Hovedbillede
Billede
Omer-Avital-Hi-Res-3
Titel

Omer Avital på Summer Session

Dato
Intro

Omer Avital er ny bassist på dette års Summer Session på Vallekilde Højskole. Han afløser Greg Cohen, der af personlig årsager har måttet aflyse. Fristen for tilmelding til dette års stævne er mandag den 18. maj.

Waves
Indhold

Omer Avital er ny bassist på dette års Summer Session på Vallekilde Højskole. Han afløser Greg Cohen, der desværre af personlig årsager har måttet aflyse.

Omer underviste på Summer Session i 2013 og tog stævnet med storm, både som ensemblelærer og som en aktiv del af en masse af de jamsessions, der foregik hver aften. Omer er udover at være en dygtig bassist også en meget talentfuld oud-spiller og er kendt for at lade folkemusik og verdensmusik blande sig med jazzens frie udtryk. 

Den kunsteriske leder af Summer Session, Nikolaj Hess, siger om Omer:

"Omer er en fantastisk musiker og komponist, der allerede kender Vallekildes særlige stemning. Han bringer en helt særlig energi med sig både personligt og kunstnerisk" 

Summer Session 2015 er et i særklasse globalt år med lærerkræfter fra hele verden; både Chile ( Melissa Aldana), Panama (Danilo Perez), Polen ( Tomasz Stanko), Benin ( Lionel Loueke, USA ( Ali Jackson), England (Anna Clyne) og nu altså Omer Avital, der oprindeligt kommer fra Israel, er bosat i New York og har forældre fra hhv. Yemen og Marokko! 

Om Omer Avital: Omer Avital (født 1971) er af LA Times blevet omtalt som ”a pioneer in combining jazz with myriad world music elements”. Den israelsk fødte komponist og oud-spiller har spillet med bl.a. Roy Haynes, Jimmy Cobb, Al Foster, Rashied Ali, Kenny Garrett, Brian Blade m.fl. Efter at have spille med egne grupper og big bands på, i særdeleshed, Smalls Jazz Club i New York, blev han i en alder af 26 blevet signet på Impulse.

Efter hans debutudgivelse i 2002 har Omer Avital, udover i 3 år at have studeret klassisk komposition, arabisk musikteori, oud og traditionel israelsk musik i Israel, udgivet en lang række anmelderroste plader i eget navn, samt med hans grupper som Yes! Trio (med Aaron Goldberg og Ali Jackson Jr.), Third World Love og Band of The East.
 

Fristen for tilmelding til dette års stævne er mandag den 18. maj. Tilmeld dig HER og læs mere om dette års stævne HER