jazzdanmark nyheder

JazzDanmark Flytter

Danish

JazzDanmark flytter til ny adresse på Blegdamsvej 4, 2. sal i det røde hus mellem Domhuset og Café Funke på Sankt Hans Torv. JazzDanmark flytter fra Nytorv til den nye adresse sammen med World Music Denmark og magasinet Cultures. Folkemusikkens Sekretariat som World Music Denmark i 2011 og 2012 varetager administrationen af, vil også få adresse på Blegdamsvej i de kommende to år. I forbindelse med flytningen vil kontoret være lukket fra torsdag den 24. marts til og med fredag den 1. april. Telefonnumre, web- og emailadresser forbliver uændrede.

Ung Jazz finale 2011

Undefined

Den landsdækkende konkurrence Ung Jazz er nu nået til den allersidste del: Finalen. Bands fra hele Danmark har sendt mp3´er og ansøgninger ind, og der har været afholdt to semifinaler med i alt 6 bands, hvoraf to er blevet udvalgt til at deltage i finalen i JazzHouse tirsdag den 29. marts. Det er de to meget forskellige bands Interfoam og Reaktor, der skal mødes og dyste på jazzens højborg. En af de ting de dog har til fælles, er at de begge har medlemmer, der går på Rytmekons i København.

FOCUS 2008

Undefined

Focus-projektet har gennem en årrække hjulpet jazz ud i hele landet gennem samarbejde med lokale jazzarrangører og kommuner og amter. Efter kommunesammenlægningerne har FOCUS-projektet sidste år stået stille men i år præsenteres det ambitiøse projekt 360 grader i Vestsjællands amt.

12 POINTS MED DANSK ISLÆT

Undefined

Magnus fra Gaarden blev af JazzDanmarks bestyrelse anbefalet til at spille på dette års 12 points festival i Irland og det gik rigtigt fint. Lars Pilgaard fra Magnus fra Gaarden skriver i en mail:

360 GRADER RUNDT OM MUSIKKEN

Undefined

Årets FOCUS projekt, hvor The Orchestra og Storstrøms kammerensemble spillede sammen er nu gennemført med en række koncerter i Vestsjælland og Storstrøm samt clinics på gymnasier og MGKer. Projektet blev launchet på Copenhagen JazzHouse med en spændende koncert med helt nyt materiale skrevet til den særlige besætning og under ledelse af den internationale kapacitet dirigenten Jonathan Stockhammer.

4 ÅRIG AFTALE OM DANSK JAZZ

Undefined

Dansk Jazz Forbund har indgået en 4 årig kontrakt med Kunststyrelsen, som giver 4.915.000 i 2009 til aktiviteter der styrker dansk jazz i Danmark og internationalt. Dansk Jazz Forbund skifter desuden navn til Jazz Danmark fra 1. januar 2009.

6 danske jazzbands til Expo 2010

Undefined

Så er der fundet 6 jazzorkestre, der skal repræsentere Danmark til verdensudstillingen Expo 2010 i Shanghai. Der vil i alt være 26 bands i det officielle danske program "Mermaid Music", der strækker fra starten af maj til slutningen af oktober 2010.

JazzDanmark modtog i alt 24 projektforslag, der alle var utrolig gode. Det var derfor en svær beslutning for bestyrelsen, kun at skulle vælge 6 orkestre ud.

De forslag der endte med at blive udvalgt var følgende:

-Katrine Madsen med projektet "Dansk jazz og kinesiske sange"

-Sinne Eeg med Rosendal, Earle, Templeton

Alternativ cover-art kræver fodarbejde

Undefined

Emil de Waal og Spejderrobot, hvis borgerlige navn er Mikael Elkjær, har god succes med at optræde med deres live electronica/jazz/dub rundt omkring i landet. Mødet mellem de to musikere har skabt en grænseoverskridende og energisk smeltedigel af musik, og i sommers udkom deres første album som duo. Pladen blev udgivet på både cd og vinyl, og designet af coveret stod de begge for på en meget bogstavelig måde. Ved at lægge alle covers ud i en baggård og derefter vandre rundt på pladerne med forskellig farve maling under skoene.

Ansøgning til showcasekoncert i Paris

Undefined

JazzDanmark afholder hvert år en minifestival i Paris i samarbejde med Den Danske Ambassade i Paris og Maison du Danemark, ambassadens hus, der ligger på Champs Elysees. Det er en form for show-case koncert, hvor udvalgte danske jazzbands kan nå nye publikummer i Paris. Sidste år spillede Rêve Bohème, Rosendal-Earle-Templeton, Ear Witness, Ernie Wilkins Allmost Bigband og Off Piste Gurus.
JazzDanmark opfordrer nu danske jazzorkestre til at ansøge til dette års minifestival.I 2011 afholdes festivalen i slutningen af november. De endelige datoer er ikke fastlagt endnu.For at komme i betragtning skal du indsende en ansøgning.

I udvælgelsen af orkestre vægter vi følgende:
• At orkestret har et højt kvalitativt og kunstnerisk niveau.
• At orkestret har stor mulighed for at spille yderligere koncerter eller har andre aktiviteter i Frankrig.

ÅRETS SPILLESTED

Undefined

Det er mere end 20 år siden det lokale orkester Egon Pedersens Hot Stompers spillede til Skive Jazzklubs første arrangement. I dag er Skive Jazzklub et etableret spillested med ca. 20 årlige koncerter, en profil som hovedsageligt består af moderne dansk jazz, fast base i foyeren til Skive Teater og et solidt tag i det lokale publikum. I år hædres Skive Jazzklub med Jazz Live prisen.

JazzDanmark (tidl. Dansk Jazz Forbund) har i 2009 kåret Skive Jazzklub som årets jazzspillested og med det følger JazzLive prisen på 35.000 kr.

Årets spillested 2010 kåret: Paradise Jazz

Undefined

JazzDanmark kårer i 2010 Paradise Jazz i Huset som årets jazzspillested, og med det følger JazzLive prisen på 35.000 kr. Juryens motivation for prisoverrækkelsen lyder således:"I de sidste 10 år har Paradise Jazz været ensbetydende med fantastiske koncertoplevelser på en intim klubscene, der stadig har plads til et Monday Night Bigband på 15 musikere. Et spillested, der er drevet af ren og skær passion for musikken, som formår at holde et højt kunstnerisk niveau og har skabt et utal af unikke koncertoplevelser. Denne position har gjort at klubben har et trofast publikum, der sætter pris på den gode stemning og den sikre kunstneriske profil. Alligevel bliver Paradise ved med at prøve at nå nye publikumsgrupper igennem utrættelig promotion og initiativer, der ikke kun når ud til jazzkendere.

