Hovedbillede
Billede
Trio Riot2
Titel

Og de nominerede er...

Dato
Intro

Så er de nominerede til Danish Music Awards Jazz 2014 er fundet. Vinderne offentliggøres ved det store Danish Music Awards Jazz show i Bremen Teater den 24. november kl.19.30, hvor der også vil være livemusik med sidste års vindere.

Waves
Indhold

De nominerede til Danish Music Awards Jazz 2014 er fundet. Vinderne offentliggøres ved det store Danish Music Awards Jazz show i Bremen Teater den 24. november kl.19.30, hvor der også vil være livemusik med sidste års vindere samt en feststemt og stilsikker Adrian Lloyd Hughes som vært.

Den 24. november er det atter blevet tid til at hædre den danske jazzscene i det årlige Danish Music Awards show. Denne gang er festen rykket ind i Bremen Teater, hvor prisoverrækkelser og livemusik vil være omdrejningspunktet for en festlig aften i selskab med den danske jazzscene og aftenens vært, Adrian Lloyd Hughes.

Og de nominerede er…

”Prisuddelingsfester kan være lange for de implicerede, for alt andet lige går det meste af tiden med at give priserne til nogle andre. Her hjælper det mig betragteligt at komme igennem aftenen uden malice, at jeg ikke mig bekendt er nomineret i nogen af kategorierne,” udtaler vært Adrian Lloyd Hughes om det ærefulde hverv som prisuddeler. Og det er netop hvad Danish Music Awards Jazz handler om: at uddele de eftertragtede DMA statuetter. 25 kunstnere er blevet nomineret i fem kategorier.

Igen i år tæller listen en række etablerede navne, men også helt unge og nye talenter er blevet nomineret af årets jury. Og enkelte navne er nomineret mere end én gang: Maria Faust er for eksempel både nomineret som “Årets Danske Jazzkomponist” og for ”Årets Danske Særudgivelse”. Jakob Buchanan og den forholdsvis nye trio Trio Riot er ligeledes blevet nomineret i to kategorier. Desuden er brødrene Nikolaj og Mikkel Hess oppe imod sig selv i kategorien “Årets Danske Jazzudgivelse” for udgivelser med henholdsvis 3xHess og Hess/AC/Hess.

Flere priser
Udover de fem DMA priser, skal også ”Live Jazz Danmark Prisen” uddeles. Prisen, der overrækkes i samarbejde med KODA, går til årets danske jazzspillested. Ligeledes vil P8 Jazz’ publikumspris igen blive overrakt til en person eller organisation, som har gjort noget særligt for jazzen.

Den sjette DMA pris, som gives til “Årets Børnejazznavn” bliver uddelt dagen før, den 23. november, ved et særligt børnejazzarrangement i Børnekulturhus Ama’r, med Master Fatman som vært og koncert med vinderne fra sidste år, Six City Stompers.

På scenen
Aftenens musikalske indslag bliver leveret af sidste års prisvindere. På scenen kan man derfor opleve nogle dansk jazz’ helt store navne i form af Emil de Waal+ ft. Elith ”Nulle” Nykjær, Bro/Knak, Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter, Aske Drasbæk Group samt Jacob Anderskov ‘Strings, Percussion & Piano’. Som altid rundes festen af med en efterfest som i år trakteres af Hugo Rasmussen DMA Jam Band.

Hele showet vil blive live-transmitteret på P8 Jazz, så jazz-interesserede i hele landet kan nyde lyden af DMA Jazz 2014. Det er naturligvis også muligt at købe billetter til selve showet.

Danish Music Awards Jazz
Bremen Teater · Nyropsgade 39 · 1602 København V

Mandag d. 24. november 2014 kl. 19.30 (dørene åbner kl. 18.30)

Billetter på www.billetnet.dk
 ·  Pris pr. billet: 70 kr. · Mere info www.dmajazz.dk

De nominerede er:

Årets Danske Vokaljazzudgivelse
DoktorDoktor: NytLåntGammeltBlåt (Target Records)
Sinne Eeg: Face The Music (Stunt Records)
Dalia Faitelson: As The World Sleeps – listen to me (eget selskab/Tune Core)
Katrine Madsen: Katrine (Katrine Madsen)
Peter Vuust Quartet featuring Veronica Mortensen: September Song (Imogena Records)

Årets Danske Jazzkomponist
- uddeles i samarbejde med DJBFA
Jakob Buchanan: Some People & Some Places (Buchanan Records/Pladekisten)

Maria Faust: Sacrum Facere (Barefoot Records)
Peter Rosendal: Love For Snail (Stunt Records)
Morten Schantz: Unicorn (Calibrated Records)
Christian Vuust: Urban Hymn (Aero Music)

Årets Nye Danske Jazznavn
Andromeda: Andromeda (ContempoRecords)
Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet: Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet (egen udgivelse)
Niels W. Knudsen Quintet: Mohawk (Gateway)
Trio Riot: Trio Riot (Efpi Records)
Jeppe Zeeberg: It’s The Most Basic Thing You Can Do On A Boat (Barefoot Records)

Årets Danske Særudgivelse
Nils Davidsen: Noget at glæde sig til (ILK)
Maria Faust: Sacrum Facere (Barefoot Records)
Trio Riot: Trio Riot (Efpi Records)
The KutiMangoes: Afro-Fire (Tramp Records)
Torben Westergaard: Tangofied II (Gateway)

Årets Danske Jazzudgivelse
3xHess: Music for Mum & Dad (Gateway)
Jakob Bro: December Song (Loveland Records/Pladekisten)
Jakob Buchanan: Some People & Some Places (Buchanan Records/Pladekisten)
Hess/AC/Hess: Spacelab (Gateway)
Kjærgaard/Street/Cyrille: Syvmileskridt (ILK)

Årets Børnejazznavn*
Emil de Waal+ Spejderrobot
Jazz Five
Rumpistol

*Prisen uddeles ved et separat børnejazz-arrangement søndag d. 23. november kl. 11.00 i Børnekulturhus Ama’r – se mere på www.dmajazz.dk