Hovedbillede
Billede
DSC01448
Titel

JazzCamp for Piger bliver større end nogensinde

Dato
Intro

Om en lille måned starter JazzCamp for Piger 2016: Årets camp bliver større end nogensinde, og en lang række nye skoler og musikinstitutioner i hele Danmark er værter for en uges undervisning for piger, som får lov til at gribe instrumenterne og spille sammen som et band.

Waves
Indhold

Der er nu kun lidt under en måned til at JazzCamp for Piger 2016 løber af stablen. Årets camp bliver større end nogensinde og en lang række nye og gamle skoler og musikinstitutioner i hele landet er værter for en uges undervisning - kun for piger. Eleverne får lov til at gribe instrumenterne, være kreative i musikken og spille sammen som et band. 

Siden den første camp er deltagerantallet steget og steget, og vi regner med at op mod 170 elever kommer til at være med i år, fordelt på 12 forskellige camps fra Vesthimmerland til Amager.

JazzCamp for Piger er et landsdækkende initiativ, der er iværksat af Copenhagen Jazz Festival og JazzDanmark, der med dette projekt ønsker at sætte fokus på fremtidens musikerlandskab. Debatten om kønsbalancen har stadig vind i sejlene, og JazzCamp for Piger udgør et konkret eksempel på, hvordan man kan tage livtag om denne udfordring.

Campen består af fire dages spændende musikundervisning og inspiration for piger i alderen 10-15 år i skolernes vinterferie. De vil i løbet af ugen blive inspireret til at spille ud fra nogle nye metoder og på nogle instrumenter, de måske aldrig havde forestillet sig. Undervisningen varetages af et stærkt hold bestående af alt fra profesionelle musikere, konservatoriestuderende til erfarne musikskolelærere. Alle undervisere deltager i en fælles workshop inden campen, således at JazzCamp for Piger ligeså meget handler om metodeudveksling og nye erfaringer for underviserne.

Som noget nyt i år bliver elever og familie inviteret til en forbilledekoncert på et lokalt spillested i løbet af campen, hvor en række af de mest progressive kvindelige musikere vil optræde. Koncertkaravanen starter 16. februar på Jazzhouse og slutter d. 26. februar i Hjørring og består af de to orkestre Shitney og Eget Værelse under temaet Wild At Heart. Læs mere om koncerterne HER!

Hvis du er en pige mellem 10 og 15 år og skulle have fået lyst til at være med, men ikke har tilmeldt dig endnu, kan du stadig nå det på følgende camps, hvor der er et par ledige pladser og åbent for tilmelding:

KØBENHAVN - RYTMISK CENTER: http://goo.gl/RRooDn

FREDERIKSBERG: http://goo.gl/L0k9dZ,

KØGE: http://goo.gl/gPk4Rt

SVENDBORG: http://goo.gl/O4aZli

SYDDJURS/RØNDE: http://www.kuls.dk/ 

VESTHIMMERLAND: http://goo.gl/MeV8Sl

JazzCamp for Piger

JazzCamp for Piger 2016 bliver afholdt mellem den 15. til den 27. februar og er støttet af Nordea-fonden, Knud og Dagny Gad Andresens Fond, Gangstedfonden samt Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund og Danske Populær Autorer.