Hovedbillede
Billede
jacobchristoffersen
Titel

Jacob Christoffersen modtager årets Ben Webster pris

Dato
Intro

Onsdag den 27. marts modtager pianisten Jacob Christoffersen årets Ben Webster pris. Dette sker på Krudttønden, hvor en række af de bedste danske musikere vil spille. Trompetisten Palle Mikkelborg modtager en ærespris og vil også spille en koncert til den traditionsrige prisuddeling.

Waves
Indhold

På Ben Websters 103 års fødselsdag fejrer hans danske Fond dagen ved en anderledes og spændende koncert og hele to prisuddelinger.

En af Danmarks mange fine pianister, den knaldhamrende dygtige pianist, Jacob Christoffersen, modtager årets Websterpris for sit musikalske virke, der bliver ved med at udvikle sig inden for jazz'en. I et interview i Jazzspecial udtaler Jacob Christoffersen om sin spilleglæde: 

"Jeg vil helst ikke "ikke spille". Når vi er færdige med et job sent om aftenen - og jeg har vel i snit tre om ugen - så har jeg tit lyst til at jamme. "Jeg trænger", som hun sagde i Matador."

På samme aften modtager trompetisten Palle Mikkelborg en hæderspris  - ja, det var da på tide – og han glæder sig til at møde op med sit åbne horn i Krudttønden og spille med sin uforlignelige tone - akustisk. 

Jacob Christoffersen kommer med Jesper Bodilsen, bas, Jonas Johansen, trommer, Niclas Knudsen, guitar og ikke mindst sin "faste" sangerinde, Sinne Eeg.  Prismodtageren har komponeret et specielt nummer til ære for Ben Webster, og her vil Jesper Thilo forgylde musikken – naturligvis.

Det er 36. gang Ben Websters Fond holder Prisfest i Danmark. Hvert år sker det på et nyt spillested, denne gang i Krudttønden på Østerbro onsdag den 27. marts. Midlerne kommer fra Websters royalties, der stadig sniger sig ind på kontoen, og Fonden støtter løbende andre jazzarrangementer i Websters ånd.

For en komplet liste over prismodtagerne af Ben Webster prisen siden 1977 se mere på JazzDanmarks jazzhistorie-side HER

Se mere på  www.benwebster.dk

Ben Webster prisuddeling onsdag den 27. marts kl 20

Med Jacob Christoffersen, Palle Mikkelborg, Sinne Eeg m.fl.

Adresse: Krudttønden, Serridslevvej 2, 2100 Kbh Ø