Hovedbillede
Billede
IMG 0807
Titel

JazzDanmark vil finde svar på kønsubalancen

Dato
Intro

Vi kender snart alle til den kønsmæssige skævvridning, som den skabende musik lider under, men hvad kan vi gøre ved det? JazzDanmark og Dansk Komponist Forening inviterer i maj til et seminar, hvor formålet er at komme nærmere et svar på, hvordan man i det daglige arbejde kan være med til at skubbe ubalancen.

Waves
Indhold

87% af alle kodaudbetalinger i 2014 gik til mænd. Kun 12% af medlemmerne i Dansk Komponist Forening er kvinder. På DKDM’s komponistlinje er der pt. to kvindelige studerende, begge udlændinge. Vi kender snart alle til den kønsmæssige skævvridning, som især den skabende musik lider under, men hvad kan vi gøre ved det på længere sigt?

Seminar for svar

19. maj 2016 inviterer JazzDanmark og Dansk Komponist Forening indenfor til et seminar om køn, musik og fødekæde. Tanken bag seminaret er at komme nærmere et svar på, hvor den musikalske fødekæde knækker, når det kommer til pigerne.

På seminaret bliver der samlet så mange som muligt om bordet af dem, der til daglig arbejder med eller er berørt af emnet. Det drejer sig både om musikskoleledere og –lærere, konservatoriefolk, MGK-undervisere, komponister, folkeskolelærere, ensemblechefer, festival, organisationer etc., og seminaret skal udmunde i en handlingsplan med konkrete idéer og projekter for, hvordan alle deltagere i deres daglige arbejde kan være med til at skubbe ubalancen.

Kvinderne leverer varen

Deltagerne bliver guidet igennem dagen af moderator Heidi Rottbøll Andersen, stifter og direktør for firmaet Living Institute, der siden 2004 har  rådgivet virksomheder i hele verden omkring kønsdiversitet og  kulturel intelligens.

Seminaret finder sted i anledning af den internationale kvindekonference Woman Deliver og bliver er en del af TalkTown, en 3-dages samtaleby om køn, ligestilling og feminisme.

Vi håber på at se så mange, som muligt til seminaret.

 

  • Seminaret foregår 19. maj 2016 kl. 9.00-16.00 i Den Grå Kødby, København, under debatfestivalen TalkTown.
  • Det er gratis at deltage i seminaret, men der vil være et ’no show fee’ på 200 kr.