Hovedbillede
Billede
billede
Titel

Vær med, når vinderen af Ung Jazz 2016 skal kåres

Dato
Intro

Den landsdækkende konkurrence for unge jazzmusikere er nået frem til finalen, hvor de to kvintetter, I Just Came From The Moon og Speedball, indtager Jazzhouse’ Store Scene.

Waves
Indhold

Den 7. maj lægger Jazzhouse i København scene til årets finale i talentkonkurrencen Ung Jazz. Aftenens to finalister er Speedball og I Just Came From The Moon.

Året store talentkonkurrence for unge jazzmusikere, Ung Jazz 2016, er nået til finalen. Otte udvalgte bands har konkurreret mod hinanden, men det er de unge musikere i kvintetterne Speedball og I Just Came From The Moon, som juryen har sendt til tops.

Du kan se finalen med egne øjne ved enten at deltage på Jazzhouse den 7. maj kl. 20.00.

Støvet country møder ostinatbaseret impro

I Just Came From The Moon er en ny kvintet fra Aarhus, dannet af kontrabassist og komponist Frederik Hagner. Juryen i Aalborg beskrev bandet som ”et kollektiv, der formår at skabe et musikalsk rum, hvor alle får plads og lov til at træde frem. Det sker gennem godt arrangerede kompositioner.”

Kvintetten er et møde mellem fem musikere, der med forskellige musikalske erfaringer bidrager til et stærkt, samlet udtryk. En lyd, hvor den røde tråd ikke er defineret ved en bestemt genre, men nærmere i de stemninger, der opstår, når støvede, country-ballader møder ostinat-baseret improvisation.

Forfriskende flammekasterjazz

Speedball er et nyt, fremstormende og eksperimenterende jazzband dannet i 2012 af fem unge talentfulde drenge fra Kalundborg, som nu er mellem 19-23 år.
Juryen sagde følgende om bandet: ”Teknisk overskud, kreative og ambitiøse kompositioner og godt sammenspil. Stærkt og tydeligt koncept, som, vi tror, kan holde i mange år frem. Gode varierede soloer med stort musikalsk overskud fra alle i bandet. God og naturlig publikumskontakt og god humor.”

Bandet spiller udadvendt musik, hovedsageligt egne kompositioner, inspireret af blandt andre Brian Blade Fellowship, Jazz Kamikaze og Snarky Puppy. De fem musikere besidder en stor instrumental kunnen, og deres gennemarbejdede arrangementer, såkaldt flammekasterjazz, fremføres med en forfriskende lethed.

Coaching og præmier skal sætte skub i karrieren

Førstepræmien er 10.000 kr. i støtte til et projekt, som koordineres med JazzDanmark. Som noget nyt i år er der friere rammer for, hvad pengene kan bruges til. Musikindspilning, video, turné eller vejledning er bare nogle af mulighederne. Igen i år støtter 4Sound med en præmie på 5.000 kr. 

De bands, der er gået videre i konkurrencen, har fået tilbudt musisk coaching undervejs. Endnu et nyt tiltag i år har været en mulighed for at skræddersy et karriereudviklingsforløb med fokus på andet end selve musikken, for eksempel kommunikation, branding og planlægning.

Ung Jazz har siden 2000 skabt nye muligheder for unge jazztalenter, der blandt andet får større erfaring med at spille live og udvider deres publikum og netværk. De seneste års vindere har desuden spillet på for eksempel Copenhagen Jazz Festival, Modern Jazz Days i Køge, Aarhus Jazz Festival og Giant Steps.

Line-up:

I Just Came From The Moon

Frederik Hagner (kontrabas)

Jonas Scheffler (trompet)

Nis Hellerøe Myrtue (saxofon)

Nikolaj Bugge (guitar)

Tobias Andreassen (trommer)

Speedball

Alexander Bergmann Nielsen (guitar)

Mads Emil Kjeldsen (keys)

Christian Flindt Heckermann (bas)

Sigvard Sejerø Madsen (saxofon)

Ziggi Harttung (trommer)

Aftenens jury

Snorre Kirk

Morten Schantz

Irene Becker

Ung Jazz finalen 2016

Jazzhouse, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 København K.

7. maj 2016 kl. 20. Dørene åbner kl. 19. Entré 60 kr.

Læs mere om finalekoncerten og køb billet på www.jazzhouse.dk.

Læs mere om konkurrencen på www.ungjazz.dk.