Hovedbillede
Billede
anat+2015+1
Titel

Spil sammen med jazzeliten på Summer Session

Dato
Intro

Det er snart ved at være tid til Summer Session på Vallekilde Højskole, og igen i år kan vi præsentere et flot line-up med nogle af de bedste jazzmusikere. Summer Session foregår fra den 7. til den 14. august og deadline for ansøgninger er den 6. juni.

Waves
Indhold

Programmet til dette års Summer Session er faldet på plads, og blandt årets navne er Anat Cohen, Jorge Rossy og Tom Harrell. Igen i år vil der være en dedikeret workshop kun for komponister med sanger/komponist, Clarice Assad. Summer Session foregår på Vallekilde Højskole fra den 7. til den 14. august 2016, og du kan stadig nå at tilmelde dig inden den forlængede ansøgningsfrist fredag 10. juni kl. 12.00.
 

I starten af august måned lægger Vallekilde Højskole atter hus til musikstævnet Summer Session. Igen i år er det lykkedes den kunstneriske ledelse, bestående af Mikkel og Nikolaj Hess samt Anders ’AC’ Christensen, at sammensætte et hold, der tæller nogle af jazzens helt store navne, nye såvel som gamle. Stævnet, der er en efteruddannelsesmulighed for professionelle jazzmusikere, har eksisteret i mere end 40 år og byder på en uges intenst musikforløb med nogle af verdens bedste jazzmusikere som undervisere.
 

Multiinstrumentalt lærerhold
I år kommer lærerholdet til at bestå af den legendariske trompetist/flygelhornist Tom Harrell, hvis virke inden for jazzen taler for sig selv, og klarinettist og saxofonist Anat Cohen, der har høstet et hav af roser og anerkendelse for sit spil på både klarinet og saxofon. Anat Cohen er søster til trompetist Avishai Cohen, som tidligere har været på Summer Session. Fra Spanien kommer trommeslager og vibrafonist Jorge Rossy, som har et væld af samarbejder med bl.a. Joshua Redman, Bill McHenry, Brad Mehldau og Charlie Haden på CVet. Sullivan Fortner er en ung amerikansk pianist, der sidste år vandt ”Cole Porter Fellowship in Jazz” udstedt af den amerikanske pianistforening. Fortner har blandt andet spillet med folk som Billy Hart, Dave Liebman og Roy Hargrove. Et forholdvis kendt navn på disse breddegrader er bassist Ben Street, der også skal undervise på Summer Session. Ben har arbejdet med flere danske musikere samt internationale topnavne, som Kurt Rosenwinkel, Danilo Perez og John Scofield. Sidste navn er endnu et navn i verdensklassen, guitarist John Abercrombie. I mere end 40 år har Abercrombie været en flittig herre på den internationale jazzscene, hvor han har været en fast bestanddel af ECM og spillet sammen med folk som Jack DeJohnette, Marc Johnson, Joe Lovano.
 

Ny kompostionsworkshop
Sidste år blev der i samarbejde med DJBFA lanceret en kompositionsworkshop på Summer Session. Det er den brasiliansk/amerikanske sanger, pianist og komponist, Clarice Assad, der i år kommer til at varetage kompositionsholdet på Summer Session. Clarice Assad beskrives som en af Brasiliens mest spændende, nye komponister, og hendes værker er blevet opført og indspillet af alt fra klassiske orkestre til solister og kammerensembler. For at deltage i denne workshop skal man være medlem af DJBFA. 
 

Ansøgning og betaling
Under Summer Session er der plads til omkring 60 elever fordelt på 7 combos. Deadline for ansøgning til årets Session er den 6. juni 2016, og ansøgere får besked om, hvorvidt de er kommet med eller ej senest den  15. juni. Deltagerbetalingen er 5.600,- som dækker kost, logi og al undervisning. For musikere, der ikke bor i Danmark, koster stævnet 7.000,-
 
Tilmelding og mere info finder du HER

Summer Session er blevet til i samarbejde med Vallekilde Højskole, Goethe Instituttet, DMF, DJBFA, DAF, Music in China og Juhl-Sørensen.

Billede
Vallekilde%20aug2016-105x47
Billede
daf-logo-47x66
 
Billede
goetheinstitute%20aug2016-84x39
 
Billede
DJBFA%20aug2016 0-62x62

Billede
dmflogo roed
 
Billede
DMC%20aug2016-78x46
Billede
JuhlS%C3%B8rensen%20aug2016-130x29