Hovedbillede
Billede
IMG 2831
Titel

Nordisk trio vinder Ung Jazz

Dato
Intro

Lørdag aften lagde Jazzhouse i København scene til den årlige finale i Ung Jazz. De to finalister, North og Viktor Sandström Trio, gav det fremmødte publikum en medrivende musikalsk oplevelse, inden juryen kunne kåre Viktor Sandström Trio vinder af Ung Jazz 2015.

Waves
Indhold

Lørdag den 2. maj blev den unge guitarist Viktor Sandström og hans trio kåret som vinder af den 16. udgave af talentkonkurrencen Ung Jazz. Det skete efter en intens finale på Jazzhouse i København, hvor aftenens jury, publikum og DR P8 Jazz’ lyttere oplevede de to bands North og Viktor Sandström Trio dyste.


Lørdag aften dannede Jazzhouse rammen for finalen i den landsdækkende musikkonkurrence Ung Jazz. Efter to medrivende koncerter, der i øvrigt blev live-transmitteret på DR P8 Jazz, kårede aftenens jury guitaristen Viktor Sandström og hans trio som vinder, mens den nordisk inspirerede klavertrio North fik en andenplads.

 

Tæt finale 

Juryen, der bestod af sangerinde Trinelise Væring, trommeslager Frands Rifbjerg og pianist Søren Bebe, var begejstrede for begge bands, men lagde i udvælgelsen vægt på, at et af dem skilte sig særligt ud:


“Vi var enige om at have hørt to fantastiske koncerter, så det var en svær afgørelse. Det var to lige gode bands, på hver deres parametre. Der var dog ét band, der skilte sig ud, med musikalsk overskud, elegance og flot dynamik, og det var Viktor Sandström trio.”  


 

 

Anden gang er lykkens gang

Vinderen selv var glad og lettet over at kunne kalde sig vinder af Ung Jazz, efter han sidste år blev nummer to sammen med bandet Rhombus:


“Jeg har været mere spændt op til finalen i år, fordi jeg er her med min egen trio og min egen musik denne gang. Jeg havde egentlig ikke regnet med at vinde, da North virkelig også spillede en god koncert, så nu skal jeg først og fremmest lige bearbejde det hele.”


Viktor Sandström, der er født i Sverige, men nu bosat i København, hvor han har læst på konservatoriet, fortsætter: “Jeg håber på, at jeg med titlen som Ung Jazz vinder på CV’et kan få åbnet nogle døre, så jeg kan komme ud og spille en masse koncerter. Måske endda lave en længere turné, og gerne i udlandet.”


Viktor Sandström Trio fik - ud over klapsalver, diplom og champagne - tildelt 15.000 kroner i turnéstøtte fra JazzDanmark, som står bag Ung Jazz, samt 5.000 kr. fra musikkæden 4Sound. Forude venter koncerter på en række af Danmarks store jazzfestivaler. Man vil for eksempel kunne opleve trioen på Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Jazz Festival og Modern Jazz Days i Køge.

 

Den 17. udgave af Ung Jazz begynder til februar 2016, og der åbnes for tilmeldinger ultimo oktober 2015.