Hovedbillede
Billede
209
Titel

Sommertid er festivaltid

Dato
Intro

Om det er stenbroens støvede storbyjazz, dixiejazz på Gudenåen, elektrojazz på Køge Havn eller hyggejazz på en romantisk købmandsgård i Maribo, er der ikke så meget tvivl: Danmark er et sandt mekka for jazzfestivaler! Men hvor og hvornår ligger de forskellige festivaler? Og hvilken musikalsk profil har de? Vi har samlet en stor del af de danske jazzfestivaler.

Waves
Indhold

Om det er stenbroens støvede storbyjazz,  dixiejazz på Gudenåen, elektrojazz på Køge Havn eller hyggejazz på en romantisk købmandsgård i Maribo, er der ikke så meget tvivl: Danmark er et sandt mekka for jazzfestivaler!

Vi elsker den kombination af god livemusik, hygge og kold øl, der for de flestes festivalers vedkommende er den sikre opskrift på en god aften. Men hvor og hvornår ligger de forskellige festivaler? Og hvilken musikalsk profil har de? Vi har samlet en stor del af de danske jazzfestivaler her. Klik på navnet på festivalen for at komme til deres hjemmeside. Rigtig god fornøjelse!

Maj:


Sæby Jazz Festival  24.-27. maj

For tredje år i træk kommer  Sæby til at emme af jazz i pinsen. Fra den 24. maj til den 27. maj er der jazz næsten uafbrudt uanset, hvor du befinder dig i byen. Der er i øvrigt gratis adgang til alle koncerter under jazzfestivalen. Bl.a. Skylark, Kenneth Knudsen Septet, Flux, Sæby Big Band feat. Helle Hansen 

 http://www.saebyjazzfestival.dk/index.html

Juni:


Køge: Modern Jazz Days , 8.-10. Juni

40 bands og solister vil i dagene 8.-10. juni bombardere publikum med koncerter, jamsessions, workshops og masterclasses. Der er fire scener og campingplads lige om hjørnet. Alt sammen i cross-over jazzens hellige navn. Bl.a Kira Skov, Emil De Waal & Spejderrobot, Im Beruf, Gerard Presencer w. Jesper Løvdal Kvintet.  

www.modernjazzdays.com/

Roskilde Jazz Days, 15.-17. Juni

Roskilde kan også jazze og denne festival kører nu på 9. sæson. Hele festivalen foregår ned ved Roskilde havn i et stort telt. Bl.a. Copenhagen Trip Trio (gypsy jazz), Santa Cruz, Mike Andersen Blues Band, Organic 3 m/Benjamin Koppel

www.roskildejazzdays.dk/

Odense Sommer Jazz, 25.juni-1.juli

Sommerjazz i Odense er ikke en ny opfindelse. Den første samlede festival blev afholdt i 1983. Festivalen hed dengang City Jazz med Fyn og Klem. I dag har den i forskellige former således eksisteret i snart 30 år. Programmet er bredt og har lidt til enhver jazzsmag.

Bl.a. Bob Moses, Astro Buddha Agogo, Birgitte Soojiin, Signe Juhl+Bentzon Trio, WonderBrazz, Mikkel Ploug Trio, Jakob Bro trio

http://www.odensesommerjazz.dk/om-festivalen

Silkeborg: Riverboat Jazz Festival,   27.juni-1.juli

Riverboat Jazz Festival er Danmarks ældste jazz festival, og den har mange stolte traditioner. Festivalen er kendt for traditionel jazz rundt omkring I hele Silkeborg og som navnet antyder også til vands. Bl.a. Bourbon Street Jazzband, Jazz Five, Mads Mathias & The Souljaz’ feat. Ayoe Angelica

www.riverboat.dk

Juli:

Copenhagen Jazz Festival,   6. juli-15.juli

Copenhagen Jazz Festival 2011 byder på over 1000 koncerter i hele København med alt fra kultnavne på de små spillesteder til de store internationale stjerner;

Bl.a. John Scofield, Wayne Shorter Quartet, Tony Allen, Brad Mehldau Trio, og mange flere.

www.jazz.dk

Valby Sommer Jazz,  6.juli-15.juli

Benjamin Koppels Festival foregår primært i Valby, men som noget helt nyt udvider festivalen i år også med koncerter på  Betty Nansen Teater på Frederiksberg. De kan i år præsentere et imponerende lineup der både består af nogle af jazzens største lengender og nye spændende navne. Bl.a. Jim Hall, Lee Konitz, Randy Brecker, Miroslav Vitous, Brian Blade and the fellowship Band og mange flere. 

http://valbysummerjazz.dk/

Fredericia.  6.juli jazz- og bluesfestival,   4.-7. juli

Fredericia jazzklub der står som arrangør, har 26 år på bagen med denne festival, der hovedsageligt består af navne fra den traditionelle jazzscene.

Bl.a. Pakhusorkestret & Lillian Boutte, Jazzin Jacks,, Kansas City Stompers m. Rikke Mølgaard og De Tre Tenorer

www.fredericiajazzklub.dk

 

Allinge, Allinge Jazzfestival 9.-15.juli

Bornholms traditionsrige jazzdage byder på hyggelig tradionel jazz ved en række udendørs arrangementer, for både øens beboere og dens mange sommegæster. Hovedscenen er nede ved havnen i Allinge med fin udsigt ud over havet. Allinge Jazzfestival har også tradition for at invitere trad-bands fra hele Europa til solskinsøen.