Bill McHenry er ny Artist In Residence

Undefined

Den amerikanske saxofonist Bill McHenry kommer til Danmark i marts 2011 på et 2 1/2 måneders "Artist In Residence" ophold fra den 14. marts til den 1. juni. Det er støttet Statens Kunstråd, gennem programmet "DIVA", der skal styrke udvekslingen mellem dansk og udenlandsk kunstliv. Bill McHenry(1972) er saxofonist, komponist og bandleder med base i Brooklyn, New York. Han er kendt for at kombinere stærk melodik med en mere fri form i hans kompositioner og improvisationer.

Bill Mchenry i DK de næste 2 måneder

Danish

Den amerikanske saxofonist Bill McHenry er kommet til Danmark og skal i de næste par måneder spille, undervise, komponere, jamme og mingle med alle mulige danske jazzmusikere. Bill McHenry(1972) er saxofonist, komponist og bandleder med base i Brooklyn, New York. Han er kendt for at kombinere stærk melodik med en mere fri form i hans kompositioner og improvisationer.
Hvis du som musiker har lyst til at modtage undervisning, lave en jamsession, indspille, eller få Bill med på et spillejob så kontakt ham på hans email "billmchenry(snabel-a)hotmail.com".

BORIS RABINOWITSCH PÅ RADIO JAZZ

Undefined

Efter 51 år som musikanmelder, heraf 42 år på dagbladet Politiken, trak jazzanmeldernes ubestridte nestor, Boris Rabinowitsch, sig fornyeligt tilbage efter at have rundet de 82 år. Heldigvis hviler store personligheder sjældent på laurbærrene, og i stedet for at rulle gardinerne ned og indhylle sit otium i kameluldsplaider og kamille the, har Boris Rabinowitsch besluttet at øse af sin store viden om jazzens verden i en ny lovende udsendelsesrække på Radio Jazz.

Danish jazz nights i de nye EU lande

Undefined

En bølge af dansk, prisvindende jazz rammer Rumænien, Bulgarien og Slovenien i slutningen af september 2010. Tre orkestre giver koncerter, både på etablerede klubber og på lokale virksomheder.
Dansk jazz befinder sig i en spændende periode med massere af kreative talenter og dygtige musikere. Lige meget om det er de mere erfarne og alsidige kræfter eller de nye og innovative kunstnere, så er Danmark leveringsdygtig. Som en del af en samlet indsats for at udbrede den nordiske jazz til de nyeste medlemslande i EU, vil tre danske jazznavne besøge Rumænien, Bulgarien og Slovenien fra den 28. til den 30. september 2010.

Dansk bassist vinder nordisk solistpris

Undefined

Den danske bassist Jens Mikkel Madsen fra bandet Lars Fiil Kvartet har vundet solistprisen i konkurrencen Young Nordic Jazz Comets. Finalen fandt sted på den tætpakkede jazzklub Birdland i Helsinki lørdag den 18. september. Der var 7 bands fra hele norden, der kæmpede om dommernes stemmer i en stemningsmætttet og spændende finale. Deres endelige valg faldt på den svenske gruppe Isabel Sörling Group, der vandt den samlede konkurrence for deres instense sceneoptræden, og deres kombination af improvisatoriske elementer og stramt komponerede stykker.

DANSK JAZZ I KOREA

Undefined

I forbindelse med festligholdelsen af de diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark har JazzDanmark fået muligheden for at sende 3 orkestre til Sydkorea, hvor de skal optræde både på ambassader og for offentligheden. Det drejer sig om:

Bandapart
Radiostar og
Up Above

Yderligere oplysninger hos Kåre Emtoft : ke@jazzdanmark.dk

 

DANSK JAZZ I PARIS

Undefined

For 6. gang præsenterer Dansk Jazz Forbund i samarbejde med Maison du Danemark dansk jazz i Paris. Samarbejdet med den danske ambassade i Paris og Maison du Danemark er en del af Dansk Jazz Forbunds arbejde for at give danske jazzmusikere et springbræt til nye jazz-markeder i Europa.

Dansk jazz i paris - Le Jazz Danois

Undefined

Dansk mini jazzfestival i Paris for 7. gang. I år med 4 danske konstellationer og en række ekstrakoncerter.
Koncertplanen er:
Hans Ulrik Quintet: 19. november, 21.00
Stefan Pasborg og Marc Ducret: 20. november, 21.00
Benjamin Koppel og Jakob Anderskov: 21. november, 21.00
Caroline Henderson: 22 november, 21.00

Alle koncerter foregår på: Maison du Danemark . 2e étage . 142 avenue des Champs-Élysées . Paris 8e

Desuden spiller Hans Ulrik Quintet på Borealis festival, Theatre de Caen, 21. November, 17.00.

Dansk jazz rendez-vous i Paris

Undefined

For 8. gang afholder JazzDanmark jazzfestivalenen Jazz.dk i Paris, næmere bestemt på Maison Du Danemark på Champs-Élysées. Fra d. 17.-21. november 2010 vil 5 vidt forskellige danske bands vise Frankrig hvordan dansk jazz lyder. Hele festivalen er en platform for orkestre, der gerne vil prøve kræfter med det franske jazzmarked. Udover koncerten på Maison Du Danemark har de enkelte orkestre også arrangeret spillejobs i andre dele af Paris og Frankrig. Koncertrækken bliver transmitteret af den franske radiostation TSF Jazz, der er en veletableret station, som udelukkende spiller jazz.

DANSK JAZZ SPILLER PÅ VERDENS SCENER

Undefined

Danske jazzmusikere spiller hvert år koncerter i hele verden. Og det ser ud som om aktivitetsniceuaet er stigende. JazzDanmark administrerer støtteordningen Dynamisk Pulje, som giver støtte til transport til turneer i udlandet og konklusionen er klar: antallet af koncerter, som har fået hjælp fra dynamisk pulje er siden 2004 steget markant fra 94 til 308, mens puljens størrelse kun er vokset fra 635.000 til 640.000.

Flest koncerter i 2008 spilles i Norden (46), resten af Europa (148), USA (42) og Kina (19). Resten af verdenen tegner sig i 2008 for 53 koncerter.

 

 

Danske bands på tour i Korea

Undefined

Det blev til store koncertoplevelser og et møde med en ny og spændende kultur, da JazzDanmark og 3 jazzorkestre besøgte Sydkorea.

I den sydkoreanske hovedstad fik de tre bands Bandapart, Radiostar og Up Above bl.a. oplevet skrigende teenagefans, liveshows i et kongeligt tempel og syrede koreanske TV-shows.

Læs hele artiklen om den store turné i Seoul.

Danske delikatesser i Paris

Undefined

JazzDanmark afholdte fra den 19. til den 22. november en minifestival i Paris med en række store danske jazzkunstnere. I programmet var der to duoer: Stefan Pasborg og den franske guitarist Marc Ducret, og et nyt samarbejde mellem Jacob Anderskov og Benjamin Koppel. To spændende konstallationer, der prøvede grænser af med med det dansk/franske publikum. Desuden var der to større ensembler med henholdsvis Hans Ulrik og Caroline Henderson.

