Hovedbillede
Billede
Herbie-Hancock-Chick-Corea-i-Odd-Fellow-Palæet-februar-1977-017
Titel

Musikere guider dig gennem Copenhagen Jazz Festival

Dato
Intro

1200 koncerter på 10 dage kan virke overvældende. Derfor har JazzDanmark spurgt 10 danske musikere fra alle hjørner af jazzmiljøet, hvilke koncerter de helst vil opleve på dette års Copenhagen Jazz Festival fra den 3.-12. juli. De har taget en dag hver, og guider dig gennem dette års jazz festival. Desuden fortæller de lidt om, hvad de selv glæder sig mest til på festivalen.

Waves
Indhold

Copenhagen Jazz Festival er en fantastisk mulighed for at høre en masse dansk og international jazz i samme by over 10 dage.

Der er over 1200 koncerter på over 100 steder, over de 10 dage festivalen varer. Det er vanvittig mange koncerter på ret kort tid. For mange jazzfans og musiklyttere i almindelighed kan det virke overvældende, at skulle gennemskue festivalprogrammet, når der hver dag er over 100 koncerter at vælge imellem.

JazzDanmark har derfor spurgt 10 danske musikere fra alle hjørner af jazzmiljøet, hvilke koncerter de helst vil se. De har taget en dag hver, og guider gennem dette års jazz festival. Desuden fortæller de lidt om, hvad de selv glæder sig mest til på festivalen.

Rigtig god fornøjelse!

CPH JAZZFESTIVAL MUSIKERANBEFALINGER:

LARS BECH PILGAARD, FREDAG D. 3. JULI:

16.00-The way Out med TS Høeg, Harbo bar

Han er altid garant for top-underholdning

20.00: Sekou Kouyate , Huset Kbh

Verdensklasse kora-spil!

21: Yes Deer, Analog Bar, Huset

Fed højlydt impro med en af mine yndlingstrommeslagere Anders Vestergaard!

Lars Bech Pilgaard" Af mine egne koncerter glæder jeg mig vildt meget til at spille med mit nye afro-band Klimaforandringer d. 8/7 på kl 23.00 på Loppen samt kvartet med  Jim Black/Tom Blancarte/Louise Jensen kl 22.00  d. 6/7 på Cph Trashzzfestival på Lygten St."

LIL LACY (Travelling Tribes m. fl.), LØRDAG D. 4. JULI

14.00: Stork, Skuespilhusets Foyer

17.00: The Black Nothing, Skuespilhusets Foyer

20.00: Almut Kühne / Gebhard Ullman (DE), Koncertkirken

Lil Lacy: "Jeg spiller selv blandt andet med min celloduo SOMA & LIL onsdag d. 8. juli kl. 16.00 på Harbo Jazz. Det bliver spændende fordi vi lige er ved at være færdige med en plade og det er vores første koncert i snart 6 måneder. Derudover er meget af det vi spiller helt frit, så det er ret spændende hvordan koncerten bliver, da det også afhænger vildt meget af den stemning vi kan skabe i samspil med publikum samt de lydlige forhold. Jeg vil i øvrigt vildt gerne slå et kæmpe slag for TRASHZZFESTIVAL på Lygten Station mandag-tirsdag og MAYHEM JAZZFEST den sidste fredag-lørdag. Begge dele er hemmelige guldgruber for lytterne og nogle meget inspirerende musikdage." 

NILS LAN DOKY, SØNDAG D. 5.JULI

16.00: Stefano Bollani Trio, Sølyst, Klampenborg

20.00: Didier Lockwood/ Mike Stern, Kulturhuset Viften, Rødovre

20.30/ 22.30: Gary Peacock, Alvin Queen, Nils Lan Doky, The Standard

Nils Lan Doky: "Noget jeg selv ser meget frem til er min egen koncert med Gary Peacock på The Standard. Gary Peacock er en af de sidste store ikoner inden for bas i jazzens historie. På hele festivalen kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre Herbie Hancock og Chic Corea spille duo, men jeg kan desværre ikke den dag de spiller."

KIRA SKOV, MANDAG 6. JULI

14.00: Ned Ferm/ Mads Hyhne/ Nikolaj Munch-Hansen/Jakob Høyer, SKÅL Hvis man vil ud og høre musik mandag d.6, kan jeg anbefale at man tager forbi vin-baren Skål på Østerbro. De servere vilde naturvine, som i samspil med en lille kvartet af nogen af Danmarks ypperste jazz-musikere, nok skulle kunne sende dig flyvende videre. Und dig selv denne skønne cocktail.

21.00: George Garzone & Friends (US/DK), Kayak Bar. Hvis man stadig er sulten, kan man tage videre på Kayak baren og høre George Garzone and friends. Han er en af sin generations største saxofonister og bliver ved med at overrumple med sit intense og besjælede spil.

00.30: Hess/AC/Hess Spacelab Salon, PH Caféen. Til sidst er det muligt at man har brug for at danse. Her kan jeg anbefale at man tager forbi PH cafeen og oplever Hess/AC/Hess Spacelab session. Her er man sikker på aldrig at vide hvad der kommer til at ske, igen i selskab med nogen af de bedste danske musikere man kan opstøve...

