Hovedbillede
Billede
Musik-för-Hemlösa 4
Titel

Young Nordic Jazz Comets slår sig løs i Helsinki

Dato
Intro

Det er atter blevet tid til den fællesnordiske showcase Young Nordic Jazz Comets. Denne gang foregår showcasen i den finske hovedstad Helsinki. Med fra Danmark er vinderne af Ung Jazz 2014, Musik før Hemlösa.

Waves
Indhold

Torsdag den 18. september er det atter tid til Young Nordic Jazz Comets. Denne gang foregår den fællesnordiske showcase i Helsinki, Finland. Fra Danmark deltager Ung Jazz vinderne Musik før Hemlösa.

Den 14. udgave af den fællesnordiske showcase Young Nordic Jazz Comets afvikles i løbet af denne uge. I år er destinationen den finske hovedstad Helsinki, hvor det er vinder-trioen fra dette års Ung Jazz konkurrence, som skal være den danske repræsentant ved showcasen. Henover sommeren Musik for Hemlösa været aktiv med koncerter på både Aarhus Jazz Festival, Copenhagen Jazz Festival og Modern Jazz Days i Køge, og nu er tiden kommet til at prøve kræfter med et udvalgt publikum i de tusinde søers land.

Showcase med mere

Sammen med fire andre unge Nordiske orkestre fra Sverige, Norge, Iceland og Finland skal free jazz trioen spille for et udvalgt publikum bestående af en række internationale pressefolk, bookere og andre jazz-interesserede - heriblandt deltagerne ved Europe Jazz Networks årlige generalforsamling, der i år finder sted i Helsinki.

Showcasen kommer, udover Musik før Hemlösa's insisterende og nøgne free jazz kompositioner, til at byde på norsk progressiv power-trio jazz med kraftig inspiration fra den klassiske rock; traditionelle jazzelementer blandet med free improvisation og groovy drum’n’bass rytmer fra de svenske deltagere; rumænsk folkemusik blandet med den store amerikanske jazztradition i finsk forklædning, og ikke mindst skæv og farverig jazz fra Island.

Foruden at skulle overbevise publikum om deres musikalske kunnen vil årets deltagere også være med i et skræddersyet workshop forløb, der omhandler promotion, og hvordan man som ungt band kan arbejde strategisk med sin karriere.

Om Young Nordic Jazz Comets

Young Nordic Jazz Comets har eksisteret siden 2000 som en årlig fælles nordisk musikkonkurrence for unge jazzmusikere. I 2012 blev formatet ændret til at være en showcase uden nogen form for konkurrenceelementer. En vigtig årsag til ændringen var et ønske fra de involverede lande om en højere grad af synliggørelse af alle de deltagende bands. Formålet med Young Nordic Jazz Comets er at tiltrække så megen opmærksomhed som muligt fra nøglepersoner på den nordiske og internationale jazzscene såvel som fra det publikum, der forhåbentlig skal hjælpe med at løfte orkestrene videre i deres karrierer.

Young Nordic Jazz Comets er et samarbejde mellem JazzDanmark, Norsk Jazz Forum, Svensk Jazz og Finlands Jazzforbund.

De optrædende ved dette års Young Nordic Jazz Comets er:

Elana & The Rom Ensemble (Finland)

Intone (Sverige)

Krokofant (Norge)

Aurora (Island)

Musik før Hemlösa (Danmark)

Læs mere om Young Nordic Jazz Comets HER