Debatseminar - hvem bestemmer kursen

Undefined

Hvilken rolle spiller jazz, kompositionsmusik og andre eksperimenterende genrer fortsat i den musikalske udvikling i Danmark? Kan de smalle genrer lære noget af mainstreamen?
Torsdag den 5. november kl 17.30-20 er der debatseminar i Råhuset. Emnet er den mere eksperimenterende musiks forhold til mainstream. De små uafhængige pladeselskaber har fået mere magt, men har det betydet, at de smallere og mere eksperimenterende genrer har fået mere indflydelse på musikken og musikmarkedet?

Delerium og Kjærgaard i USA

Undefined

Både orkestret Delerium og Søren Kjærgaard er ligenu taget over atlanten, hvor de begge skal spille til Rochester festivalen i New York.

Delerium er blevet kaldt en af de bedst bevarede hemmeligheder på Danmarks jazzscene, et band der tæller Kasper Tranberg, Mikko Innanen, Jonas Westergaard og Stefan Pasborg. De skal på en længere tour de næste par uger, der både tager dem til USA og Canada, hvor de bl.a. skal spille på Vancouver International Jazz Festival.

DMA 2009 NOMINEREDE

Undefined

Caroline Henderson, Grammofunch, Benjamin Koppel og Mads Vinding er blandt de nominerede til årets DMA Jazz. 14 nominerede kunstnere afspejler stor diversitet i det danske jazzmiljø. I kategorien årets danske jazzudgivelse, er både det nydannede orkester Grammofunch og gamle kendinge Kenny Werner/Jens Søndergaard og Mads Vinding. I kategorien årets danske vokaljazz-udgivelse, er Caroline Henderson med sit 8. soloalbum veteranen, som er oppe mod debutanten Sidsel Storm og crossoverduoen Little Red Suitcase. Konkurrencen er hård og resultatet uforudsigeligt, når priserne uddeles d. 30.

DMA Jazz 2009

Undefined

Lørdag 30.maj 2009 kl. 20.00 i Koncerthuset (Studie 2)

JazzDanmark, DR P2 og IFPI er glade for at kunne byde velkommen til en spændende rejse i dansk jazz anno 2009. Danish Music Awards Jazz er en fest for en musikgenre i konstant udvikling, og en hyldest til alle musikere, publikummer og branchefolk, der har et tilhørsforhold til genren. På denne festaften hædrer vi de vigtigste udgivelser fra 2008 og kigger frem mod et spændende 2009 fuld af musikalske overraskelser.

DMA JAZZ 2009

Undefined

DMA-Jazz er tilbage på sendefladen. Danish Music Awards Jazz afholdes atter i samarbejde med Danmarks Radio. DMA-Jazz koncertaftenen afholdes i DR Koncerthusets studie 2, lørdag d. 30. maj - så sæt allerede nu kryds i kalenderen. DR, IFPI og JazzDanmark har indledt et nyt samarbejde, der blandt andet indebærer at DMA-jazz igen vil blive transmitteret live på P2. JazzDanmark er i den forbindelse meget glad for at jazzens årlige musik og branchefest igen får en tydelig mediedækning.

De nominerede til DMA'en vil blive offentliggjort i midten af april.

En aften i Paradise

Undefined

Det var en tydelig rørt Tove Enevoldsen, der mandag aften modtog Årets Spillestedspris på vegne af Paradise Jazz. Overborgmester Frank Jensen var i dagens anledning troppet op for at overbringe de gode nyheder, en check på 35.000 og en buket blomster. Inden da havde Frank Jensen afsløret, at han selv var jazzfan. Han mener, at politik og jazz har mere til fælles, end man skulle tro, og bemærkede at en politiker, der kunne improvisere, var langt mere interessant end en "partitur-politiker". En bemærkning der også høstede et spontant bifald.

Tove Enevoldsen gav de de rosende ord videre til alle dem, der har været med til at få klubben til at køre rundt, men måtte også erkende at Paradise Jazz, som så mange andre klubber, kæmper med økonomien. Takketalen endte dog i kampgejst: "Når vi nu har fået denne pris, giver det mod på at kæmpe videre".

Én for alle til Danish Music Awards 2010

Undefined

Der var spænding i luften til Danish Music Awards på spillestedet Bremen søndag d. 14 november. Ikke kun på grund af alle de nervøse nominerede kunstnere, men også fordi at prisfesten i år for første gang samlede alle genrer i ét show. Så jazzen fik selskab af både verdensmusik, folk, klubmusik, rock og pop. Dermed blev det også en fejring af bredden og mangfoldigheden i dansk musik anno 2010: Pop-smedene fik lov at høre på folk-violin og kantede saxofonsoloer, mens de "mindre" subgenrer fik lov at snuse til buldrene houserytmer og radiohits.

Et indblik i Andrew D'Angelos kalender

Undefined

Den amerikanske impro-saxofonist Andrew D'Angelo er på et "artist in residence" ophold i Danmark i øjeblikket. Dette indebærer et væld af koncerter, workshops, lektioner og foredrag.
Den talentfulde New Yorker har allerede været i Danmark i over en måned, hvor han har undervist på konservatorierne i Ålborg og København. Lige nu underviser han på konservatoriet i Århus, og om en uge bliver det det fynske konservatoriums tur!
På koncertfronten har han spillet en del koncerter, bl.a. med Kresten Osgood, Jakob Bro og med Morten Moesgård på den nye improklub i Ålborg "Its a Boring Century".

Folkemusikkens Fællessekretariat lukker

Undefined

Genreorganisationen for folkemusik bliver lukket pr. 1. januar 2011. Efter en lang periode med problemer omkring kontoret i Århus, sygemeldinger og rod i økonomien har Musikudvalget i Statens Kunstråd valgt at stoppe tilskuddet til organisationen. Da kontoret og den selvejende institution FFS (Folkemusikkens Fællessekretariat) jo alene havde og har til opgave at varetage opgaveløsningen for musikudvalget i henhold til den 4-årige aftale, får opsigelsen af samarbejdet konsekvenser for FFS fortsatte eksistens.

Hugo til Brunch

Undefined

Hugo Rasmussen og hans 300 år gamle bas var i mandags inde i TV2Lorry´s Brunch. Det blev til en snak om et liv med musik, om meditation og sygdom, og selvfølgelig om den ærespris han modtager til DMA jazz lørdag d. 30. maj. Klik på artiklen for at se mere.

