Jan Harbeck vinder årets Bent Jædig pris

Den 8. Bent Jædig jazzgalla blev i søndags afholdt i Huset i Magstræde. Modtageren af årets Bent Jædig pris blev Jan Harbeck. Tidligere modtagere af prisen tæller blandt andet Jesper Løvdal, Ben Besiakov og Christina Dahl.Årets Bent Jædig jazzgalla, var på grund af den midlertidige lukning af Jazzhouse flyttet til Huset i Magstræde’s lokaler. På trods af flytningen var der ingen mangel på god stemning og ikke mindst god musik. Aftenens omdrejningspunkt var selvfølgelig overrækkelsen af årets Bent Jædig pris, som i år gik til Jan Harbeck.

 

På vegne af Bent Jædig Fond, sagde Henrik Wolsgaard-Iversen blandt andet dette om årets prismodtager: ”Han spiller slet ikke som Bent Jædig – hvem kan det? – han er sin egen med en smuk luftig lyd, en forkærlighed for det melodiske og et inderligt udtryk i ballader fra svundne tider. Harbeck gør dem nutidige og swinger enormt, når det stikker ham, og det gør det tit”

 

Prisen på 20.000 kr. og et forsølvet nodestativ med inskription af T.S.Høeg blev overrakt af formand for fonden og Jædigs livskæreste, Tove Enevoldsen, der samtidig fastslog, at selvom Harbeck ganske vist ikke spillede som Jædig, så spillede han i hvert fald "helt i Bents ånd". Publikum i den fyldte sal kvitterede valget med stor applaus.

 

Jan Harbeck, der uddannet på New School i New York og Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg, har mere en 20 udgivelser på sit CV. Harbeck har udover sin egen kvartet, spillet sammen med folk som James Moody, Bob Rockwell og George Garzone. Desuden har han blandt andet spillet med Ernie Wilkens Almost Big Band, hvor han i 2004 fik æren af at afløse netop Bent Jædig.

 

Jan Harbeck Quartet kan i den kommende tid opleves følgende steder i København:

 

3/11 kl.21 i Paradise Jazz, Huset i Magstræde, Rådhusstræde 13, København K

13/11 kl.17 i Palæ Bar, Ny Adelgade 5, København K

 

Jan Harbecks hjemmeside: http://www.janharbeck.com/