Hovedbillede
Billede
160218 Jazzcamp DK 4334
Titel

Dybdegående evaluering af JazzCamp for Piger påpeger umiddelbar succes

Dato
Intro

JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival har afsluttet et større evalueringsarbejde af JazzCamp for Piger. Evalueringen udkommer som en særskilt rapport, hvor alle har mulighed for at se – og måske lade sig inspirere af - resultaterne. Læs om og download evalueringen her.

Waves
Indhold

JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival har i disse dage afsluttet et større evalueringsarbejde af det landsdækkende projekt, JazzCamp for Piger, som fastslår, at jazzcampen har potentiale for at rykke ved pigers forhold til at deltage aktivt i skabende, rytmisk musik på længere sigt. Evalueringen udkommer som en særskilt rapport, hvor alle har mulighed for at se – og måske lade sig inspirere af - resultaterne.

Evalueringsarbejdet drejer sig ikke blot om at kortlægge tilfredshed og motivation hos de deltagende piger, undervisere og arrangører. Det er tanken at evalueringsværktøjet skal kunne måle effekten fremadrettet for på den måde at følge med i, hvorvidt og hvordan jazzcampen kan være med til at rykke ved pigers fremtidige interesse og medvirken til musikskabelse.

Slip fantasien løs

Dykker man ned i evalueringen, giver den en overordnet forståelse af, at den intensive og legende tilgang samt det dedikerede læringsrum for piger, inspirerer pigerne til at slippe fantasien løs og turde mere. I jazzen kan en fejl eksempelvis blive springbræt til et nyt nummer. Som en pige fra årets jazzcamp beskriver det:

”Det er federe, end vi troede. Det er meget frit. Hvis man laver en fejl,  går det nok, for det kan også være inspiration til næste sang”.

 

Flere af underviserne giver også udtryk for en oplevelse af, at pigerne udvikler sig menneskeligt over de fire dage, jazzcampen står på. At spille sammen drejer sig om at være lydhør og give de andre plads socialt såvel som musikalsk.


Undervisere vil have inspiration

En anden målsætning for projektet er at give undervisere nye værktøjer og metoder til at undervise piger i rytmisk musik. Flere undervisere udtrykker begejstring for at have tid og rammer til at vise pigerne, hvad musik også kan uden for deres normale musikundervisning. En underviser siger:

”Det er spændende, at der er nogen, som har en plan med undervisningen og særlige metoder. Jeg vil gerne inspireres som underviser!”.

Evalueringen viser, at den umiddelbare målsætning om at give de deltagende piger indsigt i jazzgenren samt give undervisere nye værktøjer og metoder til at undervise i genren er lykkedes i stor stil. Før jazzcampen gav 12% af pigerne eksempelvis udtryk for at have meget/rigtig meget ”kendskab til jazz”, efter campen nåede tallet op på 68%.

Om pigerne holder ved og fortsætter deres musikalske virke fremadrettet for derved at være med til at ændre kønsbalancen i rytmisk musik på et højere plan, kan de kommende års evalueringsarbejde kortlægge.

Download evalueringen her

Info om JazzCamp for Piger
JazzCamp for Piger foregår i skolernes vinterferie og har eksisteret siden 2014, hvor den første camp blev afholdt for 50 piger mellem 10 og 15 år fordelt på 6 byer. I 2016 deltog 170 piger fordelt på 12 byer i hele landet.

JazzCamp for Piger 2016 var støttet af Nordea-fonden, Knud og Dagny Gad Andresens Fond, Gangstedfonden samt Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund og Danske Populær Autorer.

Arrangørne er JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med udvalgte musikskoler - og institutioner.

I løbet af sommeren kan du opleve en del af jazzpigerne på landets festivaler, læs mere her

 

Billede
Sk%C3%A6rmbillede%202016-06-06%20kl