Intens stemning på årets Summer Session

Undefined

Nu er der gået nogle uger siden Summer Session sluttede, og de sidste jazznullermænd er fejet væk på Vallekilde Højskole. Tilbage er der en fornemmelse i kroppen af at have deltaget i en fantastisk uge fyldt af musik, glæde, energi og ualmindelig god stemning.

Læs hele artiklen om underviserne, holdene, atmosfæren, gourmetmad og musikalsk kontakt til dyr.

Interfoam vinder Ung Jazz 2011

Danish

"Jazzen er i trygge hænder og slet ikke i krise. Den kommer til at lyde endnu bedre i fremtiden, når I indtager den." Sådan lød beskeden fra juryen til de to finalister i Ung Jazz Finalen i JazzHouse. Inden da havde de to bands, Interfoam og Reaktor braget igennem med to overbevisende koncerter der stak i hver sin retning. Interfoam leverede flabet og synkoperet punkjazz, hvor stramme arrangementer gik hånd i hånd med løs improvisation og tysk rap (!). Med en fast bund på skiftevis elbas og tuba leverede hele bandet en uforudsigelig og spændende oplevelse, hvor publikum aldrig vidste, hvad der gemte sig bag den næste takt.

Jazz In Translation ?

Undefined

Up Above´s optur i Korea !

Den danske jazzgruppe Up Above har været på turne i Sydkorea på en tur, der bød på funk i det kongelige palads, koreanske tv-shows og  nationalsang på den lokale bar. Jazzdiplomati par excellence.

Læs mere om fyldte koncertsale, ivrige autografjægere og andre koreanske eventyr i deres dagbog på Gaffas hjemmeside.

Jazz.dk i Paris 2010 - vil du med?

Undefined

JazzDanmark afholder hvert år en minifestival i Paris i samarbejde med Den Danske Ambassade i Paris og Maison du Danemark, ambassadens hus der ligger på Champs Elysees. Det er en form for show-case koncert, hvor udvalgte danske jazzbands kan nå nye publikummer i Paris. Sidste år spillede Stefan Pasborg og Marc Ducret, Anderskov og Benjamin Koppel og to større ensembler med henholdsvis Hans Ulrik og Caroline Henderson.
JazzDanmark opfordrer nu danske jazzorkestre til at ansøge til dette års minifestival. I 2010 afholdes festivalen fra den 18. til den 21. november.

JAZZAHEAD

Undefined

JazzAhead er den vigtigste europæiske messe for jazzmusik. I år deltog Danmark for første gang med en fælles stand for den danske jazzbranche. Der var deltagelse af danske pladeselskaber, bookere og festivaler.

Dette års deltagelse er nu evalueret, og igen til næste år vil Dansk Jazz Forbund stå for en fælles dansk stand på messen. Målet er en mere tydelig og markant dansk tilstedeværelse overfor et vigtigt internationalt publikum.

Jazzbooker info

Undefined

Under Copenhagen Jazz Festival var der en del danske jazzmusikere og pladeselskaber, der havde indleveret cd'er og andet materiale, til en session med en række bookere. Hele arrangementet foregik på skibet Stubnitz fredag d. 10. juli 2009. Det havde til formål at skabe bedre kontakt mellem danske musikere og internationale bookere, journalister osv.

Jazzbooker info

Undefined

Under Copenhagen Jazz Festival var der en del danske jazzmusikere og pladeselskaber, der havde indleveret cd'er og andet materiale til en session med en række bookere. Hele arrangementet foregik på skibet Stubnitz fredag d. 10. juli 2009.

JazzDanmark søger ny sekretariatsleder

Undefined

JazzDanmark søger ny sekretariatsleder - tiltrædelse senest 1. marts 2011.

JazzDanmark er den samlende interesseorganisation for jazz i Danmark, og har til formål at sikre de bedst mulige vilkår for dansk jazz i nationalt og internationalt. Det daglige arbejde varetages af sekretariatet med sekretariatslederen i spidsen.

Sekretariatslederen skal således spille en væsentlig rolle som omdrejningspunkt for JazzDanmarks aktiviteter, ambassadør for jazzen, sparringspartner for JazzDanmarks bestyrelse og aktiv deltager i den musik- og kulturpolitiske debat.

Jazzmusikere, søg ind til huskunstnerordningen!

Undefined

Den 1. september er der deadline for tilmelding til Huskunstner-ordningen. Der er statens kunstråd der støtter kunstprojekter, hvor børn og unge mellem 0 og 19 år i deres dagligdag kan opleve kunstens verden på et højt kvalitativt niveau. Meningen er, at børn og kunstnere skal indgå i et sammenspil, der kan give børnene et indblik i professionelle kunstneriske processer. Dette gælder selvfølgelig også for jazzen, som også tidligere har været repræsenteret under denne ordning

Jazztrommeslager er tilbage i mediemøllen

Undefined

Lad os se det i øjnene: Den mest eksponerede jazzmusiker i Danmark er Thomas Blachman. At det ikke er jazzen, han er kendt for, men mere småfilosofiske og hudløst ærlige udtalelser om unge popsangere i et talentprogram på DR1, er en anden sag. Nu er det så blevet officielt, at Blachman tager en tur mere i X-Factor programmet, der er et af DR´s mest populære underholdningsprogrammer gennem tiderne:

KONFERENCE: JAZZ OG NYE MEDIER

Undefined

DR-oplysningsæraen er forbi. Den sidste fuldtids jazz-medarbejder er sagt op og det er tid til at jazzen finder nye måder at formidle musik og nyheder til sit publikum.

Sæt kryds i kalenderen 10. marts. Den dag er der konference om Jazz og digitale medier på Kulturhuset Islands Brygge. Det er JazzDanmark som står bag konferencen, som skal være startskuddet til at kigge fremad mod nye måder at formidle jazz i på et atomiseret mediemarked.

Programmet består af oplæg og gruppearbejder og henvender sig til jazzformidlere, jazzmusikere og jazzinteresserede.

Kærlighed på SPOT festival

Undefined

Der var dømt fuldt hus og masser af dansende århusianere (københavnere?) på filurscenen på årets SPOT.  De fem bands Fra De Varme Lande (på billedet), Deodato Siquir, Brum From Denmark, Junkyard Production og Mames Babegenush skabte lange køer i musikhusets gange, så mange desværre måtte gå forgæves. Men dem der kom ind kunne nyde en feststemt Filurscene, hvor der blev danset, sunget og vugget igennem hele dagen. Mere info følger.

Københavnske spillesteder i knæ

Undefined

De store spillesteder i København har hårdt brug for en julepakke. De seneste 2 uger har man kunne læse i Politien at både Vega og JazzHouse melder om underskud, nedskæringer og sparerunder. Nu kommer det frem at også Loppen er kriseramt og må skære kraftigt ned på deres budget til næste år. Dette kommer til at have en direkte effekt på antallet af koncerter i 2010, og dermed kommer spillestedernes krise også til at påvirke musikerne.

