Overskrift

Lars Fiil Kvartet vinder Ung Jazz 2010

Waves
Indhold

Det var to talentfulde orkestre, der onsdag aften mødtes i finalen i Ung Jazz 2010. Både Lars Fiil Kvartet og Wake Up Jacob formåede at fange publikums opmærksomhed og var med til at skabe en fantastisk aften.

Juryen, der bestod af Jakob Bro, Søren Kjærggard og Tove Enevoldsen, havde den svære opgave at skulle vælge mellem de to meget forskellige bands: Wake Up Jacob leverede originale og skæve sange, med titler som Snublefugl og Spy Theme Song. Deres energiske sceneoptræden, humoristiske stil og elektroniske/rockede præg fik publikum til at leve sig helt ind i deres farverige univers. Lars Fiil Kvartet derimod spillede moderne og kompetent jazz, med fantastiske solopræstationer, godt sammenspil og helstøbte kompositioner.

Altsaxofonisten Lis Kruse supplerede Lars Fiils klaverspil på en måde, så hele salen holdt vejret.

Søren Kjærgaard læste juryens motivation op:

"Det var en stor oplevelse at se og høre hvordan de to orkestre hver især fungerede som en kollektiv enhed; at de sammen virkelig brændte for musikken, og at de havde gennemarbejdet deres kompositioner og skabt et nuanceret og farverigt udtryk.
Men alligevel er vi ikke i tvivl. Det orkester vi har valgt rørte os ganske enkelt, og vi blev grebet af deres lyd og inderlighed. Vi har valgt Lars Fiil Kvartet."

Som et ekstra spændingsmoment nåde Søren Kjærgaards stemme nærmest at knække, da han annoncerede aftenens vinder. Begge orkestre blev kaldt op på scenen til kæmpe bifald og champagne. En fantastisk aften hvor også sidste års vinder Surf in Stereo spillede en minikoncert.

Som en ekstra bonus var TV2 Lorry ude og lave en reportage
om aftenens konkurrence, der kan ses i linket under artiklen.