Hovedbillede
Billede
MBS1 Foto Emanuele Maniscalco 1030582-83
Titel

Sounds of Denmark – dansk jazzfestival i London

Dato
Intro

I september 2016 afholder JazzDanmark en ugelang festival i London med en stærk række af danske artister, som netop er udvalgt efter et open call-forløb.

Waves
Indhold

I september 2016 afholder JazzDanmark en ugelang festival i London med en stærk række af danske artister, som nu ligger klar efter et open call-forløb. Festivalen Sounds of Denmark kommer til at foregå på det anerkendte spillested Pizza Express Jazz Club i Soho og præsenterer hele 10 danske orkestre for et britisk publikum.

Projektet er et ambitiøst dansk jazzinitiativ i UK, og markerer et nyt og spændende musikalsk samarbejde imellem de to nationer. Jazzklubben Pizza Express er kendt for at ’breake’ artister i England før alle andre: Således har både Gregory Porter og Norah Jones debuteret på PizzaExpress Live. Projektet er lavet i et samarbejde mellem spillestedet, Sue Edwards Management, samt Danmarks Ambassade i London.

Der vil i løbet af den syv dage lange festival, blive spillet musik af mere end 30 danske musikere, som vil tage turen til London for at repræsentere Danmarks energiske scene. Programmet udgøres af i alt 10 orkestre, som alle har gennemgået en længere udvælgelsesproces i samarbejde med en britisk jury. Det åbne call har tiltrukket et omfattende ansøgningsfelt af høj kvalitet og kunstnerisk bredde. Juryen har lagt et program, som reflekterer dette, og festivalen vil repræsentere et udpluk af den danske jazzscene fra de etablerede og internationalt erfarne til yngre, nye bands.

Det er vores ønske at dette projekt vil skabe ringe i vandet for hele den danske jazzscene, så et større antal danske artister i fremtiden får mulighed for at få fodfæste på det vigtige britiske marked.

 

Line-up, Sounds of Denmark 2016

Morten Schantz Godspeed

Sinne Eeg & Thomas Fonnesbæk Duo

Jan Harbeck Quartet

Cathrine Legardh & Brian Kellock Duo

Maniscalco/Bigoni/Solborg

Hess Is More

Simon Toldam Trio

Girls in Airports

MAdHAs

Hess/AC/Hess - Spacelab

Sounds of Denmark kommer til at foregå fra 16. – 22. september begge dage inklusiv, på spillestedet Pizza Express Jazz Club Soho, 10 Dean Street, Soho, London.

Sounds of Denmark præsenteres i et samarbejde mellem JazzDanmark, Pizza Express Jazz Club, Sue Edwards Management og Danmarks Ambassade i London.

Billede
dk%20-%203%2C5%20cm-85x60

Billede
pizza%20express%20logo-65x65
 
Billede
1069960 692614270757532 101749056 n-63x63
  
Billede
augustinus fonden logo-123x49