Lars Fiil Kvartet i nordisk finale i Helsinki

Undefined

Vinderen af Ung Jazz i DK 2010, Lars Fiil Kvartet skal den 17.-19. september spille i Den fællesnordiske konkurrence Young Nordic Jazz Comets. I år foregår det i Helsinki hvor Fiil og co skal spille mod og med vinderne af de andre landsdækkende konkurrencer i de nordiske lande.
Young Nordic Jazz Comets er en talentkonkurrence for unge, nordiske jazzmusikere arrangeret af de nordiske lande i fællesskab. Formålet er at skabe opmærksomhed om unge nordiske jazztalenter, give dem mulighed for at præsentere deres musik for et bredt publikum og styrke deres muligheder for at turnere både i Norden og i resten af Europa.

Lars Fiil Kvartet vinder Ung Jazz 2010

Undefined

Det var to talentfulde orkestre, der onsdag aften mødtes i finalen i Ung Jazz 2010. Både Lars Fiil Kvartet og Wake Up Jacob formåede at fange publikums opmærksomhed og var med til at skabe en fantastisk aften.

Juryen, der bestod af Jakob Bro, Søren Kjærggard og Tove Enevoldsen, havde den svære opgave at skulle vælge mellem de to meget forskellige bands: Wake Up Jacob leverede originale og skæve sange, med titler som Snublefugl og Spy Theme Song. Deres energiske sceneoptræden, humoristiske stil og elektroniske/rockede præg fik publikum til at leve sig helt ind i deres farverige univers. Lars Fiil Kvartet derimod spillede moderne og kompetent jazz, med fantastiske solopræstationer, godt sammenspil og helstøbte kompositioner.

Lars Winther er ny sekretariatsleder i JazzDanmark

Undefined

Pianisten, komponisten, orkesterlederen, pladeselskabsejeren og formand for DUP Lars Winther tiltræder den 1. april 2011 som ny sekretariatsleder i JazzDanmark.

28-årige Lars Winther har bl.a. været meget aktiv med sin egen Lars Winther Trio og har tre udgivelser som kapelmester i ryggen, hvoraf den seneste udkom i 2010.
Samtidig med musikerkarrieren har Lars Winther grundlagt og drevet pladeselskabet Your Favourite Records, der gennem en årrække har opbygget et større katalog inden for jazzen og tilgrænsende musikgenrer. De sidste par år har Lars Winther endvidere været først bestyrelsesmedlem, senere formand for DUP, Danske Uafhængige Pladeselskaber.

MERE JAZZ PÅ DR

Undefined

Kenneth Plummer lovede mere live-jazz på DR, da han lørdag 30. maj overrakte P2 Jazz Prisen til sangerinden Sinne Eeg.

"DR er tilbage på jazzbanen", sagde Plummer, som forklarede, at DR i 2008 var inde i deres egen finanskrise, men at man nu havde fået styr på økonomien, og at der i 2009 vil blive sendt flere live-transmissioner af jazz.

 

JazzDanmark har tidligere kritiseret DR for deres manglende dækning af dansk jazz og ser nu frem til, at sendefladen på DR i højere grad vil fyldes ud med den levende jazz.

 

 

MUSIK I SKOLEN

Undefined

JazzDanmark har taget initiativ til en henvendelse til Kulturministeren om musik i skolerne fra alle de danske genreorganisationer: SNYK, ROSA, World Music Denmark, og Folkemusikkens fællessekretariat. Baggrunden er at forhandlingen mellem organisationen Levende Musik i Skolen og Dansk Musikerforbund om aflønningen af de optrædende musikere og orkestre er brudt sammen. Genreorganisationer finder det dybt foruroligende, at koncerter for danske skolebørn på denne måde bringes i fare og har bedt ministeren om at gå ind i sagen.

Musikalsk skattejagt på Jazzhouse

Undefined

Et musikalsk tivoli. Med tromboner, vild jazz og skrigende guitarer i stedet for ballongynger og sodavandsis. Jazzhouse lægger rum til et særsyn på den danske musikscene den 4. november: En gruppe eventyrligt sindede musikere forvandler hele spillestedet (inklusiv toilet, garderobe, etc.) til en interaktiv musikoplevelse, hvor man selv kan gå på opdagelse i de gamle rum og sammensætte sit eget musikværk.

Intet bliver som det plejer på Copenhagen Jazz House onsdag den 4. november.

NORDKLANG FESTIVAL

Undefined

Magnus Fra Gaarden, Vincent Van Go Go, Choir Of Young Believers, Annika Aakjær, Morild, og Lift er de danske indslag på dette års Nordklang Festival, som foregik i begyndelsen af januar i St. Gallen i Schweiz.

Ny dansk jazz på turné i nye EU lande

Undefined

Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet vil i den kommende tid kunne opleve nogle af de bedste danske jazzmusikere i en række livekoncerter.

Et unikt samarbejde mellem Kulturministeriets og Udenrigsministeriets styregruppe for international kultursamarbejde, JazzDanmark, Det Danske Kulturinstitut i Ungarn, Danmarks ambassader og en række danske musikere åbner dørene op for dansk jazz i en række af de nye EU lande i september 2009.

Ny engelsk hjemmeside for dansk jazz

Undefined

JazzDanmark lancerer første version af et engelsk site om dansk jazz rettet til det internationale publikum, som interesserer sig for dansk jazz.

Dele af JazzDanmarks site er nu tilgængeligt på engelsk med information om aktiviteter, danske spillesteder, festivaler og pladeselskaber, samt nyheder på engelsk om dansk jazz.
Der er også en introduktion til dansk jazz og danske jazzmusikere, hvor vi præsenterer alle de nominerede til dette års DMA Jazz.

Sitet vil i den kommende tid blive udbygget med flere spillesteder, festivaler, pladeselskaber og jazzmusikere.

NY HJEMMESIDE (OG JAZZENS GULE SIDER)

Undefined

JazzDanmark har fået ny hjemmeside, som kan findes på www.jazzdanmark.dk. I forbindelse med overgangen til et nyt websystem er nogle funktioner ikke længere tilgængelige, f.eks. Jazzens gule sider og mulighederne for at søge på jazzmusikere og jazzarrangører. JazzDanmark arbejder på at gøre disse oplysninger tilgængelige igen, i en opdateret og mere tidssvarende version så hurtigt som muligt.

Ny kunstnerisk leder for Summer Session

Undefined

Guitaristen Jakob Bro bliver fra i år den nye kunstneriske leder af Summer Session stævnet, der afholdes hvert år på Vallekilde Højskole. Han overtager posten efter Lennart Ginman, der har ledet sævnet i mere end 10 år. Lennart har selv ønsket at træde tilbage, da han har kørt stævnet i mange år, og selv har hænderne fulde med sin egen musikkarrierere og jobbet som kunstnerisk leder af JazzHouse.
Dermed bliver årets Summer Session i uge 32 Jakob Bros første som leder af stævnet med ansvar for at sætte programmet til Vallekildestævnet sammen og tage kontakt til de internationale musikere, der skal undervise. Jakob har tidligere været med til at booke musikere til Summer Session, og har et solidt internationalt jazznetværk via hans egen karriere som musiker.

