Undefined

Det er mere end 20 år siden det lokale orkester Egon Pedersens Hot Stompers spillede til Skive Jazzklubs første arrangement. I dag er Skive Jazzklub et etableret spillested med ca. 20 årlige koncerter, en profil som hovedsageligt består af moderne dansk jazz, fast base i foyeren til Skive Teater og et solidt tag i det lokale publikum. I år hædres Skive Jazzklub med Jazz Live prisen.

JazzDanmark (tidl. Dansk Jazz Forbund) har i 2009 kåret Skive Jazzklub som årets jazzspillested og med det følger JazzLive prisen på 35.000 kr.

Spillestedsprisen "JazzLive 2009" blev overrakt ved en koncert med Sinne Eeg på Skive Jazzklub søndag den 25. januar 2009. klokken 15:00.

I den forbindelse sagde formand for JazzDanmark Olav Harsløf: " JazzDanmark ønsker med Jazz Live Prisen og den anerkendelse der ligger i både æren og den kontante pris på 35.000 at hædre jazzklubber, som gør et enestående arbejde på det danske jazzlandkort. I 2008 havde Skive Jazzklub 20 års jubilæum, og det er derfor helt naturligt, at den mangeårige indsats for at sikre et udbud af kvalitetsjazz i Vestjylland nu bliver belønnet."

Juryens begrundelse:
Skive Jazz Klub modtager JazzLive prisen 2009 på 35.000 kr for deres utrættelige indsats gennem mere end 20 år. Dansk jazz af høj kvalitet har altid haft sin gang på scenen i Skive Jazzklub. Klubben præsenterer et rigt udvalg af de dygtigste danske jazzmusikere side om side med helt nye kunstnere.

Skive Jazzklub formår at fastholde og udvikle deres kontakt til publikum og man går aldrig forgæves til koncert i Skive Jazzklub. Skive Jazzklub har en markant og seriøs profil i rækken af danske jazzklubber som er med til at inspirere og motivere hele den danske jazzklubscene.

Både i opgangs- og nedgangstider, formår Skive Jazzklub hele tiden at udfordre både musikere og publikum takket være de ildsjæle, der engageret og ihærdigt arbejder for at præsentere det bedste på den danske jazzscene.

Jacob Haagendal, projektleder JazzDanmark, Tel: 40 45 09 50, Email: jh@dkjazz.dk
Ole østerby, formand for Skive Jazzklub, Tel: 97 52 31 52, Email: ole.osterby@mail.dk

Kontakt :