Bl.a. Paul Harrison Band, Burgundia Jazzband, Bourbon Street

www.allingejazz.dk

Aarhus Jazz Festival   14.-17.juli

For 24. gang lægger Aarhus scener til en lang række navne fra ind-og udland i alle jazzens genrer. Over forskellige koncerter, både gratisarrangementer og med  entré.  Bl.a. John Scofield Hollowbody Band, Han Bennink Trio,  Pierre Dørges New Jungle Orchestra, Eggs Laid By Tigers

www.jazzfest.dk

Maribo Jazzfestival   19.-22. juli

Denne festival har i år 25. Års jubilæum, og der vil være musikalsk underholdning for både voksne og børn. Hovedvægten er lagt på den traditionelle jazz, men her loves også både eksperimenter og overraskelser.

Bl.a. Chris Tanner, Veronica Mortensen, Erika Lewis, Marilyn Keller

www.maribojazz.dk 

Ribe Jazz Festival  27.-29. juli

Med tyvstart 26. juli som festivalen i den smukke sønderjyske by, der også er Danmarks ældste by, selv skriver.
Her lægges ud med Casper Mikkelsen Trio d. 26. og derefter følger et musikalsk bredt program med mange lokale jazzmusikere.

Bl.a.: Hans Esbjerg Trio, Gitte Hænning m. pianist, Adam Melbye solo, Claudia Dancs/Niclas Campagnol/Marc Bernstein, Jacob Fischer Kvartet med Alice Carreri og mange flere - tjek it out!

http://www.ribejazz.dk/festival/default.htm  

http://www.ribejazz.dk/festival/aktuel/Program_Ribe_Jazzfestival_2012.pdf 


August:

 

Sydfyns Jazzfestival 30. juli - 1. august
Festivalen foregår på Ollerupefterskole i forbindelse med musikstævne der under ledelse af Bo Stief.
Der er koncerter med bl.a. Ole Kock Hansen, Marilyn Mazur, Fredrik Lundin, Kristor Johnson og Olivier Antunes.

http://www.ollemus.dk/

Ærø Jazz Festival  29. Juli-4.august

I over 30 har denne festival eksisteret båret igennem af lokale entusiaster, et stort korps af frivillig arbejdskraft og i særlig grad af velvillige fonde og sponsorer.

Bl.a. Poul Dissing, Mikkel Ploug Group, Hugo Rasmussen All Starz, MC Einar og Kuntakt

www.jazzisland.dk/

  

Femø Jazz Festival  31.juli-5.august

Normalt bor der 144 mennesker, men øens befolkning stiger med et par tusind mennesker, når denne traditionsrige festival begynder. Siden sidste år har festivalen været ude i problemer både med økonomi og personale, men det er lykkedes dem at komme stærkt tilbage med et program, der både dækker jazz og blues.

Bl.a. Zebrass feat. Lillian Boutté, Olivier Franc Quintet feat. Allan Tate, Fessor’s Jazz Kings, Jazz Five

www.femoejazz.dk

Ringkøbing Fjord Festival 9.-11. august
Festivalen foregår i Stauning Havn på 3 scener og der er koncerter med 21 bands. Der er et meget favourabelt tilbud på en partoutbillet til 200 kr. Men der kan også købes dagsbilletter. Varieret program med hovedvægt på mainstream og traditionel jazz.

Bl.a.:  Maria Carmen og Benjamin Koppel, Kansas City Stompers m. Rikke Mølgaard, Ry'Orleans Jazzband med James Sampson, Paul Harison Band.

http://www.ringkøbingfjordjazz.dk 

/en/database/venue/ringk%C3%B8bing-fjord-jazz-festival

 
 

Livø Jazzfestival  10.-12.august

Den lille ø i Limfjorden sætter igen alle sejl til med den tradionelle jazz, der i år udbygges med moderne toner, samt irsk folkemusik og 60’er-rock.

Bl.a. Henning Munk & Plumperne, Brassflavour, Limfjordens Sønner

 http://www.livojazz.dk/

Aalborg, Den Blå Festival  22.-26. August

Den Blå Festival er en af landets største genrefestivaler med special i blues, og udvikles og afvikles af ca. 100 aktive musikvenner. Der er to store udendørs scener med festivalens hovedprogram, og dertil er der koncerter på mange af byens cafeer, værtshuse og spillesteder.

www.denblaafestival.dk/

Slangerup,  Snake City Jazzfestival  23.-26.august

Hele Slangerup er engageret i dette musikarrangement, og både gader og telte syder af musikalsk aktivitet i de fire dage festivallen kører. Der er musik for alle.

Bl.a. "Cynthia Sayer`s Women Of The World Jazz Band", "Jørgen Svare Quartet", "Mountain Village Jazzband" (Tyskland)

www.snakecityjazzfestival.dk

Bogø Jazz Festival, 24.-26 august

Den lille ø i Storstrømmen mellem Sjælland og Falster har også sin egen festival, hvor man i år både kan opleve swingjazz, cooljazz og børnejazz.

Bl.a. Daimi & Louisiana Jazz Band, ABQ, Cool Sweetness, trommetrolden, Sophisticated Ladies 

http://bogoejazzfestival.dk/

September

København, Copenhagen Harbour Jazz, 14.-16.september

En traditionsrig begivenhed der viser, at den traditionelle jazz fortsat er levende og energisk. De kører også under hele Copenhagen Jazz Festival, hvor de spiller trad. Jazz hver dag ved Mindeankeret i Nyhavn.

Bl.a. Erik ”Krølle” Andersen Copenhagen Five, Bjørn Ingelstam Band, Dixie Four You

www.harbourjazz.dk

Oktober:

Bindslev,  Tversted Jazzy Days : 13.-20. oktoberN
ordjyllands største jazzfestival er også et sted hvor man lægger vægt på at skabe gode musikalske rammer for livejazz. Programmet er bredt, med både funk, fusion og bebop
.

www.jazzydays.dk