Hovedbillede
Billede
bass2012 poster
Titel

Med kontrabassen i fokus

Dato
Intro

Europas største konvent for kontrabassister, BASS2012 Copenhagen, afholdes i år i København. Med mere en 150 events, herunder jazz-konkurrencer, master classes og åben scene arrangementer, bliver der rigeligt at se til, når BASS2012 afvikles fra den 14.-19. august. Tilmelding til konvent og konkurrencer er stadigvæk åben.

Waves
Indhold

BASS2012  er Europas største konvent for kontrabassister. 2012 udgaven finder sted i København og vil have hovedbase i Københavns Opera Hus. Udover seminarer, master classes og koncerter, er der også 2 konkurrencer for jazz kontrabassister.

Fra den 14. til den  19. august afvikles BASSEUROPES BASS2012 i København. Konventet  præsenter verdens ypperste kontrabas-solister og -professorer, de nyeste navne og strømninger inden for kontrabasspil og pædagogik, samt basbyggere og tilbehør.

Konkurrencer

Som en del af BASS2012 vil der være to konkurrencer, en impro- og en jazz-konkurrence, for kontrabassister op til 30 år (folk født efter den 1. januar 1982). Konkurrencerne afvikles på Jazzhus Montmartre henholdsvis den 15. og 16. august fra kl.16-18. Deadline for ansøgninger er i begge tilfælde den 20. juli.

Blandt præmierne er en turné til USA i foråret 2013 samt pengepræmier og alle deltagere får desuden en videooptagelse af deres performance på Montmartre og et sæt strenge med hjem. Så skynd dig at tilmelde dig.

Du finder ansøgningsformularer og mere info omkring konkurrencerne HER.

Konventet

BASS2012 kommer som allerede nævnt til at omfatte præsentationer/koncerter, master classes, et musikfilosofiske symposium, seminarer, konkurrencer, børne- og ungdomstævne og mange andre events med kontrabassen i centrum. Formålet er at styrke og inspirere til videreudvikling af eksisterende netværk, danne nye og samtidig holde sig opdateret på, hvad der sker på området, musikalsk og fagligt.

I løbet af de 6 dage vil der blive afholdt op mod 150 præsentationer, symposier og koncerter, med over 70 internationale artister og professorer, rundt om i København, med Operaen som det primære sted. Så har du lyst til at lære og opleve BASS2012 på nærmeste hånd, er der stadigvæk pladser ledige. Du finder flere oplysninger om program, tilmelding og deltagere på hjemmesiden HER.