NY MEDARBEJDER PÅ SEKRETARIATET

Undefined

Renee Purnell er fra 1. november ansat på Dansk Jazz Forbund i løntilskudsjob. Renee skal hjælpe med at oversætte Dansk Jazz Forbunds hjemmeside til engelsk og bistå i udviklingen af Dansk Jazz Forbunds nye website. Renee arbejder desuden som underviser i sang og bas og er uddannet musiker. Renee kan kontaktes på rp@dkjazz.dk.

Nyvalgt repræsentantskab og referat af stormøder

Undefined

JazzDanmark har på to stormøder i Århus og København fået valgt ny medlemmer til repræsentantskabet. Referatet fra de to møder er vedhæftet som pdf filer nederst i artiklen.

I Århus blev følgende valgt:
Thomas Valter - musiker
Thomas Østergaard – Tversted Jazzklub
Pia Ballentin – Hobro Jazzklub
Martin Røen – koordinator på Vega og arrangør af koncerter i Kina
Jonas Kappel Lund – musiker (genvalg)
Jacob Buchanan – musiker

I København blev følgende valgt (efter kampvalg med 16 opstillede kandidater)
Charlotte Halberg - musiker

Og de nominerede er...

Undefined

Danish Music Awards samler for første gang rock, pop, jazz, folk og world musik i ét show søndag den 14. november på spillestedet Bremen i København . Nu er det så blevet offentliggjort, hvem der er blevet nomineret til de over 20 prestigefyldte priser. Sammenlægningen af genrer i DMA showet har gjort, at der er færre kategorier for hver enkel genre. Dette betyder i sidste ende færre priser, og dermed også mere eksklusive udmærkelser til de nominerede og de endelige vindere. Indenfor jazzgenren bliver der uddelt priser i 4 kategorier: Årets Danske Jazzudgivelse, Årets Danske Vokaljazz Udgivelse, Årets Nye Danske Jazznavn, og Årets Danske Crossover Jazzudgivelse.

Her er listen over de nominerede til DMA Jazz:

Opsang til jazzmiljøet

Undefined

Bliver der plads til jazzen efter det nye medieforlig? Betyder nedlæggelsen af P2 at jazzen forsvinder fuldstændig fra de DR's FM kanaler? Har folk for travlt med deres egne projekter til at reagere på disse forandringer?
Disse spørgsmål og andre stiller en tydelig utilfreds Kjeld Lauritsen på jazzblog.dk. Han efterlyser en et samlet jazz community, der reagerer på denne beslutning, og at jazzens aktører ( ja, også JazzDanmark) bør gøre noget ved det.

Pasborg bliver JazzHouse's første huskunstner

Undefined

JazzHouse entréer nu med et nyt koncept i deres koncertprogram: Huskunstnere. Tanken er, at en række forskellige musikere på skift kuraterer koncerter, som de selv deltager i. Disse koncerter har forskellige besætninger, koncepter og idéer, og de skal gerne sætte kunstnerens evner og stil i et nyt lys. Den første huskunstner er trommeslageren Stefan Pasborg, der i løbet af 2011 blandt andet vil optræde med det store ensemble Electric Odessa og i duetter med for eksempel pianisten Carsten Dahl.

Podcasting kursus udsat til efteråret

Undefined

Det planlagte Podcasting seminar den 8. april er blevet udsat til efteråret. Dette skyldes at arrangørerne, musikbibliotek.dk, undergår en masse strukturelle forandringer der gør at de ikke er i stand til at holde seminaret før efteråret. JazzDanmark vil annoncere når vi kender den endelige dato for arrangementet

Programmet for DMA Jazz er klart

Undefined

Live på scenen vil du kunne opleve en genforening af det legendariske jazzorkester Entrance med Palle Mikkelborg i spidsen samt musikalske bidrag fra Caroline Henderson og Hugo Rasmussens Allstarz. Derudover vil der være live-indslag med nogle af de vigtigste kunstnere på jazzscenen lige nu:
Magnus Fra Gaarden, Little Red Suitcase og Henriette Groth/ Lotte Anker.

Programmet til Summer Session 2010 er klar

Undefined

Danmarks absolut bedste efteruddannelse for professionelle jazzmusikere, Summer Session, indbyder igen til en uge med fantastiske oplevelser, musik i overmål og en lærerstab hentet fra jazzens internationale elite.

Dette årsSummer Session afholdes på Vallekilde Højskole fra d. 8. til d. 15. august 2010. Årets instruktørhold består af Steve Gadd, Eddie Gomez, Airto Moreira, Joey Calderazzo, Tony Scherr Ambrose Akinmusire og Steve Coleman.
Her får du en kort introduktion til dem alle:

RADIO JAZZ PÅ NETTET

Undefined

Radio Jazz er ikke mere forbeholdt Hovedstaden, nu kan radioen høres over hele landet og udlandet med på www.radiojazz.dk.

Til forskel fra mange andre jazzradioer på nettet er Radio Jazz en liveradio, hvor der sidder levende mennesker bag mikrofonen. Ingen computerafvikling her. Studieværterne er alle specialister på de områder, de præsenterer. Hele jazzhistorien, alle genrer og indfaldsvinkler bliver behandlet, og på Radio Jazz kan man bl.a. genhøre næsten hele DRs tidligere jazzredaktion.

Spirituelle lektioner på Summer Session

Undefined

En af de store koncerter til årets jazzfestival er The Universal Quartet feat. Yusef Lateef, der spiller i glassalen i Tivoli d. 10 juli. Forbindelsen mellem Kresten Osgood, Kasper Tranberg og Yusef Lateef blev for alvor etableret, da han var gæstelærer på sidste års Summer Session.

I denne måneds Jazz Special kan man læse om Osgoods og Tranbergs mangeårige fascination af saxofonisten, og den clinic på Vrå Højskole sidste år, hvor de lærte ham at kende.

SPOT PÅ WORLD OG JAZZ

Undefined

På årets spotfestival i århus har JazzDanmark indgået et samarbejde med World Music Denmark om en fælles scene, der sætter fokus på jazzens og verdensmusikkens fælles rødder i dansabel, feststemt og publikumsorienteret kultur.

