Hovedbillede
Billede
IMG 1330
Titel

Orgel-duo vinder Ung Jazz 2013

Dato
Intro

For 14. gang afholdt JazzDanmark finale i Ung Jazz konkurrencen, og det blev orgel-duoen Crunch House, der løb med titlen ved fredagens finalekoncert i Jazzhouse.

Waves
Indhold

Vinderen af årets Ung Jazz talentkonkurrence blev i fredags fundet ved finalekoncerten i Jazzhouse. Det blev den progressive orgel-duo Crunch House, der med syrede solistiske indslag og tæt sammenspil, løb med førstepladsen i den landsdækkende talentkonkurrence.

 

Der var ikke mange pladser ledige i Jazzhouse fredag aften, da finalisterne, de aarhusianske jazz-spillopper i Bangin' Bülows Nice Jazz Quartet og den københavnske orgel-duo Crunch House, indtog Store Scene. Selvom man kunne have forventet nervøsitet som følge af de mange tilskuere og udsigten til en fornem førstepræmie, leverede begge bands to overbevisende og medrivende koncerter af høj kvalitet, hvor man næppe skulle tro, at der var tale om to unge bands i begyndelsen af deres spæde karriere. Juryen, der bestod af pianist Magnus Hjorth, trommeslager Jonas Johansen og sangerinde Johanna Elina, måtte da også bruge lidt tid før de kunne udpege Crunch House som årets vinder.  

 

Sonisk bombardement

En koncert med Crunch House er en meget voldsom strøm af information”. Sådan udtalte jurymedlem Jeppe Skjold sig, efter Crunch House vandt semifinalen i Odense - og finalekoncerten var ingen undtagelse. Her førte duoen publikum gennem 45 minutter med fængende temaer og overbevisende solistiske evner, fra både Emil Savery på orgel og Jonas Ladegaard på trommer.

 

”Aftenen som helhed gik rigtig godt, og det ikke kun fordi vi vandt. Det var rigtig fedt med så mange mennesker i salen, og vi var da også lidt nervøse inden vi skulle på, men det gik væk, da gik i gang. Det var bare en rigtig fed aften og et super forløb frem til finalen” -  sagde Emil og Jonas efter koncerten.

 

Duoen har da heller ikke tænkt sig at hvile på laurbærerne, for den nærmeste fremtid byder både på en masse koncerter og en pladeindspilning for Crunch House.

 

Flere koncerter i vente

Selvom vinderbandet i løbet af Ung Jazz-forløbet har spillet hele tre koncerter på nogle af landets bedste spillesteder, kan de se frem til endnu flere koncerter. Foruden at skulle spille ved den fællesnordiske showcase Young Nordic Jazz Comets i Trondhjem i september er duo’en forhåndsbooket til bl.a. Aarhus Jazz Festival og Copenhagen Jazz Festival. Ydermere er bandet også garanteret 15.000 kr. i turnestøtte til en international turné arrangeret i tæt samarbejde med JazzDanmark.

 

Fra JazzDanmark skal der lyde et stort tak til alle bands, spillesteder og jurymedlemmer, der har deltaget i Ung Jazz 2013. Vi ses i 2014!

 

Billeder fra aftenen kan ses på JazzDanmarks Facebook profil. Klik her!