Overskrift

Interfoam vinder Ung Jazz 2011

Waves
Indhold

"Jazzen er i trygge hænder og slet ikke i krise. Den kommer til at lyde endnu bedre i fremtiden, når I indtager den." Sådan lød beskeden fra juryen til de to finalister i Ung Jazz Finalen i JazzHouse . Inden da havde de to bands, Interfoam og Reaktor braget igennem med to overbevisende koncerter der stak i hver sin retning. Interfoam leverede flabet og synkoperet punkjazz, hvor stramme arrangementer gik hånd i hånd med løs improvisation og tysk rap (!). Med en fast bund på skiftevis elbas og tuba leverede hele bandet en uforudsigelig og spændende oplevelse, hvor publikum aldrig vidste, hvad der gemte sig bag den næste takt.

Derefter blev det trioen Reaktors tur. Med finesse og følsomt spil fik de på fornem vis skabt en helstøbt og varm stemning i salen. Klavertrioens hang til den nordiske klang og dens skabere lod sig ikke fornægte, og det sarte samspil mellem de tre dygtige musikere gjorde et klart og tydeligt indtryk.

Det svære valg

Der var altså tale om to vidt forskellige udtryk. Måske endda den største kontrast mellem to finalister i Ung Jazz konkurrencens 11-årige historie. Men der skulle findes en vinder. Og mens juryen voterede, spillede sidste års vinder “Lars Fiil Kvartet” smagsprøver fra deres nyligt udgivede album “ Reconcideration”. Efter 40 minutter kom juryen, bestående af Susy Hyldgaard, Jesper Løvdal og Simon Toldam, ud og fældede deres dom:

“Aftenens to bands har begge fejet benene væk under os. Vi vil gerne starte med at takke jer for at have inspireret os, og at have sat en ny standard for tjekkethed og musikalsk dedikation. To meget forskellige indfaldsvinkler med hver deres klare og overbevisende bandlyd og kompositoriske retning hvor jeres instrumentale overskud giver jer rigelig plads til at udfolde jeres kreativitet. Vi i juryen har været på vores livs sværeste opgave, hvor vi har taget udgangspunkt i kunstens nødvendighed. Juryen er enig om, at det vindende orkester vil udfordre os, og allerede i aften har vist os nye veje for jazzen. De har fået os helt frem på stolekanten og har gjort os nysgerrige efter mere. Det har jazzen brug for. Vi ønsker begge orkestre alt eksisterende held og lykke - velvidende at I alle er propfyldt af talent og potentiale. Jazzen er i trygge hænder og slet ikke i krise. Den kommer til at lyde endnu bedre i fremtiden, når I indtager den. Aftenens vinder er Interfoam.”

Næste stop Stockholm

Begge bands blev budt op på scenen og modtog champagne og klapsalver, og Rune Jakobsen fra Interfoam kunne takke sine bandmedlemmer for godt samarbejde. Nu kan Interfoam se frem til at deltage i den nordiske konkurrence Young Nordic Jazz Comets, der foregår i Stockholm den 10. september 2011. Her skal de dyste mod bands fra Sverige, Norge, Finland, Åland, Færøerne og Island om at blive det bedste nordiske unge jazzband. De kan også se frem til en række koncerter i ind- og udland. JazzDanmark takker Interfoam og Reaktor for deres deltagelse og dedikation i denne spændende finale og også juryen, der skulle tage det svære valg mellem to så talentfulde bands. Coloud headphones sponsorede vinderpræmierne.