På det fælles program, som løber af stablen 23. maj er:

DEODATO SIQUIR & BALANÇO
MAMES BABEGENUSH
AUGUST ENGKILDE – BRUM FROM DENMARK
JUNKYARD PRODUCTIONS
FRA DE VARME LANDE

STOR DANSK STAND PÅ JAZZAHEAD

Undefined

JazzDanmark udvider i år den danske stand på JazzAhead, da der har været stor interesse for deltagelse fra danske festivaler og pladeselskaber. Copenhagen Jazz Festival, Århus International Jazzfestival, Klüvers Big Band, Calibrated, Cowbell, Stunt/Sundance Music og InMusic booking deltager på årets JazzAhead.

Stormøde og jazzseminar i september

Undefined

JazzDanmark indkalder alle jazzinteresserede til stormøder og jazzseminarer i september 2009. Det foregår
I Århus: Studenterhuset - Vejerboden, Nordhavnsgade 1, tirsdag d. 1. september kl. 14.30-18.30
I København: Huset - Salon K, Rådhusstræde 13, tirsdag d. 8. september kl. 14.30-18.30
I forbindelse med stormøderne arrangerer JazzDanmark i år to seminarer, der stiller ind på to aktuelle temaer:
1. Livescenen: hvordan skaber vi en endnu stærkere livescene for dansk jazz?

SUMMER SESSION

Undefined

Instruktørholdet til Summer Session er næsten klart. Sikkert er det at Hammond B3 fænomenet Dr. Lonnie Smith, freejazz saxofonisten Andrew D’Angelo, up-and-coming pianisten Aaron Parks og vokalisten Carmen Lundy er på programmet. De sidste instruktørnavne afsløres, så snart blækket på kontrakterne er tørt.

Summer Session finder i år sted på Vallekilde Højskole fra 2.-9. august.

Endeligt program for Summer Session og ansøgningsskema ligger klart og udsendes i midten af april.

SUMMER SESSION 2009

Undefined

Næste års Summer Session, det årlige træf for professionelle danske jazzmusikere, er nu planlagt til at foregå i uge 32 på Vallekilde Højskole. Dette års Summer Session fandt sted i august på Vrå Højskole, men ønsket blandt deltagerne for at vende tilbage til Vallekilde var meget stort; 88% af evalueringerne pegede på at man ønsker at Summer Session afholdes på Vallekilde.

Summer Session fristen er fredag d. 22 maj !

Undefined

Der er kun et par dage tilbage til at ansøgningsfristen udløber til Summer Sessions. Skynd dig. Summer Session 2009 afholdes på Vallekilde Højskole fra2.-9. August, og det er Lennart Ginman, der i år er kursusleder. Sammen med Jakob Bro og Kresten Osgood har han sammensat et fantastisk hold af internationale instruktører. Dette år består det af Hermeto Pascoal, Jovino Santos, Lee Konitz, Carmen Lundy, Dr. Lonnie Smith, Aaron Parks og Andrew d'Angelo

SUMMER SESSION PROGRAMMET ER KLART

Undefined

 

 

 

 

Instruktørholdet består af:

Hermeto Pascoal
Jovino Santos
Lee Konitz
Carmen Lundy
Dr. Lonnie Smith
Aaron Parks
Andrew d'Angelo

Ansøgningsfristen i år er 22. maj kl 12.00.

Program og ansøgningsskema kan findes på linksene nedenfor.

 

Summer Session Starter Snart !

Undefined

Søndag d. 2. august starter Summer Session på Vallekilde Højskole. En uge hvor danske musikere møder nogle af de største internationale talenter i jazz'en, får et indblik i deres musikforståelse og muligheden for at skabe musikalske og åndelige forbindelser.

Læs om nogle af de fantastiske musikalske møder, der har fundet sted på Summer Session.

Traditional jazz camp i New Orleans

Undefined

I år starter den første "New Orleans Traditional Jazz Camp", en begivenhed der efter planen skal forløbe hvert år. På denne camp bliver man indlogeret på et hotel fra den 1. til 8. august 2010, og derefter vil der være workshops hver dag, late night jam sessions, individuel og hold undervisning med forskellige instruktører, og der bliver også plads til en jazz club crawl. Hvis man er glad for den traditionelle jazz og interesserer sig for rødderne til denne genre, er denne workshop et godt bud på en alternativ "efteruddannelse".

TURNÉER I ØSTEUROPA

Undefined

JazzDanmark arrangerer i september turneruter i østeuropa for tre danske orkestre: Sinne Eeg kvartet, Lotte Anker kvartet og Hans Ulrich kvintet. Det sker i samarbejde med Kunststyrelsens internationale kontor, danske virksomheder med aktiviteter i østeuropa, lokale jazzklubber og danske ambassader i området.

De danske virksomheder som er involveret er Maersk, NovoNordisk, Nissens og Lego og man vil kunne høre de danske orkestre på klubber i Prag, Bratislava og Budapest.

TURNERUTER I ØSTEUROPA

Undefined

Dansk Jazz Forbund har indgået en aftale med Kunststyrelsen, om at der i 2009 skal etableres en række turneruter for jazz i de nye EU-medlemslande. I første omgang er samarbejdet med lokale danske ambassader, lokale klubber og erhvervsliv nu ved at blive etableret. Næste skridt bliver så, i samarbejde med de lokale aktører at udvælge orkestre til turneerne og lave et lokalt funderet pr-arbejde for de danske orkestre.

Undergrund Over Vandet på SPOT-festivalen

Undefined

Hvis du interesserer dig for, hvad der gror i vækstlaget, og har lyst til at udvide din musikalske horisont, så er Undergrund Over Vandet din fest!
Torsdag d. 20. maj inviterer JazzDanmark og Wundergrund til en koncertrække med 3 spændende orkestre på skibet Stubnitz i Århus havn. Arrangementet starter allerede kl. 17.00 med forsangeren fra I Got You On Tape, Jacob Bellens, der vender mp3'er oppe på dækket af skibet.
Orkestrene spiller fra kl. 19.00 til 22.30:

BodaBoda Duo + Frederik Thaae (A Kid Here After)
Slagkraftig tromme/guitar duo møder blæksprutten Frederik Thaae

Ung Jazz 2011 tilmelding starter nu

Undefined

Så starter opløbet til konkurrencen Ung Jazz 2011. Det handler ikke om 100 meter saxofon på tid, men om en landsdækkende, og senere skandinavisk, dyst om hvem, der kan udvise mest talent, originalitet og sammenspil blandt de unge jazzbands i Danmark.

Vinderen i 2010
I 2010 vandt Lars Fiil Kvartet Ung Jazz Konkurrencen og kvalificerede sig dermed til Young Nordic Jazz Comets, der blev afholdt i Helsinki. Her vandt deres bassist, Jens Mikkel Madsen, den prestigefyldte solistpris, der udover æren bestod af en check på 1500 euro. Kvartetten har via denne konkurrence allerede fået masser af jobs både i Danmark og udlandet, og kan se frem til en tour i bl.a. Kroatien i foråret 2011. Derudover har konkurrencen givet dem en del medieomtale og nogle klare redskaber, de kan bruge i deres markedsføring.

