Hovedbillede
Billede
GirlsInAirports-3
Titel

Syv dage med dansk jazz i London

Dato
Intro

Nu kan du opleve den danske jazz i London, når festivalen Sounds of Denmark for første gang slår dørene op til en hel uge fyldt med danske musikere. Scenen er det prisvindende spillested PizzaExpress Jazz Club, og festivalen spiller fra 16.-22. september 2016.

Waves
Indhold

Londonfestivalen Sounds of Denmark præsenterer i september et øjebliksbillede af den danske jazzscene i dag. I udlandet er Danmark særligt kendt for H.C. Andersen, Borgen, Forbrydelsen og Lego. Men hvad vi er knap så kendte for er vores genrebrydende jazz, hvilket denne festival nu vil rette op på. Sounds of Denmark løber af stabelen 16.-22. september på det prisvindende spillested PizzaExpress Jazz Club i det centrale London.

Danmarks jazzarv kan dateres tilbage til 1960’erne, hvor artister som Stan Getz, Dexter Gordon og Kenny Drew slog sig ned i København og efterlod sig en uudslettelig indflydelse. Det var dog ikke kun de store mainstream kunstnere, der malede jazzbilledet dengang, musikere som Albert Ayler og Cecil Taylor indspillede også albums i hovedstaden, som var med til at lægge et fundament.

I mellemtiden var danske kunstnere som Niels-Henning Ørsted Pedersen, Palle Mikkelborg og John Tchicai hovedarkitekterne bag den unikke europæiske jazz. I dag er Copenhagen Jazz Festival en af de største i Europa med 1200 koncerter over 10 dage, der byder velkommen til over 250.000 gæster.

I september får englænderne og gæster, der er på de breddegrader, fornøjelsen af den danske jazz på det prisvindende spillested, PizzaExpress Jazz Club, i det centrale London. Ti danske grupper, der omfatter over 30 musikere, spiller således i London for at vise, hvad den danske jazz egentlig kan.

Kunstnerne på Sounds of Denmark er udvalgt af britiske branchefolk efter et open call forløb. Det fulde program er nu offentliggjort og kan findes på PizzaExpress' hjemmeside

Du kan også følge med på festivalens Facebookside.

16.-22. September 2016

PizzaExpress Jazz Club, Dean Street, Soho, London, W1

Billede
Danish-Embassy-Logo-HighRes-65x122
Billede
pizza%20express%20logo-79x85
Billede
augustinus fonden logo-123x48
 
Billede
JazzD
  
Billede
Riotsquadpublicity-123x54