Hovedbillede
Billede
dpa jazzkonkurrence vinder2014
Titel

Konkurrence for unge komponister

Dato
Intro

DPA afholder igen i 2014 en konkurrence for unge jazzkomponister. Vinderen præsenteres ved en koncert i DR Koncerthuset, hvor værker af konkurrencens tre finalister uropføres af DR Big Bandet, og præmiesummen på 15.000 kr. overrækkes vinderen. Er du årets nye jazzstjerne?

Waves
Indhold

DPA (Danske Populær Autorer) afholder igen i 2014 en konkurrence for unge jazzkomponister. Vinderen præsenteres ved en koncert i DR Koncerthuset, hvor værker af konkurrencens tre finalister uropføres af DR Big Bandet, og præmiesummen på 15.000 kr. overrækkes vinderen. Er du årets nye jazzstjerne?

"Det er afgørende, at vi har unge komponister i Danmark, der gerne vil prøve kræfter i en konkurrence, hvor fokus er på selve værket. Og hvor man får den enestående mulighed at opleve ens eget værk i hænderne på DR Big Bandet", fortæller formand i DPA – foreningen for sangskrivere, komponister og tekstforfattere, Niels Mosumgaard.

Og der er mange komponister, der gerne vil have deres værker opført af DR Big Bandet! Sidste år modtog DPA rekordmange værker til konkurrencen, og finalisterne blev i 2013 tre unge mænd; Lucas Leidinger, Thomas Bryla og Magnus Hjorth. Førstepræmien gik til komponisten Thomas Bryla.

"Det er en stor anerkendelse at vinde førsteprisen i DPA's jazzkonkurrence. Det er et perfekt startskud: man bliver set, hørt og får sit værk opført af DR Big Bandet. Så det kunne ikke være mere perfekt for en ung komponist som mig", sagde Thomas Bryla, efterat han havde modtaget førsteprisen i DPA's jazzkonkurrence.

Et springbræt for unge komponister

DPA's jazzkonkurrence har i en årrække fungeret som et springbræt for flere2 internationale karrierer for tidligere vindere: Niels Lyhne Løkkegaard (2007) har siden konkurrencen vundet flere internationale jazzpriser; Sidsel Storm (2008) har med tre albums i ryggen turneret både Europa og Asien. Snorre Kirk (2009) har spillet med Mads Kjølby, Jesper Thilo, Sidsel Storm og Malene Mortensen, og Marius Neset (2010) har turneret med både Django Bates’ orkester og sit eget. Vinderen i 2011, Carl Winther, har engagementer i alle verdensdele, og Live Foyn Friis, der vandt i 2012, har også oplevet en stor interesse fra koncertarrangører.

Sidste års vinder, Thomas Bryla, kan også allerede mærke en stigende interesse omkring ham som komponist og opfordrer alle unge komponister til at sende sine værker ind til DPA:

"Det var en fantastisk fornemmelse at blive udvalgt blandt de tre finalister. Prisen har øget opmærksomheden omkring mit band BrassFlavour og skabt ekstra interesse omkring mit kompositoriske virke - og jeg opfordrer alle unge komponister til at melde sig til konkurrencen for at prøve sine kompositoriske evner af og blive vurderet af kompetente danske autorer. Man skal sende sit værk ind for muligheden for at få hørt sit værk arrangeret af topprofessionelle big band-arrangører og spillet af et fantastisk velspillende big band", udtaler Thomas Bryla.

Swing? Mellow? Suite? Groovy? – valget er frit!

For at deltage i konkurrencen skal man blot indspille sin komposition på en cd eller som MP3-fil og sende den til DPA. Alle instrumenter og stilarter inden for jazzens åbne verden er velkomne – kompositionen må bare ikke vare over 6 minutter.

Juryen, der sidste år bestod af blandt andre jazzsangerinde og komponist Sidsel Storm og dirigent og arrangør i DR's Big Band, Steen Hansen, bedømmer derefter med ”bind for øjnene” og åbne ører, hvilke tre værker, der skal opføres ved finalekoncerten i DR's Koncerthus. Finalekoncerten afholdes fredag den 9. januar 2015 kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Studie 2.

Send din komposition til DPA senest 1. oktober 2014

Deltagere skal være under 30 år, da konkurrencen er et springbræt for unge komponister. Der må kun indsendes et bidrag pr. komponist. Kompositionen kan indsendes som en MP3-fil til mail: tina@dpa.org

Eller indsendes på en cd til:
ATT: DPA / Jazzkonkurrencen 2014. Adresse: Lautrupsgade 9, 5. sal,
2100 Kbh Ø

 

For at kunne deltage i konkurrencen skal du have bopæl i Danmark, Færøerne eller Grønland eller være dansk statsborger.