Hovedbillede
Billede
IMG 0585
Titel

Jazzhouse rykker til Tokyo og skal have danske artister med

Dato
Intro

I 2017 er JazzDanmark del af et storstilet eksportprojekt, hvor Jazzhouse udfører et ’venue swap’ med et spillested fra Tokyo. En række danske artister får mulighed for at komme med, og du kan sende en ansøgning senest 1. marts 2016.

Waves
Indhold

I 2017 er JazzDanmark del af et storstilet eksportprojekt, hvor Jazzhouse udfører et ’venue swap’ med et spillested fra Tokyo. En række danske artister får mulighed for at komme med, og du kan sende en ansøgning senest 1. marts 2016.

Til maj 2017 rykker det københavnske spillested Jazzhouse til Tokyo i ti dage for at præsentere dansk musik og kultur på japansk grund. Senere på året bliver Jazzhouse på samme måde overtaget af et spillested fra Tokyo.

Projektet er igangsat af JazzDanmark og udføres i samarbejde med Jazzhouse, SNYK og Slots- og Kulturstyrelsen. I forbindelse med projektet vil der også blive afholdt en række events i Danmark og Japan sammen med blandt andre Copenhagen Jazz Festival og Tokyo Jazz. Yderligere partnere i projektet er Statens Kunstfond, Projektstøtteudvalget for Musik samt Danmarks Ambassade i Tokyo.

Det kommende venue-swap betyder, at vi har brug for danske artister til at optræde i Tokyo.

Vi har allerede etableret et stærkt netværk i Tokyo, der omfatter spillesteder, festivaler, nøglepersoner og medier, der alle er en del af projektet. En koncert på den japanske division af Jazzhouse vil derfor give god eksponering på det japanske marked.

Hvem kan ansøge?

Alle artister, solister, bands og ensembler, der arbejder med jazz, improvisation, radikalmusik, moderne komposition, avantgarde, lydkunst mm.

Inden du ansøger, skal du vide

  • at rejse og overnatninger i forbindelse med koncerter bliver dækket
  • at de deltagende honoreres
  • at du kun skal ansøge, hvis du har ambitioner på det japanske marked og vil bruge anledningen til selv at udvikle en international karriere
  • at du skal sætte minimum tre yderligere koncerter op på japansk og/eller østasiatisk grund
  • at du som kunstner skal være eksportklar med international erfaring og et set-up, der kan understøtte en international karriere (f.eks. pressemateriale og udgivelser)
  • at du skal være åben for at samarbejde med japanske kunstnere, hvis det bliver aktuelt
  • at du skal være til rådighed i sidste halvdel af maj 2017 

Sådan udvælges de deltagende artister

Jazzhouse, JazzDanmark og SNYK har nedsat et bredt lytteudvalg i Japan bestående af ni personer, der alle har stor viden om musik og det japanske marked. Udvalget vil lytte ansøgernes musik igennem og sammen indstille, hvilke artister der bliver en del af projektet.

Hvis du er interesseret i at komme til Japan, så send en ansøgning via nedenstående ansøgningsformular senest den 1. marts 2016.

LINK TIL ANSØGNINGSFORMULAR

Hvis du har spørgsmål, så kontakt projektleder fra JazzDanmark Eva Frost: eva@jazzdanmark.dk, 33 45 43 08