Hovedbillede
Billede
05 1
Titel

Upcoming bands duellerer under Vinterjazz

Dato
Intro

Den 17. udgave af Ung Jazz er klar til at ramme landets spillesteder under Vinterjazz. Kvartfinalerne afvikles i år i Aalborg, Kolding, Holbæk og Køge.

Waves
Indhold

Konkurrencen Ung Jazz er tilbage med spændende koncerter i hele landet. Semifinalerne kan opleves under Vinterjazz-festivalen i februar.

Den 6. februar lyder startskuddet til årets udgave af den landsdækkende musikkonkurrence for jazztalenter, Ung Jazz. Otte udvalgte bands vil dyste ved fire indledende kvartfinale-koncerter, som du under Vinterjazz-festivalen kan opleve i Aalborg, Holbæk, Kolding og Køge.

Årets to semifinaler finder sted i Aarhus og Svendborg, mens vinderen kåres ved finalen i København til maj.

For publikum er koncerterne en oplagt mulighed for at høre en række upcoming danske jazzmusikere præstere deres ypperste. Årets deltagere repræsenterer forskellige tilgange til jazz’en, og koncerterne byder derfor på stor variation. Som tilhører kan man se frem til både iørefaldende og udfordrende musik krydret med for eksempel country, hiphop og indie.

Karriereboost og nye muligheder

Når juryen sender en vinder fra hver koncert videre i konkurrencen, får bandets medlemmer tilbud om musisk coaching af et af jurymedlemmerne. Men som noget nyt i år kan bandet også vælge at få skræddersyet sit eget karriereudviklingsforløb.

”Et nyt tiltag i år vil være, at JazzDanmark i højere grad tager udgangspunkt i deltagernes ønsker og behov i den coaching, de får tilbudt. De seneste år har vi oplevet, at ikke alle bands har hungret efter feedback på deres musik, men til gengæld har haft brug for hjælp til for eksempel kommunikation, branding og planlægning,” fortæller projektleder Lars Thor Jensen.

Førstepræmien er 10.000 kr. i støtte til et projekt, som koordineres med JazzDanmark. Også her vil der i år være friere rammer for, hvad pengene kan bruges til. Det kan være til indspilning af musik eller video, turné, coaching eller noget helt fjerde.

Ung Jazz har siden 2000 skabt nye muligheder for unge jazztalenter, der blandt andet får større erfaring med at spille live og udvider deres publikum og netværk. De seneste års vindere har desuden spillet på for eksempel Copenhagen Jazz Festival, Modern Jazz Days i Køge, Aarhus Jazz Festival og Giant Steps.

 
Overblik over finalerne

Kvartfinaler:

6. februar 2016 kl. 20 (fri entré): Huset, Aalborg: I just Came From the Moon / Hejohannes

11. februar 2016 kl.19.30 (entré: 50 kr.): Holbæk Jazzklub, Holbæk: Black Bubble / North 

11. februar 2016 kl. 20 (fri entré): Jazz6000/Godset, Kolding: Balvig and The Buddhas / Tof/Love Trio

12. februar 2016 kl. 20 (fri entré): Tapperiet, Køge: Speedball / Akvarel

Semifinaler:

9. marts 2016: Jazzselskabet i Aarhus

10. marts 2016: Giant Steps, Svendborg

Finale:

7. maj 2016: Jazzhouse, København

Læs mere på www.ungjazz.dk