinderne fra hhv anden-, tredje- og fjerdepladsen. Det blev gruppe 6 som bl.a. talte musikerne Jacob Danielsen og Heidie Clemens og Aarhus Jazz Festivals Jes Halding, der løb af med sejren - blandt andet for idéer om jazzmusiker-samlekort, etablering af en "JazzDanmark Børn & Unge" afdeling og eksportfremstød i samarbejde med Dansk Industri.

6 nye medlemmer i JazzDanmarks repræsentantskab

Inden der blev fyret op for fabrikken, var der valg til JazzDanmarks repræsentantskab. Her blev bl.a. musikerne Olga Witte og Mads Bærentzen, Karsten Bech fra Jazz i Trekanten og arrangøren Maria de la Luz Perez valgt ind. Dermed er JazzDanmarks repræsentantskab igen fuldt besat - du kan se den komplette sammensægning her.

Mere fra Musikparlamentet

Musikparlamentet var endnu engang med på sidelinjen og indhentede reaktioner og meninger fra jury såvel som deltagere i løbet af dagen. Tag et kik på Musikparlamentets Facebookside, hvor du kan høre fra bl.a. jazzblogger Niels Overgaard, jurymedlemmer Trine Nielsen og Rasmus Telling samt flere af deltagerne.