UNG JAZZ FINALE PÅ JAZZHOUSE

Undefined

Surf in Stereo vandt Ung Jazz 2009 og er Danmarks repræsentanter til den nordiske finale for Young Nordic Jazz Comets i Oslo. "Surf in Stereo vinder på deres sammenspil og fælles energi. De har en god og naturlig musikalitet som kommer bedst til udtryk i det enkle og ekspressive", vurderede juryen, som bestod af Morten Vilhelm, Jacob Christoffersen, Niclas Knudsen. Læs mere om Surf in Stereo på dette link

Ung Jazz i 10 år

Undefined

JazzDanmark’s Ung Jazz i Danmark konkurrence kunne i år fejre 10 års jubilæum. Det er en begivenhed, hvor unge, nye bands fra hele landet dyster side om side, og hvor vinderen herefter deltager i den fællesnordiske event Young Nordic Jazz Comets.

I år blev det trioen Surf In Stereo der vandt, og de skal repræsentere Danmark til den Nordiske finale i Oslo d. 12. september.

Vi har taget et kig på 5 af vinderne af Ung Jazz og fulgt deres videre karriere.

UNG JAZZ SEMIFINALER

Undefined

Ung Jazz semifinalerne finder sted på lørdag og torsdag i næste uge.
I Sønderborg, på Sønderborghus Lørdag d. 31. januar kl. 20.00 spiller Mr.Hellborn, Orpheus og Surf IN STEREO.

I Tversted Jazzy days er der semifinale torsdag den 5. februar klokken 20.00 med deltagelse af: Lars Fiil Kvartet, Akakabuto og CrashNBurn.

Mere info: jh@jazzdanmark.dk

Ung jazz tilmelding: Deadline 1 dec.!

Undefined

Så starter opløbet til konkurrencen Ung Jazz I Danmark. Det er en landsdækkende og senere skandinavisk dyst om hvem, der kan udvise mest talent, originalitet og sammenspil blandt de unge jazzbands i Danmark. I starten af 2010 vil der være to semifinaler, en på Giant Steps i Svendborg og en på Toldkammeret i Helsingør. Derefter bliver finalen afholdt i løbet af foråret, og vinderen af denne finale går automatisk videre til ”Young Nordic Jazz Comets” konkurrencen.

UNG JAZZ: TILMELDINGEN ER ÅBEN

Undefined

Ung Jazz er en talentkonkurrence for unge jazzmusikere under 26. Tilmeldingen til ung jazz 2009 er åben nu og frem til 8. december.

Ung Jazz i Danmark afholder hvert år 2 semifinaler. I 2009 afholdes der semifinaler i Sønderborg den 31. januar 2009 og i Tversted Jazzy Days den 5. februar 2009. Vinderne af semifinalerne går videre til finalen, der afholdes i Copenhagen JazzHouse den 19. marts 2009.

Vinderen går automatisk videre til den nordiske konkurrence Young Nordic Jazz Comets, der afholdes i Oslo i september 2009.

Læs mere om tilmelding her

Utterslev Jazzcafe- en stille og stædig succes

Undefined

Ude i Københavns Nordvest kvarter har man i de sidste 5 år kunnet høre jazz 5 gange om året under navnet Utterslev Jazzcafe. Koncerterne, der foregår på Utterslev skole, har efterhånden opbygget en stor skare af begejstrede stamgæster, der nyder musikken i de skolastiske omgivelser. Nu har Utterslev Jazzcafe så etableret en hus-trio, der består af Jacob Fischer, Heine Hansen og Hugo Rasmussen.

VELLYKKET EUROPÆISK JAZZTOPMØDE

Undefined

Mere end 70 jazzarrangører fra hele Europa var samlet i København i dagene 18.- 21. september. Det Europæiske Jazz Netværk (EJN) afholdt generalforsamling og konference i København og Dansk Jazz Forbund var vært.

De foreløbige meldinger fra deltagerne er overvældende positive og Dansk Jazz Forbund regner med at netværkets møde i København har været med til at styrke dansk jazz og vores position i det internationale netværk og dermed styrke mulighederne for en målrettet eksport af dansk jazz til udlandet.

Verden til Vestjylland

Undefined

JazzDanmark og World Music Denmark har fået 65.000 af Kunststyrelsen til et projekt for verdensmusik og verdensjazz i Vestjylland i 2010. Projektet skal koble Vestjyllands historie med forbindelse til omverdenen gennem fiskeri og søfart i Nordsøen med den danske world og worldjazz scene idag i et samarbejde mellem lokale spillesteder, alternative scener og musikere. Projektet skal nu konkretiseres og mere information om projektet og hvordan man evt. kan deltage vil være tilgængelig i slutningen af 2009. Hurra!

Wundergrund Festivalen er proppet med jazz

Undefined

For 5. år i træk starter Wundergrund Festivalen i København fra den 27/10 til den 7/11. For dem der ikke kender Wundergrund er det en cutting edge music experience, eller sagt på en anden måde: En festival der arrangerer tværkunstneriske møder mellem den eksperimenterende musikscene og andre kunstmiljøer. Det handler altså om nye lytteoplevelser, både for publikum og for de involverede kunstnere. I år stiller den nysgerrige festival op med et stærk program, der involverer ikke så få navne fra jazzverdenen: Borderline Ensemble, Jacob Anderskov Trio, Copenhagen Saxophone Quartet, Sture Ericson, Anders Provis, Simon Toldam, Thomas Agergaard projekt, Lisbeth diers, Boda Boda Duo, Trine Lise Væring, Lotte Anker m.fl .

YOUNG NORDIC JAZZ COMETS VINDERE 2008

Undefined

19. september blev årets finale i den nordiske talentkonkurrence Young Nordic Jazz Comets afholdt i København på Rytmisk Musikkonservatorium. Vinderne af konkurrencen blev det islandske orkester K-trio.

Jury’en sagde om K-trio:
"A sophisticated trio with mature compositions. The trio works with a strong concept and a lot of personality. They managed to play around the form and stay in context. An extremely dynamic trio."

Solistprisen gik i år til André Roligheten, saxofon, fra Norge.

Om årets solist sagde Juryen:

YUSEF LATEEF TIL EUROPA

Undefined

Yusef Lateef var instruktør på dette års Summer Session, som er Dansk Jazz Forbunds årlige sommerstævne for professionelle jazzmusikere. Det har nu resulteret i et nyt samarbejde med de danske musikere Kresten Osgood og Kasper Tranberg.

Yusef Lateef, som ellers havde udtalt at han grundet sin høje alder (87) ikke turnerer i Europa længere, spiller med de danske musikere på festivaler i Europa til næste sommer.