Hovedbillede
Billede
Danilo Perez 0-1404411989-2
Titel

Musikere fra alle verdenshjørner på Summer Session 2015

Dato
Intro

Programmet til Summer Session er nu komplet med internationale topnavne fra hele verden, heriblandt pianisten Danilo Peréz, trompetisten Tomazs Stanko og sangeren og guitaristen Lionel Loueke m.fl. Som en særlig feature på årets stævne vil komponisten Anna Clyne lave en workshop for komponister.

Waves
Indhold

Summer Session programmet er nu fuldt booket! Holdet bag stævnet er glade og stolte af at kunne præsentere en række af de bedste musikere fra 4 verdensdele, heriblandt Tomasz Stanko og Danilo Peréz! På dette års stævne vil der også være et helt særligt fokus på komposition, med en workshop kun dedikeret til komponister. Hele stævnet foregår på Vallekilde Højskole fra den 2.-9. august 2015. 

Bemærk: Greg Cohen har af personlige årsager måtte aflyse og vi har istedet fået den fantastiske bassist Omer Avital på holdet.

Summer Session 2015 bliver et år med lærerkræfter fra hele verden. Vi får besøg af en af den europæiske jazz aller største navne Tomasz Stanko: En af grundpillerne i moderne europæisk jazz. Fra Panama kommer Danilo Peréz, der spiller fast i Wayne Shorters kvartet og blandt mange betegnes som en af de bedste nulevende jazzpianister. Fra Benin kommer guitaristen og sangeren Lionel Loueke. Hans særlige fusion af jazz og traditionel vestafrikansk musik har indtil videre resulteret i 3 soloplader på selskabet Blue Note og et væld af samarbejder med bl.a. Cassandra Williams, Herbie Hancock og Sting.

Den Isralsk fødte bassist Omer Avital besøger Vallekilde i år. Han var på stævnet i 2013 og var en kæmpe succes både som ensemble lærer og til nogen af de utallige jamsessions. Melissa Aldana er en ung chilensk saxofonist, der har taget USA med storm. Hun vandt Thelonious Monk Competition i 2013 og har gjort lynkarriere både i New York og resten af verden. Fra USA kommer trommeslageren Ali Jackson, der har siddet ind med bl.a. Aretha Franklin, George Benson, Joshua Redman og mange flere! 
 

Fokus på komposition
Et nyt tiltag på Summer Session er en kompositionsworkshop med Anna Clyne. Hun regnes for at være er en af de mest internationalt roste yngre klassiske komponister i dag og har skrevet en lang række værker for symfoniorkester og mindre ensembler blandt andet som “composer in residence” for Chicago Symphony.  Forløbet ligger integreret med Summer Sessions andre workshops, og de ca. 50 musikere på kurset kan således inddrages i ugens arbejder: En unik mulighed for at arbejde med komposition i direkte samspil med nogle af skandinaviens bedste musikere.

Workshoppen er et samarbejde med organisationen DJBFA og kan kun søges af medlemmer af DJBFA. Læs mere om workshoppen HER

Det samlede lineup ser altså sådan ud: 

Tomasz Stanko

Danilo Peréz

Lionel Loueke

Omer Avital

Melissa Aldana

Ali Jackson

Anna Clyne

Læs mere om hele lineup' et HER.

Jazzpedellerne har gjort det igen!

Dette års grænseoverskridende line up til Summer Session er samlet af den kunstneriske ledelse, der består af Nikolaj Hess flankeret af Mikkel Hess og Anders AC Christensen. De har brugt de sidste mange måneder på at sammensætte et helt særligt hold i år, hvor fakultetet kommer fra både Afrika, Mellem-, Syd- og Nordamerika og Europa. Hess'erne og AC vil selvfølgelig også være at finde på dette års stævne, hvor de vil både jamme og hygge og i det hele taget gøre deres yderste for at skabe det bedst mulige stævne. 

Det daglige program
På Summer Session, der foregår på Vallekilde Højskole, bor alle i samme bygning, spiser i samme kantine og hænger ud sammen hver dag i en uge. Hver dag på Summer Session starter med brunch fra 9-11. Alle musikere deltager i en combo (sammenspilsgruppe), der hver har en instruktør tilknyttet. De enkelte combos øver hver dag fra kl. 11.30-16.30, med en times frokostpause fra 14-15. I den sidste time er der "rotation", hvor instruktørerne besøger en anden combo på skift. Hver aften vil der også være noget på programmet, hvad enten det er masterclasses eller lærerkoncert. Men en vigtig del af Summer Session stævnet er også de jamsession, der foregår rundt omkring på højskolen i løbet af aften og nattetimerne.

Du kan se en kort film fra Summer Session 2013 her:

Video URL

Ansøgning og betaling
Der er plads til omkring 60 elever fordelt på 7 combos. Deltagerbetalingen er 5.600,- som dækker kost, logi og al undervisning. For musikere, der ikke bor i Danmark, koster stævnet 6.500,-

Hvis du har nogen spørgsmål så send en mail til projektleder Lars Meiling på lm@jazzdanmark.dk