Kira Skov:"Jeg glæder mig til at spille i Haveselskabets smukke have sammen med Marie Fisker, Oliver Hoiness og Ned Ferm og vores konstalation The Cabin Project. Det bliver sidste chance for at opleve os live i et stykke tid, da jeg pt er i fuld sving med at færdiggøre min nye soloplade som udkommer til Oktober, så vores fælles projekt kommer til at holde en lille pause herfra, så har du ikke hørt os live endnu, bør du komme ud d.10 juli og fejre sommerens ankomst sammen med os og de blå toner."

KJELD LAURITSEN, TIRSDAG D. 7. JULI:

14.30: Jesper Thilo Kvintet featuring Jacob Fischer, Jazzcup

21.oo: Per Møllehøj, Christianshavn Færgecafe

21.00: Kasper Villaume, Jesper Bodilsen og Morten Lund Café den Blå Hund

Kjeld Lauritsen:"De jeg allerhelst vil høre, er Jason Moran og hans Fats Waller Dance Party den 7.7 kl 20 på Kulturhuset Islands  Brygge.  Jeg havde fornøjelsen af at spille med ham og hans band til en jamsession på La Fontaine og det var fantastisk! Jeg skal desværre spille samtidig på La Fontaine med Søren Frost og Per Gade. Men kl 24 samme aften er der igen jam session på La Fontaine. Jeg tager orgelet ud og går I baren!"

KRISTIN KORB, ONSDAG D. 8. JULI

11.00: Scott Colley Bass Masterclass, Betty Nansen Teatret. Mere for os musikere end for den almindelige jazz fan. Jeg glæder mig meget til, at høre hvad han har at sige.

20.00:  Michel Camilo, Amager Bio. Fantastisk intens latinermusik, som vil få dig til at danse

23.30: Jazzhus Montmartre, Late night Jam. Alle hænger ud her. Ikke nok med at musikken er i top, men man ved aldrig hvem man kommer til at møde eller høre. 

Kristin Korb: "Jeg glæder mig meget til at spile med min egen trio (Kristin Korb Trio m. Magnus Hjorth og Snorre Kirk) d. 9 juli kl. 19 udendørs ved Restaurant Maven, Nikolaj Plads."

JEPPE ZEEBERG, TORSDAG D. 9. JULI

18.00: Lars Bech Pilgaard & Jeppe Højgaard, Galleri Alice

Jeg kan ikke forestille mig andet end at denne koncert bliver rigtig god. Faktisk er Lars og Jeppe et ret spændende match, på hver sin måde meget særegne musikere med helt vildt meget personlighed. Jeg håber jeg får tid til at komme forbi selv.

20.00: Ericson/Flaten/Strid, 5e i Kødbyen

En trio med nogle legendariske musikere fra Norge og Sverige. Der er dømt improvisation i verdensklasse, og jeg vil klart anbefale denne koncert frem for Herbie Hancock & Chick Corea. Hvis man vil kan man blive hængende efter koncerten og høre min egen trio Dødens Garderobe feat. Laura Toxværd kl. 21:30 på samme scene.

22.00 :Jacob Anderskov's "Kinetics", Koncertkirken, Nørrebro

Jacob har snakket meget om sine kompositioner til dette band i den sidste tid, så jeg forventer noget meget særligt af denne koncert. De to andre musikere er virkelig kraftfulde, så det bliver sikkert fantastisk.

Jeppe Zeeberg: "Selv spiller jeg bl.a på Skuespilhuset den 7. juli kl. 17. Det vil jeg opfordre alle til at komme og høre."

ANJA JAKOBSEN (Selvhenter m.fl.), FREDAG D. 10 JULI:

20.00: Mayhem Jazz Fest, Mayhem

21.00: Den Magnetiske Ørn , Analog Bar, Huset-Kbh

18.30: Travelling Tribes og Frisk Frugt, Karens Minde Kulturhus

Anja Jakobsen:"Der er ingen af mine projekter der spiller på Jazzfestivallen, da jeg er på barsel. Men Jaleh Negari fra Selvhenter, Eget Værelse m.m. spiller på Copenhagen Trashzzfestival på Lygten Station d. 7. juli kl. 22."

SØREN KJÆRGAARD, LØRDAG D. 11.JULI

15:00: Lotte Anker, Okkyung Lee & Paul Lovens, Skuespilhusets Foyer

17:00: Den Magnetiske Ørn, Jazzhouse Open Air

20:00: I II III feat. special guests, Koncertkirken

21:00: Jeppe Zeeberg Solo, Christianshavn Beboerhus

23:00: Jacob Anderskov “Kinetics”, 5E i Kødbyen

Søren Kjærgaard: "Jeg glæder mig altid mest til den næste koncert jeg spiller."

SIDSEL STORM, SØNDAG 12. JULI

12.00: Henrik Gunde trio, Fuego

14.00: Mimi Terris (SE), Balders Plads

20.00: Malene Mortensen Duo, Bartof Cafe

Sidsel Storm:"Da jeg fødte en lille pige for blot en uge siden, er jeg på barsel og skal desværre ikke selv spille på festivalen i år."

Årets program til Copenhagen Jazz Festival er nu tilgængeligt i appen “Live Jazz Danmark”, som kan downloades gratis til iPhone, iPad og Android-telefoner via App Store og Google Play. 

Download app'en her:

iOS: http://bit.ly/iosjazz
Android: http://bit.ly/androidjazz