Hovedbillede
Billede
20160218 JAZZCAMP FOR PIGER foto kristoffer juel poulsen 0002
Titel

Mød jazzpigerne på sommerens festivaler

Dato
Intro

Køge, Bornholm og Oslo er bare nogle af de steder, hvor du kan møde og lytte til pigerne fra dette års JazzCamp for Piger over sommeren.

Waves
Indhold

Siden 2014 har piger fra hele landet haft mulighed for at udforske improvisation og instrumenter fra den rytmiske musik i vinterferien. I 2016 skabte projektet JazzCamp for Piger endnu en gang henrykkelse i medier, på skoler og musikskoler og ikke mindst hos jazzpigerne selv, som du nu kan møde på de kommende festivaler.

Med den langsigtede målsætning om at bidrage til at skabe en bedre kønsbalance i rytmisk musik afholder JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival hvert år JazzCamp for Piger. Nu breder successen sig ud i det ganske land, hvor hele Danmark og endda lidt af Norge kan få øre for sagen.

Ringe i vandet

Igen i år skal deltagerne spille for gæsterne på jazzfestivaler som Copenhagen Jazz Festival og Modern Jazz Days i Køge, og de skal også en tur til Norge, hvor der endnu en gang er danske gæster ved den norske børnefestival Kids in Jazz.

Ekstraordinært er det dog, at jazzpigerne spiller under Folkemødet på Bornholm i juni. Det gør de i forbindelse med en debat om kønsbalancen i rytmisk musik på scenen ’Rosengade – Kunst og Kultur Live’, som præsenterer debatter og indslag med kulturpolitisk vinkel. Så hvis du er i nærheden af Folkemødet, kan du opleve bandet fra Rytmisk Center på Vesterbro, København, som bliver ledet af guitarist og vokalist Tikki Hasselriis.

Med sommerkoncerterne får JazzCamp for Piger liv på andre tidspunkter end i vinterferien, og det er vigtigt. Det kan nemlig være med til at danne flere ringe i vandet, mener projektleder Eva Frost:

”At pigerne kommer ud i landet hen over sommeren er godt for projektet, fordi jazzcampen på den måde får et liv uden for hovedsæsonen. Men det er også godt for musikken i det hele taget, for man kan jo håbe på, at sådanne koncerter kan give andre børn blod på tanden til at kaste sig ud i den rytmiske musik.”

Vil du gerne opleve pigerne spille, kan du se sommerprogrammet her.

Sommerens program

10. juni kl.17.10

Modern Jazz Days i Køge: Et hold fra Køge Musikskole

19. juni kl.15.00

Folkemødet på Bornholm: Et hold fra Rytmisk Center, København Vesterbro

4. juli kl. 11.00

Copenhagen Jazzfestival, Jazz for Kids: To hold fra Rytmisk Center, København Vesterbro, og Frederiksberg Musikhøjskole

9. juli kl. 16.30 - 17.30

Aarhus Jazzfestival: To hold fra Aarhus Musikskole og Kulturskolen Syddjurs

11. – 16. August

Kids in Jazz, Oslo – Norge:Et hold med deltagere fra flere af landets camps